o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

GLOSA: NOVÁ SEZONA, STARÉ ZVYKY?

středa, 06.08.2014 - přejít do komentářů
Co přinesl začátek sezóny?
/titleImg/glosa-nova-sezona-stare-zvyky-/1/6231.jpg?width=570


Nedávno nám začala nová sezona a po delší době je prostor k sepsání pár řádků do tradiční glosy. Liga začala zajímavým utkáním Bohemky Praha se Spartou Praha. Zaplněný Ďolíček viděl těsnou výhru Sparty 2:1 a choreo Klokanů o nenávisti ke Spartě. Hosté se v debilně řešeném sektoru moc předvést nemohli ( i když vynalézaví Baníkovci si na jaře poradili) a tak si v parnu zatopili troškou pyrotechniky. Za dvě hodiny později si vytváří domácí prostředí na Julisce pětistovka Chacharů , která se prezentuje choreem ,,Keep Calm and Support Baník, pyrotechnikou a nečekanou světýlkovou show s mobily po zhasnutí reflektorů na stadionu.

Stejně tak doma se mohli cítit fanoušci Plzně o den později v Příbrami, kde si našlo cestu slušných 6 282 diváků. Sice známe Příbram a jejich nahlášené návštěvy, kdy jsou započítáváni i pořadatelé, podavači míčů, realizační týmy obou mužstev,  bodyguardi Fandy Starky a uklízečky ze sedlčanské sýrárny, ale tak jim to věřme no! V sobotu také bylo mnoho k dívání v Uherském Hradišti, kde se překřikovali domácí Fanaticos se slávistickou Tribunou Sever, která si na Slovácko přivezla vzkazy pro Mírka Peltu, Bobra, (pardon Berbra) a Dášu Damkovou a letně laděnou choreografii i trošku pyrotechniky. Nelenili rozhodně ani do půl pasu svlečení domácí, kteří na hřiště naházeli konfety, potom se blýskli plachtou 10 let FSC a červenými ohni! 

V Hradci pak si pak domácí připravili na úvod choreo s tématikou návratu do nejvyšší soutěže a v průběhu zápasu probíhá rozlučka s jedním z hráčů. Návštěva 4040 se dá považovat asi trošku za zklamání, stejně tak jako slabší počet teplických v sektoru hostí. 

Další kolo nabízí páteční ultras trhák mezi Tribunou Sever a ostravskými Chachary, kterých dorazilo do Prahy 902! S nimi taky choreografie ,,Válečníci,, podložena pyrotechnikou , která se v jejich sektoru rozhoří do konce zápasu ještě několikrát. Baníkovci taky vtipně reagují na další výpadek proudu, který je zastihl na Julisce. Slávisté se prezentovali rovněž pyrotechnikou, nápisu proti kartě fanouška a především choreografií Slavia Praha s ultras víkendovou tématikou. Někteří zápas označili jako předčasný vrchol podzimu , kdo ví, laťku každopádně nasadily oba tábory hodně vysoko! 

Pěkně se ukázali i liberečtí proti Příbrami, kdy jejich kotel ozdobila spousta obouruček. Z uran city se taky pár výletníků pod Ještědem ukázalo. Fandové Teplic pak uctili památku zesnulého ředitele Františka Hrdličky, jemuž dej Bůh věčný klid a mír.

Do druhé ligy se po roční odmlce vrátila SFC Opava a s ní na premiéru do Frýdku vyrazilo přes 300 žlutomodrých. kteří se blýskli povedenou choreografií. Dle očekávaní to taky místy ve Frýdku jiskřilo mezi Opavany a domácími fanoušky vydávající se asi za příznivce Baníku...
Skvělým dopingem a Argentinou se prezentovali Viktoriáni proti Gablonzi.

Jak si vedly české týmy v Evropě? 

Liberec si poradil se slovenskými Košicemi, kde je podporovala asi šedesátka Severočechů. V odvetě v Liberci pak se Slováky dorazila i početná výprava spřátelené Sparty Praha se zástavami Falangy nebo Youth Firm. 
Mladá Boleslav si bez větších problémů poradila s bosenským Širokim Brijegem,  s nímž přijela hrstka nejvěrnějších a trochu méňe bylo středočechů na odvetě v Bosně. 

Minulý týden však dostala Bolka čtverku od Lyonu, který podporovala v Česku 0 fanoušků a asi vypadne. Ostudu však ultras Boleslavi rozhodně neudělali a prezentovali se povedeným choreem i troškou pyrotechniky, což se v Evropské Lize cení snad ještě víc než v domácí lize. 
Sparta ztrapnila estonský Tallin 7 góly, a dnes se utká o postup do 4.předkola Ligy Mistrů se švédským Malmö, se kterým přijelo do Prahy asi 600 dobře fandících Skandinávců.

Ve čtvrtek pak hrál Liberec na půdě rumunské Giorgiou a prohrál docela vysoko 0:3, z čehož jsem byl poměrně překvapen, jelikož si rozhodně nemyslím, že rumunská liga je fotbalově kvalitnější než liga česká, která je tradičně milovníky PL ,Bundesligy apod. internetovými pisálky haněna. Podle mého názoru je česká liga minimálně na úrovni té švédské, portugalské, švýcarské,ale věc názoru a možnosti výměny si názorů v diskuzi pod glosou.

Plzeň jela do Ploješti a přivezla si z Rumunska nadějnou remízu 1:1. Její fanoušci si však zpátky do Plzně nepřivezli jednu , nebo dvě vlajky, a rozšířili tak seznam tragikomických anekdot se svými zástavami. 

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a ultras Plzně přišli s výzvou o odměně sudu piva tomu, kdo přinese minimálně 2x2 m velkou vlajku nepřítele. Žíznivá plzeňská mládež nenechala nic náhodě a hned den po vypsání soutěže ztrestala skupinku z Jablonce! Mnohem větší motivaci však jistě západočeši budou mít zítra na fanoušky Ploještě , kterým se cestou na opalování a relax u bazénu zalíbila flaga Alkoturistů. 

DÁŠA, MIREK, ROMAN VEN!
 

Autor: TomášO

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace