o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Kometa Brno - Sbírka hraček pro děti

blog fanoušků úterý, 07.02.2017 - přejít do komentářů
V Brně proběhla velká sbírka hraček...
/titleImg/kometa-brno-sbirka-hracek-pro-deti/1/7855.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Jak to celé začalo?

Na začátku ledna se k nám dostala výzva, kterou uveřejnil Magistrát města Brna s tím, že pořádá sbírku hraček pro děti. Neváhali jsme a začali pomalu plánovat, jak bychom se do sbírky mohli zapojit i my fanoušci tak, aby se vybralo co nejvíce věcí. Nakonec i po dohodě s naším klubem jsme se rozhodli sbírku uspořádat přímo v den nějakého zápasu. Nejlépe se nám jevil termín v neděli 5.2. v zápase pro Karlovým Varům.

Začali jsme tedy mezi fanoušky šířit výzvu o sbírce, především po sociálních sítích, tak aby se dostala mezi co nejvíce lidí. V tomto nám opět pomohl i klub, který výzvu nasdílel na své Facebookové stránky. Týden před sbírkou, na utkání proti Plzni, jsme nechali vyrobit 2000 oboustranných letáčků, které jsme rozdávali, jak před stadionem, tak i vně. Letáčky informovali o sbírce hraček a také o blížící se invazi na Spartu.

Sbírka a co s ní bylo dál

V den zápasu proti Karlovým Varům se scházíme v 8 lidech 2,5 hodiny před zápasem u stadionu a rozdělujeme se k oběma hlavním vstupům, tak aby nám žádná hračka neunikla :-). Od vpuštění prvních fanoušků na ochozy, až do začátku zápasu, nám lidé nosí hračky, především tedy plyšáky, ale i stavebnice, stolní hry nebo puzzle. Až máme v průběhu vybírání strach, aby se nám hračky vešly do našeho skladu, který na Rondu máme k dispozici. Nakonec vše vychází tak tak, sklad praská ve švech, ale vešli jsme se :-). Všem, kteří hračky na stadion přinesli, patří velké díky!
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Následně se domlouváme, že v úterý dopoledne hračky přebereme, roztřídíme a následně odvezeme na magistrát. Máme sice informaci, že nic přebírat ani třídit nemusíme, ale i přesto se snažíme dalším lidem ulehčit práci a hračky tak třídíme. Po asi 3 hodinách práce máme hotovo, zabaleno a nachystáno k odvozu.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Celkový počet hraček těžko odhadnout, ale naplnili jsme 5x 240l pytel plyšáky + další menší pytle, 6 banánovek plných deskovek a puzzle, 2 tašky dětských knížek a další velké množství tašek a krabic všemožných dalších hraček. Vytřídili jsme také 4 tašky věcí pro ty úplně nejmenší z nás, které jedna nejmenovaná novopečená maminka odváží přímo do kojeneckého ústavu.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Věcí je opravdu hodně a jak sklad byl opravdu plný, tak i naše 4 auta jsou napěchovaná až pod střechu. Odjíždíme na magistrát, kde na odboru zdraví vše vykládáme a vzbuzujeme u místních úřednic velké pozdvižení množstvím hraček :-). Ti nám upřímně děkují a posílají VELKÉ PODĚKOVANÍ všem brněnským fanouškům, kteří akci podpořili.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Závěrem

Poděkování patří nejen těm, kteří hračky na zápas přinesli, ale hlavně i hrstce Modrobílých, kteří pomohli s celou organizací, jak už při vybírání, tak následně i při třídění a odvozu hraček! Bez Vás by to nešlo! Zároveň jsme také dokázali, že jsme jedni z nejlepších fanoušků nejen na tribunách, ale i mimo ně! Akci můžeme hodnotit, jako nadmíru povedenou a uvidíme, co vymyslíme do budoucna.

JEŠTĚ JEDNOU VELKÉ DÍKY VÁM, VLASTNĚ NÁM, VŠEM!!!

Autor: Mitas, Modrobílí z.s. 

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace