o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Na špionáži: Slask Wroclaw - Gornik Zabrze

úterý, 09.04.2013 - přejít do komentářů
Návštěva bitvy o Slezsko v polské Wroclawi očima špiona...
/titleImg/na-spionazi-slask-wroclaw-gornik-zabrze/1/4867.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Zajímavý soupeř a sobotní termín znamená další očko do Wroclawi. Prvně si cestu razíme městem na starý stadion, kde kupujeme lístky. Jelikož nemáme kartu „kibica“ tak mladým holkám to celkem trvá než nám lístek vydají. Hned vedle jim stojí fanshop v podobě kontejneru. Časový náskok mizí a pokračujme na stadion Miejski.

Po městě potkáváme velmi málo lidí se suvenýry a obavy s návštěvností jsou na světě. U stadionu jedeme podle místních, kteří nás vedou na parkoviště hned vedle stadionu. Pořadatelé navádí auta až na dané parkovací místo skvělým výkonem. Samozřejmě zadarmo to není. Nestačíme vysednout a už slyšíme domácí chorály.

Lehké ohmatání z řad ochranky, identifikace zda sedí jméno na vstupence s doklady a jsme na místě. V útrobách stadionu koštujeme „zapékané“ a jdeme na tribunu. Sedáme kousek vedle hostů a hned první pohled budí respekt a obdiv. Všichni v černém stejnokroji v podobě trička a nechybí klubové čepičky na hlavě, vidíme i žluté z Katowic.

Není už dlouho do začátku zápasu a fanoušci Gorniku začínají řadit vyšší rychlost. Domácí zase klidným tempem plní sektor za bránou, zato ostrým tempem tvoří atmosféru. Hlavní tribuny vypadají dost prázdně.

Celkový počet nakonec byl přes 12 000. Rozhodčí píská, hráči rozehrávají a hosté vyhazují papírky, což na oko vypadá hezky. První čtvrthodinu hltáme fantastickou či fanatickou atmosféru. Kotel hostů mění barvu díky svlečení do půl pasu a přichází gól ze strany Gorniku.

To dostatečně fanoušky zahřálo a přidali na tempu. Chorály moc nemění ani jeden ani druhý tábor. Do poločasu domácí ubrali, což znamenalo vítězství hostů v první půli. Na hřišti také, i když popravdě, tam nevíme, kdo měl převahu.

Po poločase oba dva tábory vytahují mávačky a kotle vypadají naprosto famózně. Netrvá dlouho a na trávníku je srovnáno. Domácí ožili a na stadionu začíná být husto. K fandění se často přidávají ostatní tribuny a spolupráce s kotlem je na špičkové úrovni.

Hukot je to pořádný a nějak přestáváme slyšet hosty. V druhé půli se karta obrátila, vychutnáváme jak fanoušci Slasku předvádí pravou nefalšovanou domácí fotbalovou atmosféru. Třešnička na dortu přichází pár minut před koncem zápasu díky rozhodující brance do sítě hostů. Celý stadion na nohou a doslova řve snad do posledního každý.

Je konec a hráči zaslouženě děkují svým fanouškům. Vypadá to, že v Polsku se hraje fotbal pohlednější než u nás a lidi to berou úplně jinak. Suvenýry v podobě šál, čepic, dresů a podobných věcí visí snad na každém kdo je na stadionu. Celkové hodnocení je takové, že to byla pěkná sobota. Příště opět.



clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace