o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Klobásový poločas - podzim 2014 (15. díl)

Klobásový poločas neděle, 07.12.2014 - přejít do komentářů
Klobáska a pivo patří k fotbalu stejně jako chorály a pyro...
/titleImg/klobasovy-polocas-podzim-2014-15-dil/1/6597.jpg?width=570

Hradec Králové - České Budějovice
Na zápas Hradce s Budějovicemi, odkud nepřijel nikdo, jsem se vydal v rámci 11. kola naší nejvyšší soutěže. O poločase jdu ke stánku s občerstvením, kde volím místní klobásu. Ke klobáse je nabízeno chleba, okurek, kozích rohů či hořčice kolik člověk jen unese a klobása byla rozhodně lepší než samotný fotbalový zápas.

DATUM: 18.10.2014
CENA: 50,-
HODNOCENÍ: 6/10
AUTOR: Kuksič

FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň
V nedělním odpoledni mířím do města Škodovky, kam přijíždí Viktoria Plzeň. V pěkném počasí se na stadionu v MB schází 4653 diváků, kteří vidí výhru Plzně 3:0. V hledišti dominují hosté, kteří se kromě hlasové podpory prezentují i transparenty a choreem se vzpomínkou na Žita. Domácí se prezentují taktéž fanděním a na začátku vytahují choreo. Před zápasem stihnu ještě ochutnat místní klobásku. Dle informací není na stadionu dobrá, takže jsem byl pln očekávání a doufal jsem, že tak hrozná být nemůže. Klobáska za 45,- celkem dobré chuti, připravovaná na grilu, k dispozici hořčice a chléb. Za mě lepší průměr, jedl jsem i mnohem horší.  6/10. Pár fotek zde.

DATUM: 19.10.2014
CENA: 45,-
HODNOCENÍ: 6/10
AUTOR: Groundhopping RM

TJ Přeštice - Dynamo Plzeň
Cestou na zápas Klatovy-Cheb zahlédneme stadion a fotbal v Přešticích takže ihned neplánovaně stavíme na klobásku. Zjišťujeme že se jedná o zápas krajského přeboru dorostu od 10:15. Utkání v mlžném dopoledni sledovalo cca 20 rodičů. Fotky zde. Zbojnická klobása byla dosti malá, zvláštní chuti a mírně přesolená ,vyloženě nezklamala ale ani nenadchla.

Datum: 18.10.2014
Cena: 40,-Kč
Známka 6,5/10
Autor: Conspi

SK Klatovy 1898 - Hvězda Cheb
Tento zápas se odehrál na divizní poměry za velké pozornosti policie. Té uniformované před stadionem s kamerovým vozem nebo tajné v areálu. Hostů přijelo 13, občasnému supportu se věnovali jen 3. Domácích dorazilo 250, byla přítomna i místní stará chuligánka. Rozhádaní chebští fotbalisté utrpěli pátou porážku v řadě (tentokrát 1:0) a namočili se do záchranářských bojů. Fotky zde. Klobása byla zklamáním - chuťově mdlá,tenká, prostě o ničem...

Datum: 18.10.2014
Cena: 45,-Kč
Známka: 3,5/10
Autor: Conspi

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha
V neděli se chystám ve své domovské Plzni na hokejky. Jelikož jsem v Plzni už od školky odkojen hokejem (to jako fotbalista), návštěva mne už poněkolikáté dost mrzí. Na Spartu přijít cca 5000 diváků, to je prostě ostuda. V živé paměti mám ty fronty v play-off v mistrovské sezoně, kdy jsem na lístek čekal přes 4 hodiny. To bylo zástupů „věrných“, kteří najednou hokej milují a vždycky mu fandili. Chápu, že lístek na hokej je oproti fotbalovému dražší a zápasů je více. Ale tuto sezonu, kdy se týmu nedaří, hledá se, tak se na něj běžný fanoušek vyse*e. Velké uznání a poklona patří 110, jelikož support je vždycky výbornej. Díky! Ale teď ke klobásce. Chtěl bych vyvrátit ten mýtus, že v Plzni jsou klobásky hnusné. Klobáska u Avie pod Masnou je naprosto skvělá a jedna z nejlepších co jsem kdy jedl. Není hokeje, abych si tam nezašel. Na výběr z velké černé mamby, nebo červené pikantní. Volím tmavou a volím správně. Chuťově skvělá a výborně připravená. Chleba čerstvý a na požádání kolik kdo chce, totéž s hořčicí. Téhle klobásce není co vytknout. Takže když v Plzni na hokeji na klobásku, tak jedině Avie. Ty hnusy, co se dělají uvnitř, nebo těsně před staďákem, to se totiž nedá.

Datum: 19.10.2014
Cena: 50,-
Hodnocení: 9/10
Autor: Kylda13

FK Teplice – Bohemians Praha 1905
V sobotu 18.10. se mou zastávkou stává teplický stadion Na Stínadlech. Od zápasu si slibuji pěknou podívanou, dobrý support a pořádnou klobásku. I hned při vstupu si jednu dávám. Bílou si nechávám na poločas, a tak volím jako první tmavou. Je velká, chuťově dobrá, lehce pikantní a pořádně zasytí. Jediné mínus za to jak byla mastná. Lituji tedy, že jsem si nevzal záchranný kruh, aby se mi neutopila. Na trávníku už od první minuty běhá jen domácí mužstvo a tak zcela zaslouženě jdou do vedení. O poločase si dávám hned dvojitou porci a to bílou a opět tmavou. Paradoxem je, že tmavá je nyní horší, nemastná a naopak šíleně suchá. Bílá klobáska je bílá klobáska. Ještě se mi nestalo, aby mne tato chuťovka zklamala. Nestává se tak ani Na Stínadlech, kde je opravdu skvělá. Chleba a hořčice kolik chceš. Teplice svůj náskok ve druhé půlce zaslouženě navyšují, a tak se z vytouženého dramatu stává zápas jednoho mužstva. Support vynikající a choreo S15 dost povedené. Z Teplic tedy odjíždím spokojený a s plným žaludkem.

Datum: 18.10.2014
Cena: obě 45,-
Hodnocení:
-bílá 8.5/10
-tmavá 7/10
Autor: Kylda13

TJ Spartak Rožmitál - FK Olympie Zdice 
Sobotní "tour" začínám od 10:15 divizním zápasem Hvězda Cheb - Malše Roudné. Zde však už mám klobásu zhodnocenou, a proto si jí tentokrát odpouštím, protože vím, že toho dnes budu mít až až. Po zápase se vydávám do Rožmitálu, kde se hraje utkání 1.B třídy. Místní fotbalový klub vedený trenérem "liliputem" podlehl Zdicím 3:2. Na výběr zde mají ze tří klobás - papriková, sýrová a zvěřinová. Já zvolil zvěřinovou a sýrovou. Zvěřinová chuťově velice dobrá, štavnatá, prostě super - 8,5. Sýrová klobása je pro mě změnou. Normální klobásce se však nemůže vyrovnat, a proto jí uděluji 6 bodů. Více fotek zde.

DATUM: 25.10.2014
CENA: 40,-
HODNOCENÍ: 
Zvěřinová - 8,5/10
Sýrová - 6/10
AUTOR: Groundhopping_vitajanda

1.FK Příbram - FC Baník Ostrava
Před zápasem Synot ligy mezi Příbramí a Baníkem navštěvuji stadion SK Spartak Příbram. Místní fotablový areal mě uchvátil a dostal do kolen, takhle hezký stadion na urovni krajského přeboru jsem dlouho neviděl. Po návštěvě arealu se vydávám na Baník. Klobása v sektoru hostí za 50,- je zatím to nejhorší co jsem v první lize měl. Chuťově nevýrazná, uvnitř "bahnitá" a jeden krajíc chleba je prostě málo. Klobásu jsem ani nedojedl a proto pouze čtyři body z deseti.
Fotky ze zápasu Baníku zde.
Fotky stadionu SK Spartak Příbram zde.

DATUM: 25.10.2014
CENA: 50 ,-
HODNOCENÍ: 4/10
AUTOR: Groundhopping_vitajanda

 FC Fastav Zlín - SK Sigma Olomouc
V sobotu v podvečer mě zavedly mé kroky do Zlína na místní svatostánek, kam přijíždí exligová Sigma. První poločas se hraje v dobré atmosféře, v sektoru hostů je vidět i nějaký ten dým. Na konci prvního poločasu dochází k potyčce u domácího kotle. Zápas končí výhrou Sigmy 1-0. V prvním poločase si dopřávám klobásku, která byla výborná. Pečená na elektrickém grilu, chutná, masitá, šťavnatá, opečená tak akorát. Chleba dostatek, to samé hořčice. Na požádání i kečup. Fotky ze zápasu zde.

Datum: 25.10.2014
Cena: 45,-
Hodnocení: 8/10
Autor: Groundhopping RM

1.FC Slovácko - FC Viktoria Plzeň
Po zápase ve Zlíně mířím na Stadion Miroslava Valenty do Uherského Hradiště. Zápas se hraje v dobré atmosféře, domácí si připravují i dvě optické prezentace, v obou sektorech zahoří i nějaké to pyro. Klobáska v sektoru hostů nevýrazné chuti, malé velikosti, dosti mastná. Více fotek zde.

Datum: 25.10.2014
Cena: 45,-
Hodnocení: 4,5/10
Autor: JC & Groundhopping RM

Strunal Luby - Jiskra Plesná
Derby sousedních, dva a půl tisícových městeček přilákalo asi 120 diváků, což přes luxusní počasí bylo mírným zklamáním. Vedoucí tým okresního přeboru z Plesné potvrdil roli favorita a zvítězil 0:3 i když v první půli domácí "houslaři" drželi krok i bezbrankové skóre. Fotky zde. Vařenou klobásu v hospůdce měli dost dobrou!

Datum: 1.11.2014
Klobása: 8,5/10
Cena: 40,-Kč
Autor: Conspi

Vysočina Jihlava - Viktoria Plzeň
V nedělním zápase obrala Jihlava o tři body Viktorii Plzeň, která byla ještě nejspíš v oblacích po výhře nad Spartou. Klobása papriková, vařená ve vodě. Tři malinké půlkrajičky chleba, trocha hořčice. V klobáse jsem narazil na kousky něčeho neidentifikovatelného nerozkousatelného (a nebyl jsem sám). Oproti minulým sezónám velké zlepšení v chuti, ale složení snad raději nechci vědět.

Datum: 9.11.2014
Cena: 40,-
Hodnocení: 4/10
Autor: JC

FK Hvězda Cheb - SK Senco Doubravka 
V sobotu 8.11.2014 se vydávám na divizní zápas do Chebu, kam zamířil tým z Plzně a to SK Senco Doubravka. Zápas skončil výhrou domácích 2:1. V kotli domácích se sešla zhruba 30 fandících, na konci zápasu pyroshow na památku zesnulého fanouška Hvězdy. Celkově si našlo na fotbal cestu 250 diváků. V Chebu na každém zápase, jiná klobása, za to velké plus. Klobása za 50 korun chutná, bez chrupavek. Místní klobása mi vždy zažene hlad. Více fotek ze zápasu zde.

Datum: 8.11.2014
Cena: 50 ,-
Hodnocení: 8,5/10
Autor: Groundhopping_vitajanda

SK Dynamo České Budějovice - FC Baník Ostrava
Po zápase v Chebu se vydávám do Budějovic. Ve 30 minutě dostanu hlad a těším se na místní klobásku. To co mě ale následně čeká bych nečekal snad nikde v lize. Baba za pultem mi oznamuje že se dnes klobásynedočkám. Hladový jak cyp si dávám aspon dvě nožičky párků za 40 korun. O poločase si jdu pro pivo a ejhle... klobásy už mají. Grilovaná klobása, decentně papriková, k tomu pouze jeden krajíc chleba a hořčice = 6/10

Datum: 8.11.2014
Cena: 50,-
Hodnocení: 6/10
Autor: Groundhopping_vitajanda

AC Sparta Praha - České Budějovice
Udělal jsem si výlet do Prahy, abych navštívil zápas mezi Spartou a  Budějovicemi. Zápas probíhal v naprosté režii domácích což se také odrazilo na výsledku 4:0. Zápas vidělo 7451 diváků. Klobáska proběhla ještě před zápasem. Objednali jsme si tři pálivé a já dostal nepálivou, což mě nemile překvapilo. Na druhou stranu byla pěkně propečená, chuťově velmi dobrá. Chleba byl čerstvý což zrovna na Spartě nebývá příliš dobrým zvykem, hořčice jak kdo, někdo dostatek někdo méně, to bylo vysloveně tácek od tácku a rozdíl v množství byl značný

Datum: 22.11.2014
Klobása: 8/10
Cena: 50,- Kč
Autor: Hepy

FK Admira Praha - FK Slavoj Vyšehrad
V neděli dopoledne jsem zašel na pražské derby v ČFL. Které shlédlo 312 diváků. Moc jsem nepochopil proč se hraje na Vyšehradě, když jako domácí je uvedená Admira, ale to mi nevadilo na Vyšhrad jsem to měl blíž. Zápas byl dlouho výsledkově vyrovnaný a hosté ho zlomili až ve druhém poločase, kdy otočili skóre na konečných 5:3 a i díky kontroverzním až chvilkami  úsměvným momentům pana rozhodčího, nad kterými i diváci Vyšehradu žasli, s tím neměli moc velký problém. Klobása byla lepší průměr. Chuťově dobrá, ne moc výrazná, tučnější, mohla být slanější. Nebyla moc propečená, čemu se, ale moc nedivím, protože i když se obsluha snažila tak na ní nemměla moc času, zájem o ní byl docela veliký. Chleba čerstvý a kolik chcete. Hořčice a kečup také kolik kdo chce.

Datum: 23.11.2014
Klobása: 6/10
Cena: 45,- Kč
Autor: Hepy

Odkazy na některé autory, bez kterých by tahle rubrika nebyla:

Groundhopping_vitajanda


Groundhopping RM

Conspi Groundhopping

Dalibor Durcak - photographer

Autor: Piotr

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace