o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Pyrošou nikoho nezabila, ale LFA na ní parazituje

Komuniké DK sobota, 14.08.2021 - přejít do komentářů
Disciplinární komise opět nadělovala! Nejvíce to odnesl ostravský Baník (75 tisíc)
/titleImg/mala-pyrosou-nikoho-nezabila-a-lfa-jeste-vydelala/1/9756.jpg?width=570

Další zasedání DK LFA se neobešlo bez trestů za fanoušky. Největší odpustku másí zaplatit ostravský Baník. Za to nejatraktivnější, co Baník má, musí funkcionáři zaplatit 75 tisíc Kč. Kkjk

Komuniké z jednání Disciplinární komise ze dne 12. 8. 2021

  • Disciplinární komise potrestala klub FC Baník Ostrava za porušení povinností pořádajícího klubu (pronesení a použití pyrotechniky vedoucí k přerušení utkání) v utkání 2. kola F:L proti FC FASTAV Zlín peněžitou pokutou ve výši 75 tisíc korun.
     
  • Disciplinární komise potrestala klub FK Teplice za porušení povinností pořádajícího klubu (vhazování předmětů na hrací plochu vedoucí k přerušení utkání) v utkání 2. kola F:L proti SK Slavia Praha peněžitou pokutou ve výši 20 tisíc korun.
     
  • Disciplinární komise potrestala klub MFK Karviná za porušení povinností pořádajícího klubu (nesportovní chování) a za porušení předpisů z Protokolu opatření LFA v souvislosti s COVID-19 v utkání 2. kola F:L proti FC Hradec Králové peněžitou pokutou ve výši 40 tisíc korun.
     
  • Disciplinární komise potrestala klub FC Sellier & Bellot Vlašim za porušení předpisů z Protokolu opatření LFA v souvislosti s COVID-19 z důvodu nedodržení odstupu mezi diváky a hráči po skončení utkání 2. kola F:NL 2021/22 proti MFK Chrudim peněžitou pokutou ve výši 10 tisíc korun.
     
  • Disciplinární komise potrestala klub FC Zbrojovka Brno za porušení povinností pořádajícího klubu (pronesení a použití pyrotechniky) v utkání 2. kola F:NL 2021/22 proti Slezský FC Opava peněžitou pokutou ve výši 10 tisíc korun.
     
  • Disciplinární komise potrestala klub FK Jablonec za porušení povinností pořádajícího klubu (klub nezajistil, aby bylo neoprávněným osobám zamezeno ve vstupu do prostor vyhrazených delegovaným osobám) v utkání 3. kola F:L proti Bohemians Praha 1905 peněžitou pokutou ve výši 100 tisíc korun.


Komentář předsedy DK LFA p. Richarda Bačka: „Disciplinární komise shledala porušení povinností pořadatele spočívajících mimo jiné v tom, že kabina rozhodčích nebyla pořadatelsky vůbec zabezpečena proti neoprávněnému vstupu. Tím došlo k závažnému pochybení ze strany pořadatele nejen ve vztahu k Disciplinárnímu řádu, ale i ve vztahu k samotným Pravidlům fotbalu, která mají zabránit pochybnostech o regulérním průběhu utkání. Z tohoto důvodu proto Disciplinární komise přistoupila k uložení peněžitého trestu v takové výši. Ze strany pana Pelty dle zápisu o utkání a zpráv delegátů nešlo například o verbální útok na rozhodčí, o příslib nějaké výhody nebo o něco podobného, a proto jeho jednání nenaplnilo skutkovou podstatu žádného disciplinárního přečinu jednotlivce dle stávajícího znění Disciplinárního řádu FAČR. Disciplinární komise LFA současně podá podnět na úpravu Disciplinárního řádu FAČR, aby se do budoucna stalo takové jednání představitelů klubů disciplinárním přečinem.“ 


Kromě výše zmíněných trestů rovněž DK LFA zahájila disciplinární řízení s FC Viktoria Plzeň za porušení povinností pořádajícího klubu (vhazování předmětů na hrací plochu vedoucí k přerušení utkání a nevhodné pokřiky fanoušků) v utkání 3. kola F:L proti 1. FC Slovácko a s klubem FK Pardubice za porušení předpisů z Protokolu opatření LFA v souvislosti s COVID-19 z důvodu nedodržení odstupu mezi diváky a hráči po skončení utkání 3. kola F:L 2021/22 proti FK Mladá Boleslav.

Autor: JirkaC

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace