o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Navštívili jsme: Šlágr kola - Sparta - Plzeň

navštívili jsme pondělí, 10.03.2014 - přejít do komentářů
Zápas splnil očekávaní a v hledišti toho bylo k vidění mnoho...
/titleImg/navstivili-jsme-slagr-kola-sparta-plzen/1/5792.jpg?width=570

Atmosféra před stadionem Sparty v Praze na Letné dávala již dlouho před zápasem tušit, že se odehraje důležitý a vyhecovaný zápas. Tisíce Sparťanů v rudém korzovalo okolo stadionu dávno před úvodním hvizdem a vše směřovalo k osmé hodině večerní.

Hodinu před zápasem se začínají formovat oba fanouškovské kotle a již při rozcvičce trénují hlasivky a rozjíždějí podporu svému klubu. Čím víc se blíží osmá hodina, tím větší úsilí do fandění oba tábory dávají.

Když pak vycházejí hráči na hrací plochu, fandění se rozjíždí naplno. Fanoušci Plzně o sobě dávají vědět pyroshow ještě před zahájením utkání. A pokřiky "pyro není zločin" a "český fotbal pro fanoušky" jsou jedinými chvílemi, kdy se oba tábory na něčem shodnou.

Celý letenský stadion je ověšen vlajkami fanouškovských skupin, které doplňuje několik transparentů směřovaných Davidu Limberskému. Kvalitně ověšen je také sektor hostující Viktorie. Hosté z Plzně jsou v obou patrech sektoru a jsou rozděleni na sedící část a aktivní skupinu, která se stará o support. Celkem dorazilo plzeňáků cca 800.
Kotel Sparty je oblečen jednotně do ruda a vypadá opticky velmi dobře. Ostatně na celé Letné převládá rudá, sparťanská barva. Výzva ultras Sparty se rozhodně neminula účinkem.

V prvním poločase dojde na straně domácích k realizaci celotribunové kartoniády a také dalšího chorea v kotli. Škoda jen špatně roztažených transparentů. Často se v domácím kotli objevuje pyrotechnika.

Na úvod druhého poločasu si prezentaci připravili i fanoušci Viktorie, když roztáhli igelitové plachy s nápisem "Proti všem", které doplnil malovaný prostředníček. 
Support hostů neutichá s blížícím se koncem utkání. Dá se říct, že naopak. Hosté se fanděním výborně baví a rozjíždějí různé zábavky ve svém sektoru.
Na konci utkání se prezentují další pyroshow a zapomenout nesmíme ani na modrou dýmovnici.

Baví se i natřískaný kotel Sparty, ve kterém se i ve druhém poločase objevuje spousty pyrotechniky. Do fandění se zapojují i ostatní sektory Letné a utkání si drží výbornou atmosféru po celou dobu. Dochází také ještě k realizace chorea "Sparta je tak krásná", poté vytahují fanoušci transparent k výjezdu na Bazaly a na konci utkání gratulují transparentem k narození dítěte. 

V utkání vítězí domácí a tak po zápase probíhá opravdu dlouhá a radostná děkovačka s celým stadionem. Po závěru utkání vytahují i hráči Sparty transparent, ve kterém vyzývají fanoušky k cestě do Ostravy...

Jen více takových zápasů! Fanoušci obou celků se prezentovali na nejvyšší úrovni a dodali zápasu jedinečnou kulisu.

Níže nabízíme obsáhlý fotoreport.

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace