o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Hokejová neděle: Slavia x Kometa a Sparta x Kladno

pondělí, 10.12.2012 - přejít do komentářů
Nedělní invaze Brna, checklist Jaromíra Jágra...
/titleImg/hokejova-nedele-slavia-x-kometa-a-sparta-x-kladno/1/4651.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Na konci víkendu, v neděli 9. 12. 2012 se v našem hlavním městě odehrály dvě hokejová utkání, která mi přišla něčím zajímavá. V tom prvním přivítala domácí Slavia Praha hokejisty Komety Brno a spolu s nimi i stovky brněnských fanoušků. A právě na ně jsem byl zvědavý a do O2 arény se vypravil.

Druhým utkáním, které mě zaujalo, byl souboj pražské Sparty proti Kladnu. Narovinu se přiznám, že tento zápas mne zajímal z jediného důvodu. Ten důvod je číslo 68. Chtěl jsem poprvé vidět na vlastní oči Jaromíra Jágra. Ale hezky popořadě.

V dosti nezvyklý čas (15:00) začíná první dnešní utkání (Slavia – Brno), hned po vystoupení ze stanice metra o sobě dávají Komeťáci pořádně vědět a před O2 arénou jsou k vidění vesměs modro-bílé barvy.

Aréna se hezky rozdělila, takřka na dvě poloviny. V té jedné převládaly červeno-bílé a v té druhé modro-bílé barvy. Brněnských dorazil opravdu úctyhodný počet a sektor za bránou byl pro ně malý, seděli a stáli tak rozeseti po všech přilehlých sektorech. Oba fanouškovské tábory spustily od první minuty support. Jelikož jsem seděl zhruba uprostřed mezi oběma tábory, dovolím si tvrdit, že o větší chlup měli navíc hostující příznivci.

Na tomto utkání jsem strávil pouze polovinu zápasu, přesto mne několik věcí zaujalo. Slávistické choreo z kartónu a vlaječek, hlasitost brněnských fans, kteří překřičeli (přepískali, chcete-li) domácího hlasatele, který to vůbec neměl lehké, zvlášť, když hovořil o slávistických záležitostech, velmi pěkný efekt dalo, když Komeťáci vytáhli své šály a také když provedli svou „Povstaň, jsi-li Komeťák“. Celkem si cestu na zápas našlo více než 7.500 tisíce diváků. Kolik bylo Brňáku mne v diskusi jistě někdo doplní :-)


   
V polovině druhé třetiny již následoval můj přesun do stařičké holešovické haly. V Praze neočekávaně nasněžilo a tak se skupinky diváků trousí do haly ještě dlouho po vhození úvodního buly. Sparťanský kotel je slušně zaplněn a v sektoru pro hosty se taky sešli příznivci kladenského týmu. Ti však po dobu utkání moc slyšet nebyli, ale je třeba se přiznat, že tentokrát jsem seděl blíže sparťanskému kotli. Ti také v první třetině vytahují choreo, tzv. „Jágrův checklist“

Po góle ještě na hlavy vytahují velkou sparťanskou sektorovku a občas zamávají jednou, dvěma vlajkami. Support je po celý zápas na slušné úrovni, obrovsky si sami sparťané škodí tím, že neustále a bez rozmyslu mlátí do instalovaných bubnů. Do 8 bubnů!!!

Hokejisté na ledě se ujímají jasného vedení a to atmosféře v hledišti určitě pomáhá a kotel do fandění zapojuje celou halu. Občas se to daří dobře, občas se to daří méně, ale ve srovnání s utkáními, které jsem zde navštívil v minulosti je to rozhodně na vyšší úrovni.

Utkání končí porážkou Jágrových chlapců, ti odjíždějí smutně do kabin, domácí si užívají děkovačky a vítězství a potom již všichni opouštějí halu a míří vstříc zasněžené Prahy. Hezká hokejová neděle to byla. Ale mohla být i lepší…

P. S. Jarda je vyšší, než jsem si myslel :-)

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace