o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Hlas tribun: Kosovo je Srbsko + rozhovor

rozhovory úterý, 05.11.2013 - přejít do komentářů
Fanoušci z celé Evropy podporují Srby
/titleImg/hlas-tribun-kosovo-je-srbsko-rozhovor/1/5452.jpg?width=570

Na tribunách po celé Evropě jste mohli zahlédnout transparent "Kosovo je Srbsko", dost lidí ví, oč tu běží, ale pro ty, co to nevědí je tento článek. 

Podporu vyjadřují fanoušci ze Španělska, Francie, Polska, Česka, Slovenska, Bosny, Řecka, Ukrajiny, Ruska, Itálie, Bulharska, Rumunska, Černé Hory, Skotska, Brazílie, Arménie, Norska, Německa, Nizozemska, Izraele a dalších zemí.

Nejlépe nám tuto problematiku přiblíží člověk, který je v této věci aktivní.

Zdravím, můžeš se nám představit?
Ahoj, jmenuji se David.

K jakému táboru patříš?
Už 25 let aktivně fandím Jablonci.

Můžeš nám krátce popsat tuto problematiku?
Nejsem si jistej, či to jde popsat ve zkratce, tak aby se v tom člověk orientoval. Ale v kostce jde o to, že USA a jejich pohůnci sebrali suverénnímu státu za rachocení zbraní jeho historické území a dali ho Albáncům, i přes to, že ti už svou vlastní domovinu mají. Když to zjednoduším, tak asi jako kdyby nám USA nařídili, že musíme předat Vyšehrad cikánům, jinak nás humanitárně vybombardují.

Jak jsi aktivní v této věci a co tě k tomu vedlo?
Tak hlavně mne k tomu vede zdravý rozum, je doba internetu a každý si může poměrně lehce sehnat relevantní informace. Co je KosMet, čí je to kolébka a komu by měl tedy patřit. Pak je tu dějinná propojenost Čechů se Srby, která je, což je velká škoda, naprosto nepochopitelně zapomínána, což je účelově podporováno systémem. Pro výchovu oveček je důležité vtlouct mládeži do hlavy to, že jsme jako součást NATO bombardovali Srbsko a vzaly jim kus jejich země ve jménu světového míru, než že jsme se podíleli na spáchání svinstva na národu, který třeba jako jediný na světe v roce 1938 nabízel dobrovolníky pro obranu hranic ČSR. Mé aktivity v oné věci nejsou podstatné, dělám co můžu a naštěstí na to nejsem sám.

Na různých stadionech u nás se před lety objevovaly transparenty na podporu Srbů, můžeš k tomu něco říct?
Tak transparenty se naštěstí objevují stále a doufám, že se i nadále objevovat budou. Je vynikající, že jsou v Čechách tábory, které jsou schopny reflexe dějinných vazeb Čechů se Srby, když už toho nejsou schopni Čeští politici, ale ti mají vazby maximálně na americké dolary.

Jak můžou fanoušci pomoci?
No rozhodně neustálým poukazováním na daný problém, je spousty těch, co nevědí a třeba díky choreu se alespoň zamyslí. Stadiony jsou naprosto úžasným veřejným fórem, tak proč to nevyužít. Jistě někdo může říct, že do sportu politika nepatří, ale to je absolutní nesmysl, politika tam byla, je a bude! Nejde to oddělit, přece mne nepřestane štvát, že z nás politici dělají idioty jen proto, že můj klub vyhrál, pak bych totiž tím idiotem skutečně byl!

Děkuji za rozhovor, chtěl bys říct něco na závěr?
Kosovo je Srbsko!

Fanoušci u nás:

Tribuny ve světě:

Autor: Piotr

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace