o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

NEprohlášení supportlídra Plzně

z domova středa, 22.04.2015 - přejít do komentářů
Supportlídr Plzně k pondělnímu nápisu, Barošovi a k dokumentu Kmeny...
/titleImg/neprohlaseni-plzenskych-ultras/1/6881.jpg?width=570

Na stránkách plzeňských ultras dnes vyšlo "neprohlášení" ve kterém se Fíša, supportlídr plzeňského kotle, vyjádřil k transparentu v Teplicích a vyjádřil se rovněž k dokumentu Kmeny.

K pondělnímu transparentu:
Tak pondělní transparent. Všichni si mohli přečíst co měl znamenat. Měl znamenat, že Berbr je čurák, že Baroš je čurák a přeneseně i to, že celej českej fotbal, kterej momentálně prezentuje kauza Baroš versus Berbr je čurák. Jako fanoušci Plzně se dlouhodobě stavíme proti Fačru, ale to ještě neznamená, že bezmyšlenkovitě odkejvem každej blábol kterej je proti němu namířenej. 

Proč je Baroš čurák:
Zaprvé zrovna Baroš je hráč, podobně jako třeba naši Petržela, nebo Pilař, který si svou pověstí padánků při letmým dotyku vysloužili pověst simulantů. Kolik je to let? 13? 14? kdy na Baroše pískala celá liga, dostával napříč republikou přízviska do cikánů a podobně. A takovej teď bude chtít moralizovat? A důvod druhej? Milan Baroš je chytrej kluk, není to žádnej blbec, i když v mládí častokrát vystupoval trochu jinak. Každopádně on, se svou pozicí a známostma, pokud by chtěl opravdu čistit českej fotbal, tak by ho čistit začal a nespokojil by se s nějakým štěkem na twitru. Milan Baroš kope za Baník, kterej prostřednictvým svýho vedení rezignoval na sportovní cíle, konečně je to snad i jeden z důvodů, proč chachaři doma bojkotujou, a Milan Baroš tam tím pádem cítí bezmoc, protože ve třech čtyřech hráčích se liga hraje těžko. A protože se jistě cítí na lepší angažmá, ideální moment, jak se zviditelnit před možnými zájemci, nebo přesněji upoutat pozornost nějakých zájemců, je pobrečet si nad tím, jak se tady nedá hrát, protože je všechno předem daný. A kdy je nejlepší to pustit do světa? No přece po zápase s Plzní. S tou Plzní, o kterej přece všichni ví, že řídí ligu. Takže ještě jednou zkráceně. Kdyby chtěl čistit, čistí, tohle byl jen kalkul.

K dokumentu Kmeny:
Tak ke Kmenům jsem se vůbec vyjadřovat nechtěl, ale když už si píšem, tak ať to mam z krku. Přijel v létě kluk s doporučením od ACS, že chce točit o chuligánech a fotbalovým prostředí. Že tam budem my, ACS a SKS. Na to jsem mu řekl, že o chuligánech u nás nic nenatočí, pouze o fanoušcích. Že ho k tomu prostě nikdo nepustí. Domluvili jsme se, že to nebude formou rozhovoru, ale že to bude pojatý pouze jako dokument obrazem. Sjezdil s náma spoustu zápasů a nikde nebyl problém. Dotočilo se a a kluk říká hele super, nakonec to teda bude jen o fanoušcích Plzně, ať z toho neděláme maglajs. Před vánoci přijel s pracovní verzí, zkoukli jsme to, v první chvíli se zhrozili, ale po třetím čtvrtým zhlídnutí říkam ok. Netočíme to my o sobě, točí to člověk zvenku, tak jak on nás vidí. Dali jsme na papír věci který se nám tam nelíbili, který se mají odstranit, co by se mělo osvětlit nějakým titulkem nebo komentářem. Tím to haslo. Abych to zkrátil. To, co šlo do televize, nebylo nijak závadný, i když to samozřejmě nebylo nic obohacujícího. Pouze záběry z cesty dvou rozdílnejch partiček na zápas. Jedna chlastá a baví se zpěvem, druhá si dělá prdelky, vypráví vtipy. Jediný, v čem nastal problém, ne teda pro mě, ale pro 99% lidí, který normálně teda média ignorujou, odsuzujou, nenávidí, ale tentokrát udělali výjimku, byl název. Tohle totiž nebylo o chuligánech. Žádný chuligáni mezi sebe nějaký cizí lidi nepustí. Ale tady je to pouze o tom, co si pod fotbalovým chuligánem představujeme my kteří v tom fotbale jsme a jak si fotbalovýho chuligána představuje veřejnost. V tom “díle” nebyla ani sekunda vylhaná. Ani jeden zkreslující údaj. My takhle prostě žijem. 

Proč do toho šli:
Narovinu řeknu, že z trucu. Ze zhnusení nad tím, co se mezi náma děje. Kolem nás umírají lidi. Naši kamarádi. Za kopcem probíhá regulérní válka, za druhým se vraždí na ulicích. A my se staráme o to, jak vypadáme, řešíme sračky. Hlavně abychom byli in, abychom dostali lajky na ksichtí knížce. Bylo to prostě zrcadlo, aby si ty důvtipnější uvědomili, že přestože se snažíme vypadat jako děsný borci, ve skutečnosti jsme vlastně k smíchu. Nebo k breku? Odpověz si sám. Víc k tomu nemam co říct. Kdo mě chtěl odsoudit, ten vysvětlování nepotřebuje, kdo je kámoš, nechal si to vysvětlit hned, aby aspoň věděl, proč jsem to nezatrhl. 

Videa na konci:
S tima nemam nic společnýho, takový materiály se ke mě za poslední roky nedostávají, ale na obranu dotyčnýho- víkend co víkend letí netem videa z celý Evropy, kde se to mele masky nemasky, probíhá nad tim hromadná onanie, vyjádření respektů. Ty videa jsou zaprvé absolutně nekvalitní, neaktuální, nesouvisí s celým pořadem a hlavně byly přece točený na zakázku pro tv.

Článek je krácen, cele znění si můžete přečíst zde.

Autor: VíťaB

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace