o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Návštěva Lipska při zápase s Hansou Rostock

čtvrtek, 28.11.2013 - přejít do komentářů
Pohled špiona na utkání 3. německé ligy, které navštívilo 23.421 diváků...
/titleImg/navsteva-lipska-pri-zapase-s-hansou-rostock/1/5525.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Je tu sobota 23. listopadu 2013 a v 17. kole 3. Německé ligy na sebe naráží celky RB Leipzig a FC Hansa Rostock.

Tohle utkání mám v hledáčku již delší dobu. Hansa Rostock již dopředu hlásí, že dorazí ve slušném počtu čítající několik tisícovek fanoušků. V den utkání je prodáno přibližně 17 tisíc vstupenek a z toho 4 a půl tisíce pro fanoušky hostů. Tato čísla mě utvrzují o atraktivnosti tohoto utkání a i v tak nepříliš fotbalovém počasí se vydávám vstříc druhému největšímu saskému městu.

V ulicích Lipska jasně dominují barvy Rostocku a také policie, kterých je podle medií nasazeno rovné dvě tisícovky. Po cestě do Red Bull areny potkávám větší skupinku Hansy v doprovodu policie. Je slyšet, jak support svého klubu, tak nenávistné pokřiky proti RB Leipzig a policii a to všechno je občas přehlušeno ránami dělobuchů.

Stadion se těsně před utkáním slušně zaplňuje. Při nástupu hráčů vytahuje kotel RB Leipzig za zvukového doprovodu povedené choreo a poté spouští svůj support. Do supportu se aktivně zapojuje převážně pouze něco přes polovinu ultras sektoru.

Sektor Rostocku je na počátku utkání téměř vyprázdněn a to až do počátku 8. minuty. Podle oficiálního prohlášení ultras Rostocku se jedná o protest proti RB Leipzig. Po tomto protestu se hostující sektor slušně zaplní a fans Rostocku spouští svůj kvalitní a neúnavný support, který je doplněn velkým počtem transparentů „SCHEISS BULLEN“, tímto chtějí ukázat, že tradice je více než koupený úspěch.

Od tohoto okamžiku už nejsou fans RB Leipzig příliš slyšet. Ostatně tomu ani nenapomáhá děj na hřišti, kdy RB Leipzig od 37. minuty prohrává. Co se týče fotbalu, tak fotbal byl dívatelný s řadou šancí i soubojů, tak jako se k takové atmosféře patří.

Rostock si nakonec odváží na sever Německa všechny tři body za výhru 2:1. Počet diváků se zastavil na čísle 23 421. Z toho více než 5 tisíc příznivců FC Hansa Rostock.

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace