o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

FotoReport: Vršovické derby v Ďolíčku

Foto report pondělí, 28.04.2014 - přejít do komentářů
Hra o Trůn Vršovic se spoustou pyra a pokřiků proti Peltovi...
/titleImg/fotoreport-vrsovicke-derby-v-dolicku/1/5968.jpg?width=570

Možná i více policistů, než fanoušků se pohybovalo v okolí Ďolíčku v nedělní podvečer. S blížící se 20. hodinou se stavy vyrovnaly, dorazili Slávisti od Edenu a také davy zeleno-bílých začly proudit ulicemi vstříc svému fotbalovému stánku.

Atmosféra je vyhecovaná již před začátkem utkání, oba tábory se vzájemně překřikují, k vidění je hořící červeno-bílá šála. Tu však okamžitě hasí přítomní hasiči. 5000 diváků dnes dorazilo. Je tedy vyprodáno. Kotle dnes máme 3. Domácí klasicky za brankou, hosté ze Slávie ve svém podélném sektoru pro 250 lidí a dalších několik stovek slávistů se tísní v rohu hlavní tribuny. Díky tomu Slavia při svém fandění využívá možnosti odpovídaček a vzájemných odpovědí mezi kotlem 1 a kotlem 2. Stejně tak si bohemáčtí fandové odpovídají s hlavní tribunou.

Hned v úvodu utkání, ještě před úvodním hvizdem, tasí domácí kotel své první choreo. Nahoru jde malovaná plachta se zeleným klokanem, který sedí na trůnu. Na plachtě je pak vyveden nápis "Hra o trůn Vršovic". V prvním poločase vytahují choreo i hosté v podélném sektoru. nad hlavy zvedají podlouhlou červno-bílou plachtu s nápisem "Sešívaní".
Na začátku druhého poločasu připraví Klokani druhé choreo s letopočtem založení svého klubu a v průběhu utkání vytáhnou vtipný transparent.

Utkání končí výhrou hostí z Edenu a v obou kotlech je na závěr utkání k vidění pěkná pyroshow. Poté již probíhají klasické děkovačky a divácí postupně opouštějí stadion.
Ti slávističtí jsou po nějakou dobu ještě drženi ve svých sektorech. Když je Policie s pořadateli propustí, jsou doprovázení až ke svému stadionu v Edenu v počtu cca 40 fandů. Dle zpráv Tribuny Sever po cestě probíhá spoustu provokací ze strany PČR a dochází k několika zadržení. Menší strkanice mezi fanoušky probíhají i před Ďolíčkem.

Utkání se odehrálo za nadstandardní atmosféry a často a po celou dobu zápasu se stadionem nesly pokřiky jako "Pelta je č.....", a mírnější verze "Pelta ven". K přerušení utkání nedošlo.

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace