o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

FotoReport: Zbrojovka Brno - Slavia Praha

Foto report pondělí, 12.05.2014 - přejít do komentářů
Oslava JKG, omluva babičce, přerušené utkání a vyklizení sektoru Slavie...
/titleImg/fotoreport-zbrojovka-brno-slavia-praha/1/6018.jpg?width=570

Nedělní televizní dohrávka mezi Zbrojovkou Brno a pražskou Slavií přilákala, v deštivém počasí, do ochozů stadionu na Srbské 2066 diváků. V záchranářském boji si vedli lépe hráči Zbrojovky, kteří porazili Slavii 2:0. Utkání bylo na několik minut přerušeno kvůli vulgaritám v hledišti.

Pohledem návštěvníka utkání:
Na utkání měla být vytažena největší choreografie, jakou kdy stadion v brně zažil, ale stejně jako v zápase s Baníkem ani tentokrát nebylo nakloněno počasí a i když na plotech bylo vše připraveno, tak se nakonec choreo nevytahuje. Bohužel nedělní termín, špatné počasí a kolize se zápasem MS v hokeji zapříčinilo, že do hlediště příliš mnoho diváků nezavítalo.

I kotel Zbrojovky zel ještě s úvodním hvizdem prázdnotou a vypadalo to, že Slávisté budou v Brně jako doma. Nakonec se přeci jen Zbrojováci ve svém sektoru formují, ale i tak jsou slyšet lépe hosté z Prahy, kteří se baví i za nepříznivého stavu.

Stadionem se několikrát nese Pelta ven a nejedná se pouze o pokřiky ze strany obou kotlů, ale do tohoto pokřiku se zapojují i ostatní návštěvníci na stadionu.

K vidění jsou i prezentace. Slávisté si připravili choreo s babičkou o které ví, že brzy umře. Co jsem se dopátral, tak to měla být reakce na výmluvy lidí, že nemůžou na výjezd mimo jiné kvůli tomu, že musí k babičce, takže ti co na výjezdu byli, tak se tímto babičce omluvili. Choreo bylo vytaženo vzhůru nohama, ale těžko říct,jestli to mělo nějaký hlubší význam, nebo se jednalo jen o omyl.

Na straně domácích byla vytažena choreografie k výročí založení brněnských hooligans a v rohu stadionu byl k vidění nápis pelta a vedle toho zářící diamant... Pochopení pro to nemají domácí pořadatelé a nápis následně strhávají a odnášejí.

Za stavu 2:0 pro Brno nemají Slávisté co ztratit a tak se na ochozech přitvrzuje a místo Pelat a ven se skanduje Pelta je ču*ák. Utkání je na více jak deset minut přerušeno. Ke Slávistům se v tomto pokřiku přidává i část domácích fanoušků a tento pokřik provází i návrat hráčů na hrací plochu na což hlavní tribuna reaguje pískotem.

V sektoru Slávistů se objevují pořadatelé se štíty a začínají fanoušky sešívaných vytláčet ven ze sektoru a chvíli na to se k zásahu přidává i policie. Skalní fanoušcí Zbrojovky na to reagují pokřikem „Český fotbal pro fanoušky!“ a následně za pokřiku „Zrušte ligu!“ balí vlajky a ještě před koncem vyklízejí své sektory.

FC Zbrojovka Brno

SK Slavie Praha:

Autor: Mara

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace