o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Navštívili jsme: Sigma Olomouc – Baník Ostrava

navštívili jsme sobota, 16.03.2013 - přejít do komentářů
Moravskoslezské derby přineslo kvalitní support, chorea a pyrot na obou stranách
/titleImg/navstivili-jsme-sigma-olomouc-banik-ostrava/1/4817.jpg?width=570

Páteční večer, čas 20:15 a na Andrově stadionu v Olomouci se schyluje k utkání mezi domácí Sigmou a slezským FC Baníkem.

Jak je dobrým zvykem, svůj klub dorazily podpořit stovky (tisíce?) chacharů a již dlouho před zápasem o sobě dávají hlasitě vědět. Umístění nejsou v sektoru pro hosty, ale na půlkulaté tribuně, jíž zabrali celou polovinu.

Domácí kotel je zformován na podélné tribuně a předzápasový šrumec dává znát, že by mohlo jít o kvalitní podívanou, co se dění na tribunách týče.
Hned s úvodním hvizdem se v sektoru hostí objeví nějaká pyrotechnika a nejinak je tomu téměř po celou dobu zápasu. Domácí zase mávají několika vlajkami na tyčích, doplněných šálami.

V prvních minutách vytahují ostravští svou první dnešní prezentaci, která se skládá z transparentu „Baníček“, který je doplněn čtyřmi igelitovými pásy, vytaženými přes celý sektor a bílými balónky. Vše je působivě doplněno hořícími světlicemi. 

Co říci k supportu? Po celou dobu zápasu jsou slyšet oba fanouškovské tábory, chvíli mají navrch Slezané, poté zase Hanáci. Domácí navíc využívají osamocenou skupinku na jižní tribuně a tak si spolu notují a odpovídají.

Ve druhém poločase se u domácích rozdávají lesklé fólie, které napřed fanoušci používají k mávání, a poté, pomocí nich a malované plachty s logem svého klubu na černém podkladě, tvoří choreo. I to bylo doplněno několika dýmovnicemi.

Ostrava vytahuje modrobílý nápis „Škatulata, škatulata, hýbejte se! 10:55“, čímž zřejmě reagují na zmatky při organizaci umístění hostujícího sektoru.
Na konci utkání ještě hosté pozdraví své kamarády a pošlou podporu do vězení a tím se utkání chýlí ke konci.

Domácí vítězí 1:0 a v rámci pozápasové děkovačky zapalují několik ohňů a spolu se svými hráči se radují z cenného vítězství.

Rozloučení, či děkovačka probíhá i na hostující straně. Jeden z baníkovských fanoušků však vypadne ze sektoru a dopadne pod sektor, téměř na hrací plochu. Okamžitě se do něj pustí početná skupinka sekuriťáků, na pomoc přicházejí hráči Baníku, kteří svého fanouška opět brání a snad i ubránili.

Shrnuto a podtrženo, na Andrově stadionu bylo k vidění výborné vystoupení obou táborů, prezentace na obou stranách, pyro, kvalitní support. Snad si jen můžeme přát více utkání s takovou úrovní.

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace