o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Návštěva saského derby

blog fanoušků středa, 09.09.2015 - přejít do komentářů
30.000 fans ve 3.fotbalové lize
/titleImg/navsteva-saskeho-derby/1/7108.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Zhruba 2 měsíce zpátky plánujeme, kam vyrazíme v době reprezentační pauzy. Jestli někam dál do ciziny nebo k sousedům do Německa. Nakonec je v plánu návštěva 3.ligy v Drážďanech. Jelikož tam nejedu poprvé, vím, že jsou některé jejich zápasy dlouho dopředu vyprodané, takže začínám shánět "posádku". Hlásí se 5 lidí, což je na výjezd za hranice akorát. Přes fanouška Dynama Dresden objednávám lístky. Štěstí se usmálo, ve 3.fázi jsou naše (pro vysvětlení, v první fázi je prodej pouze pro lidi s permicí, druhá fáze je pro členy a třetí fází je volný prodej). V pátek rozlučka s legendou Sparty Blažkem na Letné, přesun na jih, v sobotu zpět do Prahy, přespat a v neděli výjezd. Poslední dny byly hodně hektické, ačkoliv nebyla liga, pořád bylo co plánovat - ať už prosincový výjezd za Spartou na Kypr, rozlučka s legendou nebo další věci. Nedělní výjezd pro mě začíná již v sobotu přesunem do Prahy, kde dávám sraz s dalším kámošem. Projdeme se kolem Letné a večer po půlnoci brázdíme ještě okolí Petřínské rozhledny a hvězdárny. Po 2,5h spánku nás už budí mobil. Ve 4:45 budíček, v 5:49 odjezd na nádraží. Nakonec jedeme jen ve 4, jedna holka bohužel nemůže. Kupujeme lístky, Praha - Drážďany a zpět za necelé 2 stovky na hlavu, no neber to :) Před sedmou vyjíždíme. Cestou sháním někoho, komu prodáme 5.lístek. Nacházím jednoho zájemce hledajícího vstupenku přímo ve FB události a domlouvám předání cestou na vlakovém nádraží v Pirně. Předání přes prvotní problémy ze strany zájemce probíhá naštěstí už v pohodě. V 10 nás už vítá drážďanské nádraží. Zima, déšť a nepříjemný vítr. Přesouváme se k fanshopu, kde nakupujeme nějaké suvenýry.

Pokračujeme skrz hospodu naproti stadionu k hospodě Acki´s, kde se před zápasy schází většina fans SGD. 3,5h předem jsem tam nikdy nebyl, většinou už bylo všude plno fans. Tentokráte jsme tam při otvíračce, takže jdeme dovnitř a dáváme si snídani - Wurst a pivo.

Během hodiny se tam schází už početné skupinky fanoušků. Dojíme, dopijeme a odcházíme na sraz s dalším fanouškem SGD, u kterého necháváme naše věci. Pak ještě zajdeme na pivo naproti stadionu, kde se vedle tréninkového centra schází spousta fanoušků. Hodinu před zápasem už jsme na schodech do K-Blocku. Po vstupu vhodíme ještě něco na Choreofond a jdeme dál. Nesmí chybět ani klobáska na stadionu.

 

K-Block je už notně zaplněn, takže zabíráme místo skoro nahoře K4.

V našem sektoru se roznáší černé konfety, "zahřívají se" první vlajky. K vidění jsou kromě těch SGD také fanoušků ze Zwickau.

Při vstupu hráčů na plochu jsou pak vhozeny konfety, bílo-červené (barvy FSV Zwickau) a žluto-černé (barvy domácích). Mezi nimi je pak hafo vlajek, jak domácích, tak přátel ze Zwickau.

 

Hosté přijeli do Drážďan vlakem a zcela zaplnili svůj sektor, pár jich ještě sedělo vedle bezpečnostních zón. Na začátku zápasu odpalují ve svém sektoru pyro.

Support je prvních pár minut celkem dobrý, pak ale zcela upadá až do podprůměru. Rozhodně to není to, na co jsem v zápasech Dynama Dresden zvyklý. Je vidět, že nepřítomnost hlavního speakera je hodně znatelná. Na hřišti se skoro nic neděje, hosté povzbuzují svůj tým, občas jsou slyšet i skrz hluchá místa v sektoru domácích. Ve druhém poločase se nic nemění do doby, než vstřelí Dynamo gól. Pak se support opět zvedá. Kotlem jede i nový chorál. Pokouším se odposlechnout slova, ale celý chorál nestihám. Neznám na něj slova, načež mi jeden Němec po pravici říká hele, Češi, tady máte slova a podává mi magazín Ultras s celým chorálem. Velmi povedený na písničku skupiny Scooter.

Závěr je ještě trochu vyhecovaný díky červené kartě. Tu dostává hostující gólman, dochytat utkání musí hráč z pole. Dynamo vyhrává nad Chemnitzem 1:0. Po konci utkání dochází ještě ke strkanicím v hostujícím sektoru, jeden fanoušek se dostal "na dostřel" domácích fans za brankou, ale nic kromě výhrůžek, nadávek a strkanic už není. V K-Blocku jsou 2 jedničky, jedna žluto-černá značící vedoucí tým 3.ligy Dynamo Dresden a jedna bílo-červná Zwickau, kde i tento tým ve své lize vede tabulku.

Po spielu vyzvedáváme věci u kamaráda z auta a míříme na nádraží. Tam už dorazily busy s hostujícími fans, je zde spousta "Polizei" a pár dalších čertů. Zhruba hodinu tam ještě hlídkují, ale i tam je klid.

V 6 odjíždíme z Dráždaň, v 9 jsme v Praze. 2 z nás odchází domů, já mířím na jih a další na západ. O půlnoci jsme oba doma... Výjezd hodnotím pozitivně, ale už jsem zažil rozhodně povedenější zápasy Dynama co se supportu týče. Jde vidět, že kvalitní náhrada za Lehmiho, který dokáže i za špatného výkonu hráčů na hřišti kotel vybičovat k tomu nejlepšímu, stále není. A ještě zmínka k návštěvnosti: celkem si na utkání našlo cestu 29.555 fans.

Autor: dn

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace