o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

O tom, jak jsem byl naposled v životě na hokeji

blog fanoušků neděle, 09.02.2014 - přejít do komentářů
Blog nezaujatého fanouška ze zápasu Vítkovice-Kometa
/titleImg/o-tom-jak-jsem-byl-naposled-v-zivote-na-hokeji/1/5681.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Dnes jsem se nějakým nedopatřením dostal na hokejové utkání mezi týmy HC Vítkovice a Kometa Brno. Proč vlastně nedopatřením.Hokej mě odjakživa nezajímal a sotva dám dohromady všech čtrnáct účastníků nejvyšší soutěže.

Po příchodu k ČEZ Aréně vypadá vše klasicky jako před každým sportovním utkáním. První šok pro mě však nastal, když jsem viděl fanoušky Komety , jak se volně procházejí po hale, družně se vybavují s domácími , dokonce se s nimi fotí a za pět minut už skandují jedinečný chorál ,,Vitkovicéé Vitkovicéé to je prdel v republicéé,, a domácí odpovídají naprosto originálním popěvkem ,,Brnoo Brnoooo,, však to znáte..

K mému údivu si domácí připravili v úvodu utkání docela pěknou choreografii se znaky fotbalových a hokejových Vítkovic s nějakou cifrou, že tolik let již jsou na hokejové mapě. Snad mají i nějaké vlajky a mávačky a střídají několik jednoduchých chorálů celý zápas pravidelně doplňovanými pokřiky typu ,,vypadni vypadni!!,,( to se prý na hokeji křičí , když je soupeřův hráč vyloučen), jebáním Komety a podobných kousků.

Blížícím se koncem první třetiny psychicky neunáším soustavné tleskání postaršího pána nade mnou nějakou tleskačkou, samozřejmě s nezbytnými dvěma reklamami.a přesouvám se blíž kotli Komety, jejichž repertoár chorálů je poměrně pestrý a jejich fandění se mi docela líbí. Opticky se prezentují fóliemi a troškou pyrotechniky, na které ostravské publikum reaguje ohlušujícím pískotem. O druhé přestávce se opět obě skupiny věnují řešení hokeje v útrobách haly a nějaké jebání Komety a Ostravy jde samozřejmě stranou. Všem překvapením však není konec a na mojí psychiku se ženou další pohromy , když vidím fanouška Vítkovic, který běží za členem security a prstem ukazuje na příznivce Komety, který údajně soustavně uráží okolní fanoušky a háže po nich obsah svých kapes. Při následné krátké rozmýšce tasí nebývalou rychlostí své kamery příslušníci kriminální policie, kteří inspirování pořadem Neváhej a Toč zabírají na každého fandícího člověka a jeden z nich dokonce fandovi Komety vyhrožuje rozbitím držky. Vysvobozující 60.minuta je tady a s ní i můj odchod z komerčního cirkusu zvaného Extraliga ledního hokeje.

Pro mě to byl nejsmutnější sportovní zážitek v životě a nikdy nechci nic podobného již vidět. Věřím , že minimálně v nižších soutěžích je tomu jinak a právě tam se nachází ta pravá atmosféra! A jen takový dodatek, během zápasu a toulkami halou jsem napočítal hned několik ,,klubových zastoupení,,. Samozřejmě Vítkovic,Komety, jedna šála Zbrojovky, jedna čepka Slovanu Bratislava, dvě šály Popradu, mikina AZ Havířov, dvě mikiny Baníku Ostrava a o třešničku na dortu se mi dělí pán v dresu Chelsea se šálou Vítkovic a čepkou Baníku a mladík, který se vyparádil do trička Legie Varšava. Přikročuji k němu a ptám se ho, čím se zrovna Legia zaryla do jeho srdce. Prý byli se školou ve Varšavě a to tričko se mu líbilo! Tak hlavně že se líbilo ! :-) Bohužel celé toto představení zanechalo obrovský dojem na slečně, se kterou jsem na hokej vyrazil a která výlet zakončila tragikomickým dotazem ,,Tak kdy jdeme zase??,,  

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace