o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Ohlédnutí za ligovým podzimem 2013

pátek, 13.12.2013 - přejít do komentářů
Spousta choreografií, pyra, kvalitních výjezdů a soubojů, nevole proti předsedovi FAČR...
/titleImg/ohlednuti-za-ligovym-podzimem-2013/1/5566.jpg?width=570

Vážení fotbaloví příznivci, zbývá posledních pár dnů v roce 2013, soutěže u nás již mají ustláno, a tak je na čase se opět věnovat určitým rekapitulacím. Možná jste si už za krátkou dobu existence tohoto webu zvykli na půlsezónní souhrny jednotlivých táborů prezentujících se v Gambrinus lize a možná čekáte, že se tomuto speciálu budeme věnovat i nyní. Ano, nejméně na šestnáct prvoligových dílů se můžete těšit, samozřejmě. Než se tak začne dít, tak přinášíme nejprve stejně tak tradiční, souhrnný článek o dění na podzimních tribunách.

Je složité pokaždé tvořit originální řádky a souhrny. Znovu musíme konstatovat, radostně a notoricky stejně, že tábory se velmi činily. Bohatá byla výzdoba zápasů parádními choreografiemi a co chvíli svítily kotelnické sektory prostřednictvím pyrotechniky. S výjimkou asi tří táborů se optickým aktivitám poměrně pravidelně věnovali všichni, ale choreografie teď necháme bez dalších hodnocení a rozborů, ty budou nejlépe vidět u jednotlivých souhrnů, navíc jsou choreografie u nás relativně tradiční. Zde, souhrnně, lze spíš vypíchnout aktivitu v pyrotechnice, jejíž rozměr dle pocitů vzrůstá. Pryč jsou časy, kdy jsme na rozsáhlé záře vzhlíželi jen do Turecka či na Balkán. Na naší scéně se čím dál více objevují zajímavé pyrotechnické scenérie ve velmi solidním měřítku, což lze doložit některými fotografiemi. Podstata je pak v tom, že se nejedná o díla jen malého okruhu táborů, nýbrž že se pyro stalo ultras pomůckou u většiny.










Na stadionech nechyběla ani slušná atmosféra. Cenný je kotel Slavie či Ostravy vzhledem ke strastím spojených se sportovním vývojem klubů, svou kvalitu si udržuje provinční Slovácko, oživením pro ligu byla Bohemka a rozvoj je nadále patrný u Teplic. Vysokou hodnotu potom mají početné venkovní výpravy, což se týká hlavně Sparty s Baníkem Ostrava, převážně hezké počty mají i Slávisté a na blízkých výjezdech byli hodně znát fanoušci Bohemky a Plzně. Pro znázornění dobrého dojmu z plného sektoru hostů je níže několik fotografií těchto táborů. Místo u výjezdních fotografií si zasluhují také fanoušci Teplic, kteří sice tolik zatím nevynikají, ale jejich pokrok je značný.

















Ruku v ruce s kvalitními domácími kotli a velkými venkovními výpravami jdou atraktivní duely. I na podzim jich bylo několik a vy si je skrz naše reporty můžete připomenout.

SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava
FC Viktoria Plzeň – FC Baník Ostrava
FC Zbrojovka Brno – AC Sparta Praha
AC Sparta Praha – Bohemians Praha 1905
FC Viktoria Plzeň – AC Sparta Praha
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha
1. FC Slovácko – FC Baník Ostrava
FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha
SK Slavia Praha – Bohemians Praha 1905
FK Teplice – FC Viktoria Plzeň
FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha
SK Sigma Olomouc - AC Sparta Praha


Ligová půlsezóna pokaždé přinese zajímavé situace a projevy fanoušků a nejinak tomu bylo tentokrát. Do centra pozornosti se dostali fanoušci Příbrami, na které při jednom z domácích zápasů po odpálení pyrotechniky naběhli příslušníci bezpečnostní složky, a kteří byli poté bedlivě sledováni. Skupina skalních příznivců si zachovala svoji tvář a v návaznosti na situaci si na další zápasy připravovala produkce.





Pro nezaujaté osoby se zábavná výměna nápisů odehrála mezi Chachary a fanoušky Liberce. Začalo to nápisem o barvě při vzájemném souboji na Bazalech a pokračovalo na dálku ředidlem. I trocha toho štengrování musí být.





Nevole fanoušků čas od času zazní ke svému klubu skrz neuspokojivé výkony či poměry, teď na podzim ji bylo také možné zaznamenat u nejmenovaných táborů, ale mnohem více měly tábory společně políčeno na předsedu FAČR Miroslava Peltu, který byl „vyvoláván“ na mnoha zápasech a některé tábory si daly práci i s nějakým tím nápisem, například Teplice a Slavia Praha.


V ohlédnutí za podzimem by bylo možné samozřejmě pokračovat, například by zde mohly zaznít další zásahy proti fanouškům, ale to bychom dělali černou kroniku a tu na rozdíl od medií necháme ta tam. Všichni budeme pokračovat v našem světě, budeme se těšit na další hezká vystoupení, vy se nyní můžete těšit na prezentace táborů, a abyste se dobře naladili, tak přinášíme od každého tábora, kromě Znojma, jednu podzimní ukázku. Na závěr si dovolíme podotknout, že i nám se v podzimní části podařil pokrok, když jsme znovu nastartovali Ultras ligu a všichni fanoušci tak mají o nějakou tu zábavu navíc. A o tom to je!















clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace