o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Blog fanoušků: Jsou mezi námi kreténi...

blog fanoušků pondělí, 05.05.2014 - přejít do komentářů
Žádné moralizovaní, jen můj střízlivý pohled na věc..
/titleImg/jsou-mezi-nami-kreteni/1/5991.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Když hrála Sparta na Bazalech, o poločasové válce se psalo mnoho. Snažil jsem se poté lid ve svém okolí přesvědčit o fatálním selhání Policie a bránil jsem oba fanouškovské tábory. V Ostravě selhala Policie a zásahem a střelbou mezi fanoušky na tribuně násilí akorát tak vyeskalovala. Vím to, byl jsem tam.

A teď se mi to bohužel vrací. Po sobotním utkání si připadám jako blbec. O co jde? Sparta může v sobotu slavit titul. Klub pro fanoušky vypraví speciální vlak z Prahy přímo do Teplic (veřte, že se nejedná o levnou záležitost...), cena za spoj je lidová, k tomu lístek do sektoru hostí za 90,-. Co chcete víc? Za pár stovek si můžete užít skvělou sobotu se svým milovaným klubem. Výlet, fotbal, pivo, párek, zábava...


A nebo taky ne. Můžete nastoupit do vlaku a dvakrát po cestě zatáhnout za ruční brzdu. Potom můžete rozbít okénko, zdemolovat záchody a nebo rozřezat sedačky. Když se konečně dostanete na stadion, zaházejte plochu pyrotechnikou ještě při nástupu hráčů na plochu. Když se vám pak bude chtít, můžete zničit oplocení sektoru, na kterém máme přivázané reprezentativní vlajky. No a co?! Cestou zpátky dokonejte rozbíjení vlaku, však Sparta je bohatá, ráda to Českým drahám zaplatí. (Ano, Sparta ten vlak měla jen pronajatý, nepatří ji!).


A nezapomeňte u toho všeho ještě hodně křičet "Český fotbal pro fanoušky" !!! Velká škoda, jak se tohle heslo profláklo a začíná být tak akorát pro smích.

Rád bych řekl, že mi nějaké ty bojůvky nevadí. Sám nejsem svatoušek a nějaké to "peklíčko k tomu prostě patří". Nevadí mi pyrotechnika, vím, že spoustu incidentů vytvářejí fízlové sami, vím, že sekuriťáci na stadionech jsou někdy opravdu vypatlanci. Vím, že Pelta a celé vedení svazu, jsou očividně nesvéprávní jedinci a nevadí mi vulgární skandování, neb sám vulgárně skanduji. Vadí mi, že mezi sebou máme magory, kteří kazí naši pověst, pověst našeho klubu a všeobecně pověst fanoušků.
Vůbec nechci paušalizovat. Vím, že fanoušci jsou chytří lidé, srdcaři, lidi, co se na kolenou snaží malovat krásná chorea a tvoři vtipné transparenty, ale jak jsem napsal na začátku, máme mezi sebou kretény. Těžko se pak takové jednání obhajuje před širokou veřejností a svým jednáním škodí nám všem.


Vše se dá hezky skrýt pod slovní spojení "Mentalita ULTRAS. Ale je mentalita ultras rozbíjení vlaku nebo pyrotechnika na hřišti? Podle mně není!

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace