o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Pohárové vystoupení českých zástupců (2.díl)

středa, 01.02.2017 - přejít do komentářů
Dnes o Plzni a Spartě v Evropě
/titleImg/poharove-vystoupeni-ceskych-zastupcu-2dil/1/7850.jpg?width=570

V prvním díle o pohárových vystoupeních českých klubů jsme se zaměřili na Liberec, Mladou Boleslav a Slavii. Nyní je tady druhý díl. A v něm příjdou na řadu týmy Sparty a Plzně. Oba tyto celky postoupily do základní skupiny Evropské ligy. Úspěšnější v tomto byla pražská Sparta, která se probojovala do jarní části EL. 
A jak tedy vypadal podzim 2016 v Evropě pro Plzeň a Spartu?

Sparta se probojovala do Evropské ligy. Nejdříve sice vypadla z Ligy mistrů po dvouutkání se Steaou Bukurešť (prohra 0:2 venku, remíza 1:1 doma), v play-off EL pak ale vyřadila tým SonderjyskE (venku remíza 0:0, doma výhra 3:2). Následně pak dominovala ve své skupině EL a do jarní části soutěže postoupila z prvního místa. Utkala se postupně s anglickým Southamptonem (venku prohra 0:3, doma výhra 1:0), Hapoelem Beer Shevou (venku výhra 1:0, doma výhra 2:0) a Interem Milán (doma výhra 3:1, venku prohra 1:2). Do jarních vyřazovacích bojů byl Spartě vylosován tým FC Rostov.

A v jakých počtech se sparťané zúčastnili venkovních evropských zápasů? 
Steaua - 77, SonderjyskE - 190, Hapoel - (údaj není k dispozici),Southampton 379, Inter Milán - 2.421. 
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Plzeň se pokoušela dostat do Ligy mistrů. Nejprve vyřadila Karabach (doma 0:0 venku 1:1), jenže následně vypadla z LM s týmem Razgradu (venku proha 2:0, doma remíza 2:2). Pro Plzeň, jakožto úřadující mistra, to znamenalo přímý postup do základní skupiny EL. V této části se Plzeň střetla s AS Řím (doma remíza 1:1, venku prohra 1:4), s Austrií Vídeň (doma vítězství 3:2, ve Vídni bezbranková remíza) a také s Astrou Giurgiou (doma prohra 1:2, venku remíza 1:1). Na postup ze skupiny do dalších bojů to bohužel nestačilo.

A výjezdové počty po Evropě?
AS Řím - 1000, Rapid Vídeň - 1200, Karabach - 7, Razgrad - 18, Astra Giurgiu - 33.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

A to je z Evropských souhrnů vše. Kdo Vás nejvíce zaujal?

Příště už se opět vrátíme na českou scénu a přineseme sourhn podzimu. Zbývá nám prvních šest celků. Příště tedy do Teplici!

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Četník opět zachránil svět..... 26.02.2024

Četník opět zachránil svět.....

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace