o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

JXD: Přestaňte diskriminovat fotbalové chuligány

z tisku úterý, 11.11.2014 - přejít do komentářů
Redaktor Reflexu se pozastavil nad rozdílným přístupem k nebezpečným sportům
/titleImg/jxd-prestante-diskriminovat-fotbalove-chuligany/1/6531.jpg?width=570

Novinář z Reflexu se ve včerejším článku pozastavoval nad nebezpečností motoristických závodů, při kterých umírají jak závodníci, tak i diváci, a přesto je tento sport povolený. Naopak poukázal na rvačky fotbalových chuligánů, které vytrvale řeší policie a vyzval úřady, aby přestaly diskriminovat fotbalové chuligány.

„Nejsem přítel fotbalu ani fotbalových chuligánů, ale když je někdo diskriminovaný, tak se ho musím zastat bez ohledu na osobní sympatie. Jako nyní, když jsme svědky celospolečenské diskriminace fotbalových hools,“ stojí v úvodu článku, ve kterém poukazuje na nebezpečí při motoristických závodech, když v neděli zahynul další závodník.

„Na druhou stranu - policie se léta snaží předcházet takzvaným paralelním zápasům hools. Militantních a agresivních fotbalových fanoušků, kteří by si - fanoušci dvou právě hrajících a konkurujících si fotbalových klubů - s obrovskou chutí dali vzájemně přes hubu. Na to, aby společnost podobným paralelním zápasům předcházela, vynakládáme každý rok nemalé prostředky,“ říká Jiří X Doležal.

„Přitom nejde o nějaké řádění chuligánů napadajících veřejnost, ale o domluvenou skupinovou rvačku svolných a dospělých jedinců, která se odehrává někde mimo veřejný prostor (nejlépe na soukromém pozemku) a při které v nejhorším případě někdo z hráčů zemře. Jako při automobilovém sportu. Proto vyzývám úřady: Přestaňte diskriminovat hools a povolte jim pořádat na soukromém pozemku jejich paralelní zápasy - rvačky - a umírat při nich, stejně jako mají motoristé dovoleno umírat při automobilových závodech!“

Článek je krácen celý si jej můžete přečíst zde

Autor: VíťaB

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace