o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Navštívili jsme: Viktoria Plzeň x CSKA Moskva

navštívili jsme středa, 11.12.2013 - přejít do komentářů
Chorea, pyrotechnika a euforické emoce - rozlučka s Ligou mistrů se povedla...
/titleImg/navstivili-jsme-fc-viktoria-plzen-x-cska-moskva/1/5560.jpg?width=570

V posledním utkání v základní skupině Ligy mistrů zavítal do Plzně ruský CSKA Moskva. Po prohře plzeňských v Rusku, stačilo moskevskému klubu k postupu do jarní části Evropské ligy jediné - neprohrát.

Již před zápasem se to kolem stadionu hemží rusky mluvícími fanoušky, kteří stejně jako domácí jsou oděni v červenomodrých šálách a čepičkách, takže ve tmě je jazyk tím nejlepším rozpoznávacím znamením.

Zatím co stovky policistů dohlíží na bezpečnost rizikového utkání, tak drtivá většina fanoušků CSKA se chová přátelsky a z jejich výrazu ve tvářích je patrné, že návštěva pivovaru se vydařila...

Někteří přijíždějí do Plzně bez vstupenek a za lístek jsou ochotní zaplatit i 5000,- Kč. „Dojel jsem bez vstupenky a uvidím, jestli se do ochozů vůbec dostanu. Klidně dám za vstupenku i pět tisíc korun“ říká před zápasem fanoušek CSKA, který ve Štruncových sadech postává s bankovkou s vyobrazením Tomáše Garrigue Masaryka a kolemjdoucích se ptá, jestli nemají vstupenku na prodej.

Na stadionu jsou pak vidět hloučky fanoušků CSKA mimo vyhrazený sektor převážně na hlavní tribuně. Hned na úvod zaujal ověšený sektor hostí, ze kterého přes vlajky snad ani nemohlo být vidět na hrací plochu.

Utkání pomalu začíná a všude kolem je vidět, že pro oba celky je to důležité utkání. Domácí ultras se na úvod prezentují choreografií na protilehlé tribuně a za brankami, kde jsou barevné fólie a v kotli je navíc vytažen slavící tým, pod kterým je výstižný nápis „Ty chvíle krásnější než sex.“

Utkání má velmi slušnou kulisu, o kterou se starají z drtivé části plzeňští ultras, kteří ve svém sektoru vytrvale povzbuzují svůj tým. Ruští fanoušci o sobě dávají vědět nárazově a v jednotlivcích, ale podobného fanatizmu ze strany hostů, jako třeba v zápase s Chorzowem, se diváci nedočkali.

Vzrušení v jejich sektoru přináší vedoucí branka ve druhém poločase, kdy se sektor probouzí a roh stadionu zahalila vůně pyrotechniky. Na druhé straně aktivní fanoušci v domácím kotli si i přes inkasovanou branku jedou stále to svoje. Ostatní tribuny jsou o poznání nervóznější a asi málo kdo tuší, jaká vlna emocí ovládne závěr utkání.

Hosté jdou do deseti a v 76. minutě je ve Štruncových sadech srovnáno. Domácí fanoušci slaví a hosté přikládají pod kotel další pyrotechnickou vložkou, která je mnohem větších rozměrů, než po vedoucí brance. Domácí tribuny cítí šanci a nakonec se plzeňské publikum přeci jenom dočká i druhé, postupové branky, když se v poslední minutě trefuje Wágner.

Plzeňský stadion je na nohou, všichni se objímají emoce neznají konce. Jde vidět, že tady nejde o pouhopouhé tři body, ale jde o postup. Závěrečným vyvrcholením je pozápasová prezentace domácích hráčů, kteří se choreem loučí s úspěšným trenérem Pavlem Vrbou.


Autor: Mara

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Pražské derby nabídlo zeleno... 16.04.2024

Pražské derby nabídlo zeleno...


Svatostánek na obláčcích pos... 16.04.2024

Svatostánek na obláčcích pos...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace