o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

FotoReport: Hradec Králové vs. Pardubice

Foto report úterý, 15.08.2017 - přejít do komentářů
V Hradci návrat fanoušků na tribuny a válka s ochrankou...
/titleImg/fotoreport-hradec-kralove-vs-pardubice/1/8074.jpg?width=570

Pod malšovickými lízátky se v rámci Fortuna národní ligy odehrálo derby, ve kterém Hradec Králové hostil nedaleké Pardubice. Z města perníku přijelo podpořit svůj tým kolem 40 fanoušků, kteří si nepřipravili žádnou optickou prezentaci, a jejichž support nebyl na rozlehlém stadionu i díky otevřenosti sektoru moc často slyšet. Většina toho zajímavého se tak udála na straně domácích.

Hradečtí ultras se rozhodli ukončit bojkot domácích zápasů, který vyhlásili již v listopadu loňského roku z důvodu nespokojenosti s vedením klubu. Své rozhodnutí odůvodnili tím, že neoblíbené vedení i přes předchozí přísliby zůstalo v nezměněné podobě, a na nepřítomnost kotle tak doplácí především hráči, kteří nemají při zápasech dostatečnou podporu. Rozhodlo se tedy, že kotel se pod lízátka vrátí, bude podporovat hráče, ale zároveň protestovat proti současnému vedení klubu.

Na začátku zápasu zůstal sektor domácích vlajkonošů prázdný, byl v něm pouze roztažen nápis: „Podpora pro vedení bez ambic.“ Po chvíli ticha hradečtí vyvěsili na plot vlajky a roztáhli další nápis s heslem: „Naše podpora pro tým,“ načež se do kotle nahrnulo zhruba 150 Votroků a rozjelo poměrně slušný support. Chorály se střídaly s pokřiky proti vedení, které nejednou zazněly i jako opakovačka se zbytkem stadionu. Svou nelibost se situací klubu dali domácí najevo ještě jedním nápisem, na kterém stálo: „Votroci jedeme, vedení jebeme.“ Pro tento nápis si po chvíli došla až do kotle místní security, která pravděpodobně krom obvyklých úkolů měla také minimalizovat útoky na představitele klubu.

Fotbal se nehrál nikterak pohledný, nicméně Hradci se v průběhu druhé půle podařilo otočit nepříznivý stav utkání z 0:1 na 2:1, čemuž výrazně napomohla zahrávaná penalta a vyloučení pardubického obránce. Hradečtí slavili oba góly mimo jiné i odpálením několika kusů pyrotechniky, což vyústilo v další přítomnost security v domácím kotli. Zatímco po gólu na 1:1 se vše obešlo bez výraznějších incidentů, po vedoucím gólu došlo k drobné strkanici mezi security a pár fanoušky, následovalo několikaminutové dohadování, a nakonec se domácí ultras rozhodli, že kotel opět opustí.

Svěsili vlajky a začali je odnášet ze sektoru pryč. Tam si všimli výše zmíněného zabaveného nápisu, který pravděpodobně ochranka jen někde pohodila, protože chvíli po odchodu části fanoušků z kotle se několik výtečníků s nápisem v rukou vyřítilo do sektoru vedle kotle. Začali zde nápis roztahovat, na což reagovali členové security a snažili se transparent fanouškům vytrhnout. Došlo k několika menším potyčkám a bohužel také k incidentu, který vedl ke zbytečné eskalaci konfliktu. Jeden z členů bezpečnostní služby udeřil do hlavy a poté strčil domácího fanouška, který následkem toho utrpěl bolestivý a na první pohled hrůzostrašný pád o několik řad níže, kde zůstal ležet. To ještě více rozlítilo ostatní Votroky a situace si nakonec vyžádala zásah těžkooděnců z řad PČR. Policie mimo jiné odvedla zmíněného člena ochranky pryč, což napomohlo alespoň částečnému uklidnění vášní.

Po skončení zápasu přišli hráči poděkovat fanouškům a s některými členy kotle vedli ještě několik minut živý rozhovor. Je otázkou, zda si doma na podporu ze strany ultras nebudou muset opět nějakou dobu počkat. Pozitivní zprávou tak je alespoň fakt, že zraněný fanoušek byl již včera propuštěn z nemocnice a neměl by mít vážnější poranění. Klub vydal zatím toto prohlášení: „Klub FC Hradec Králové lituje situace, která vznikla v průběhu druhého poločasu a vyústila ve zranění jednoho z fanoušků. Celou situaci klub společně s Policií ČR a pořadatelskou službou vyhodnotí a učiní patřičné závěry.“

Níže si můžete prohlédnout fotografie a videa dokumentující včerejší dění na tribunách.

Update! Zde je možné si přečíst zatím poslední vyjádření klubu k celému incidentu: http://www.fchk.cz/A-tym/Zapasy/Fortuna-narodni-liga/FC-Hradec-Kralove---FK-Pardubice/Klub-se-sesel-s-poskozenym-fanouskem-a-omluvil-se-.aspx

Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Autor: DD & ds

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace