o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Návštěva Dynama Dresden s Ajaxem Amsterdam

blog fanoušků pondělí, 22.07.2013 - přejít do komentářů
/titleImg/navsteva-dynama-dresden-s-ajaxem-amsterdam/1/5099.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Den po nepříliš vydařeném výjezdu do Bad Leonfeldenu se půlka osádky našeho auta vypravuje na další výjezd za hranice, tentokráte do Drážďan. Dnes (6.7.) tam sehraje přípravný zápas domácí Dynamo proti Ajaxu Amsterdam. Už v pátek dostávám info, že 50 radikálů Ajaxu vyhledává střety v centru Drážďan. Dneska to bude asi veliké. :-)

Ráno ani pořádně nemůžu dospat, jednak panuje bojovná nálada, za druhé obava, že řidič nepřijede včas. Druhá věc se naplnila. Řidič po pátečním výjezdu krapet ponocoval a přijel dost pozdě (hlavně že přijel), takže řízení je na mně. Tak trochu jsem s tím počítal, takže se víkend ponese v duchu nealka. S fanouškem z SGD máme sraz ve 13h kousek před Drážďanami na jednom odpočívadle, už teď je ale jisté, že to nestiháme. :-) Cestou z Budějovic potkáváme dost policejních antonů, které se sem sjíždí kvůli plánované demonstraci proti nepřizpůsobivým občanům města. Už cestou do Prahy očekávám, že bude zle. Jeden z našich leje jako blázen. První průšvih absolvujeme ještě v Praze, přijíždíme na kruháč, naproti nám blikající policejní auto. Kámoš za mnou tankující cestou jednoho lahváče za sebou vylejzá z okna a za pokřiku A.C.A.B hrozí rukou k autu. Následovalo okamžité zastavení a důkladná kontrola. Naštěstí člověk ví, jak se má na výjezd oháknout, triko a kšiltovka ACS mi zachránili od flastru. Paní trochu nasraná, hned nás sjíždí za sjeté zadní gumy, načež kámoš kontruje, ať se dívá na přední, že jsou nové. Po lustraci a dechové zkoušce je mi oznámeno, že paní gumy neviděla a pán mi přeje šťastnou cestu, loučí se se mnou se slovy Sparta – srdeční záležitost. Nevěřil jsem tomu, ale asi v řadách mají nějaké Sparťany, kteří dokáží přimhouřit oko. Před druhou jsme na odpočívadle, kde už netrpělivě čeká ultrasák Dynama Dresden. Po krátkém protažení valíme rychle směr Rudolf Harbig Stadion. Zaparkujeme kousek od stadionu, skočíme do ACKIS (knajpa 5min od stadionu) na jedno chlazený a jdeme na staďák. Stavíme se ještě ve fanshopu, kde je lidí jak nasr… (neskutečná fronta a hic jako by tam tejden nevětrali).

Půl hodiny před zápasem je jasné, že tentokrát vyprodáno nebude. Jednak přesun utkání na dřívějšího hodinu, pak ještě vysílání v mdr, … je to škoda, k 60ti letému výročí by si hráči vyprodaný stadion zasloužili.

Chvíli po shlédnutí nové hospody v jádru K-Blocku se objevuje 11tka Ajaxu.

K-Block je také pěkně zaplněn, v každém bloku je cca. 500 volných míst, takže místo očekávaných 9055 bude by oko 6-6500 nažhavených fans. I tak to bude fičák.

Kotel hostů je plný z 1/3 zaplněnej.

Zápas záhy začal a začaly první chorály Dynama

a chybět nemohla ani hymna domácích a soupiska SGD.


Wir sind da, das ganze Jahr, … EUROPAPOKAL, ….


Ajax byl od začátku utkání úplně někde jinde než domácí Dynamo, které právě končilo přípravu. Už na konci 2. minuty byl faulován hráč Ajaxu kousek za 16tkou. K přímáku se postavil Christian Eriksen a nedal gólmanovi šanci – 0:1.


Kolem 15.minuty bylo na hřišti (a nejen na něm) pořádně horko. V kotli Ajaxu se objevilo pyro. 2 dýmovnice pak přistály i na hřišti a tak se chvíli nehrálo.

Pak přišel do kotle konečně Lehmi (místní speaker) a pořádně to rozhejbal.

Jen co ustalo pyro, přišla pro Dynamo druhá rána. Ve 22.minutě vedl Ajax už 2:0. Gól dal opět po faulu Eriksen.

Do konce poločasu se už nic nedělo, speaker popíjel v nové hospodě a tak i kotel nefandil jak je člověk zvyklý.

Poločas jsme s kámošem využili a vydali se najít Milana, který místo vychutnání si atmosféry někde v útrobách popíjel nebo někde odpočíval. Trvalo nám celý poločas, než jsme ho našli… :-) naštěstí mu místní ultras nenamlátili, takže v pohodě.

Hned po začátku druhého poločasu přidal Ajax třetí gól, kterým Dynamo ještě víc otupilo. To mělo sice dobré výpady především po levé straně, ale finální přihrávka do vápna vázla. A protože SGD opustilo ex-slávistické kopyto Fořt (nyní ve Slovanu Bratislava) a ani Dedič, ani Poté gól nedali, tak si Ajax připsal lehké vítězství 3:0.

Na stadion si našlo cestu 20.968 diváků. A jak je dle následujících fotek vidět, na cestě je i nová krev. Je fajn, jak si malý špunt dokáže užít atmosféru svého týmu přímo v K-Blocku…



A jak se říká: Dynamo ist Kunst :-)

Po zápase se část fans Ajaxu snaží prorazit venku zátarasy a střetnout se s ultra Dynama. Akce se nezdařila a jsou nahnáni zpět do busů přistavených u kotle hostů. My se přesouváme 65km od Drážďan ke kámošovi na zahradu, kde proběhne grilovačka (masa, ne tu, kterou někteří možná myslí) a druhý den se vydáváme na cestu zpět do Budějovic. Cestou dostávám info, proč byl při zápase kotel poněkud mrtvější – údajně byly nějaké neshody ultras z K-Blocku s vedením k 60. výročí a tak tvrdé jádro tento zápas vypustilo a fandilo jen místy. I samotný speaker byl na můstku jen pár minut, než se pak ztratil v útrobách u piva.

Autor: Blog & Daniel1983

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace