o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Monitoring médií

z domova sobota, 25.10.2014 - přejít do komentářů
Zaměřeno na události po federálním derby Slovan vs. Sparta
/titleImg/monitoring-medii/1/6477.jpg?width=570

Dva dny dnes (v sobotu) uplynuly od souboje pražské Sparty a bratislavského Slovanu v rámci základní skupiny Evropské ligy. A stejně jako jarní utkání Sparty na Baníku, tak i toto utkání spustilo velkou mediální lavinu, kdy potřebu vyjádřit se k událostem na stadionu "Na Pasienkách" měl téměř každý. Prošli jsme český mediální prostor a rozhlédli jsme se, jak česká média, novináři, či české osobnosti o událostech referují a přinášíme tento sumarizační přehled.

iDnes.cz - začneme u nejprodávanějšího seriózní plátku (jak o sobě rádi sami hovoří) u nás a to u zpravodajského portálu MF Dnes - iDnes.cz. K událostem v Bratislavě se věnuje 9 článků, otevírá se zde opět diskuse o federální lize, další články se zabývají tím, kdo vlastně za nepokoje v hlediště může...Prostor k vyjádření zde dostal Josef Chovanec, Vítězslav Lavička, Milan Luhový. Nejskandálnější článek pak hovoří o tom, kterak reportéři Českého rozhlasu vytahovali z běsnící davu malé děti, aby je zachránili před rozjetými chuligány. Ten si můžete přečíst zde:
Nakoukli jsme i do blogové sekce iDnes.cz a našli jsme dva blogy, které stojí za přečtení. Nebo spíše nestojí...(první + druhý)

Aktuálně.cz - webový zpravodajský portál přispěchal hned s 11 články. Víceméně je k přečtení totéž, co na předchozím webu. K dispozici je klasicky glosář Luďka Mádla. Pan Mádl je autor, jenž se vyznačuje velkým přehledem v zákulisí českého fotbalu, o světě fanoušků však nemá ani potuchy. A vypíchnout musíme článek o tom, kterak redaktoři slovenské televize prchali stovky metrů před rozzuřenými sparťany (k přečtení zde)

A kdo se na nějaký incident přímo těšil? No přece redaktoři Blesku. Tedy Sportu. V našem případě iSportu. Hned 13 článků, blog a otevřený dopis. To vše stihli redaktoři Blesku během pár hodin po zápase. Nejtrapněji (jak jsme od Blesku dávno zvyklí) se zachoval jistý Adam Nenadál. To je takový ten písálek, který své články tvoří z toho, co uloví na twittru, nebo na facebooku. Jeho tvorba patří mezi nejodpornější výplody, co lze na českém internetu nalézt. Z jednoho tweetu Lukáše Váchy vytvořil bulvární článek, na jehož základě ještě nezapomněl přispěchat s otevřeným dopisem, který adresuje sparťanskému fotbalistovi. Dno české žurnalistiky se propadává níž a niž. Díky, Adame! (ale jinak jste určitě fajn chlapík, říkali kolegové) Odkazy na iSport (Blesk) zde úmyslně nepřidávám. Kdo chce, jistě najde.

Mnoho dalších článků je k nalezenení na ostatních zpravodajských serverech (Lidovky.cz, Sport.cz, Ihned.cz, Týden.cz, své si samozřejmě neodpusil Reflex.cz a další a další...


Na závěr jsem chtěl přinést ještě report o tom, jak situaci popisuje další česká mediální žumpa - TN.cz. Ale když jsem tuto adresu zadal horního řádku prozlížeče, vyskočil na mne Láďa Hruška. A to je na mne moc silná káva. Tohle fakt ne.

A tak nabízíme ještě pár reakcí z twitteru či facebooku.

A co Vy? Jak byste čtvrteční utkání popsali?

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace