o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

O řecký titul tentokráte na tribunách

pondělí, 26.02.2018 - přejít do komentářů
Aneb když se dva perou...
/titleImg/o-recky-titul-jedine-na-tribunach/1/8289.jpg?width=570

Vypadá, to že o řecký ligový titul letos nikdo nestojí. Přesněji řečeno o něj asi nestojí fanoušci Olympiakosu, který aspiruje na osmý titul v řadě, ani fanoušci PAOK Soluň, u nichž by jeden čekal, že se jim nebude chtít skončit třetí sezónu za sebou na druhém místě. O ligovém šampionovi ale možná nerozhodnou ani tak výkony hráčů, jako disciplinární komise.

Na začátku února prohrál Olympiakos doma s AEK Atény 1:2 gólem v samotném závěru utkání. Jak je v Řecku dobrým zvykem, šli někteří domácí fanoušci vystavit své rzhořčení všem na odiv na hrací plochu, kde se střetli s policií. Olympiakos byl za výtržnosti potrestán mimo jiné odečtem tří bodů a aktuálně čeká na výsledek odvolání, které nejspíš rozhodnutí discplinární komise potvrdí.

Dobrá zprávy pro PAOK Soluň, který by chtěl konečně prolomit sedmiletou nadvládu červenobílých z Pirea. A měl k tomu dobře nakročeno, když před dnešním utkáním právě s Olympiakosem držel PAOK první příčku a dvoubodový náskok na druhý AEK Atény. Jenže to by nebyli fanoušci černobílých, aby nechali zápas s jedním z úhlavních rivalů dohrát až do konce. A dnes pro jistotu začaly problémy ještě před výkopem. Hostující kouč Garcia byl několik minut před plánovaným začátkem utkání zraněn, když jej do obličeje trefila z tribuny hozená role papíru. Španělský trenér byl převezen do nemocnice a hráči Olympiakosu na protest opustili hrací plochu. Začátek utkání byl odložen a poté, co vypukly vně stadionu již tradiční nepokoje a střety s policií, byl zápas dvě a půl hodiny po plánovaném začátku zrušen zcela. Podle pravidel řecké fotbalové asociace hrozí kontumace 3:0 ve prospěch hostů, pokuta, a navíc odečet tří bodů pro domácí PAOK.

Zraněný kouč Olympiakosu

Pokud PAOK takový trest stihne, bude se smát onen pověstný třetí, jímž je nyní druhý tým tabulky, AEK Atény. Pokud zvládnou aténští porazit v pondělní dohrávce Atromitos, mohli by se po odečtech bodů svých rivalů octnout na prvním místě s náskokem čtyř bodů na PAOK a sedmi bodů na Olympiakos. Pak už AEK Atény nezbývá než doufat, že se jim podaří udržet jak náskok v tabulce, tak vlastní fanoušky na uzdě.

Aktuální pořadí na čele tabulky před pondělní dohrávkou a před očekávanými odečty bodů

Ligová tabulka před pondělní dohrávkou a odečtem bodů

 

Video z nepokojů vně stadionu Toumba v Soluni

zdroj eurosport.com

Autor: ds

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Britská nemoc – díl první (A... 05.01.2012

Britská nemoc – díl první (A...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace