o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Vlajka Hooligans Brno vznikla v zimní přestávce sezóny 98-99, byla zabavena policií, ale nyní je zpět v rukou JKG...

sobota, 17.12.2022 - přejít do komentářů
Vlajka Hooligans Brno s umrlčími lebkami vznikla v zimní přestávce sezóny 98-99
/titleImg/historie-vlajek-hooligans-brno/1/9406.jpg?width=570

FB Orthodox Fans Brno: Vlajka Hooligans Brno s umrlčími lebkami vznikla v zimní přestávce sezóny 98-99, kdy se na ni vybrali peníze v „Košeráku“, což byla hospoda, kde se scházeli pravicoví skins a hools a kde se i následně založilo JKG. Vlajka je dělaná z pevné praporoviny s pogumovaným písmem a pracoval na ní nějaký grafiťák, rozměry známé nejsou, ale zdroje uvádí 14x88 m :-) 

Tato fangla v době svého vzniku vyjadřovala přesně to, co měla a nutno podotknout, že to bylo ještě před samotným vznikem JKG, i když se na ní podíleli z 88% právě tytéž osoby. Poprvé měla viset již na prvním výjezdu sezóny 99´ v Liberci (premiéra na tomto výjezdu i vlajky Orthodoxu), jenže sektor tam se pro ni ukázal jako příliš malý, a tak si svoji premiéru odbývá až na následujícím domácím zápase se Slávií. Ano je to ten špíl, kdy Zbrojovka gólem Švanciho vyhrává 1:0. Jelikož si umrlčí lebky na vlajce nezískali sympatie policie hned po zápase sleduje kripo skupinu majitelů až do již zmíněné hospody, kde se všemi zúčastněnými točí interview. Zde jsou hlavním tématem samozřejmě ony lebky na krajích zástavy, ale vlajka je pro tuto chvíli ještě zachráněna. K jejímu zabavení ze strany fízlů tak dochází až před zápasem s Baníkem 11. 4. 1999 (z tohoto zápasu je i značná část památečního dokumentu Hooligans) a to tak jak to mají benga rádi – zcela bezdůvodně. No, bezdůvodně … prý překrývala v předešlém zápase reklamní panely
.
O následné vrácení vlajky, po jejím dlouhodobém pobytu na magistrátě, se nakonec zaslouží klub v čele s tehdejším trenérem Zbrojovky Pavlem Tobiášem a tak nejpozději v srpnu 2001 je již zase v držení JKG. To však nic s výhledem do budoucna nemusí znamenat a stále hrozí, že bude opětně zabavena, proto se na zápasech lebky většinou zakrývají ostatními vlajkami. Nakonec dochází k rozhodnutí zamalovat pod lebkami kosti, tak aby toto nemohlo nikomu nic připomínat, protože nejen díky TV Nova se stále více utahuje smyčka. Co se týče nebezpečí v němž se zástava Hooligans Brno ocitla, tak zcela určitě lze zmínit památnou rvačku ve Stromovce na repre. Po této akci jde většina hools na fotbal a vlajka zůstává v jedné hospodě na kulečníku s pár lidmi a u ní kamarád z Klatov (zdravíme pana P.), když do baru přichází Chachaři… takovou kořist by zajisté uvítali, no dobře to dopadlo. V dalším větším nebezpečí snad nikdy více nebyla, jelikož vždy měla velmi luxusní doprovod. V Práglu visela i na zápase na Strahově, ale PČR doporučila, ať už ji tam nikdy nevozíme, což jen dokládá význam této vlajky.

Díky velikosti a své váze se fangla v dnešní době nechce již nikomu příliš tahat a tak zatím poslední výjezd má na Bohemku 1. 12. 2013, kde se s ní vlaková skupina fotí u koně na Václaváku. Úplně poslední špíl pak zaznamenává Za Lužánkami na rozlučce se Švancim, ale snad bude již brzy zase příležitost tuto sváteční zástavu chuligánů ze Štatlu vyvěsit.

  •  vznik: zimní přestávka sezóny 1998-1999
  • zajímavost: byla zabavena PČR a skladována na magistrátě
  • stav: aktivní - objevuje se však již jen při mimořádných událostech
  • vlajka Hooligans Brno (dnes v držení Johny Kentus Gang)

Autor: Maxx

z domovasvět hooligansZpět v časeTOP

Zbrojovka Brno

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace