o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Pohárové vystoupení českých zástupců (1.díl)

úterý, 31.01.2017 - přejít do komentářů
Jak si vedli čeští zástupci v evropských pohárem během podzimu 2016?
/titleImg/poharove-vystoupeni-ceskych-zastupcu/1/7849.jpg?width=570

6 posledních celků nám zbývá v pravidelné rubrice souhrnů za podzim 2016 a tak nastává ideální příležitost na chvíli vydechnout a podívat se do světa. Konkrétně do Evropy. V tomto souhru se Vám pokusíme přiblížit vystupování českých zástupců v Lize Mistrů (Plzeň, Sparta) a také v Evropské lize (Plzeň, Sparta, Liberec, Mladá Boleslav, Slavia). 

Tak tedy těchto pět celků se v loňském ročníku nejvyšší fotbalové ligy kvalifikovalo do předkol pohárových bojů. Do bohaté Ligy mistrů bohužel nenakoukl žádný z našich klubů (pokoušela se o to Plzeň a Sparta), všichni tedy museli vzít zavděk účast v předkolech Evropské ligy.

Pro Mladou Boleslav bylo již první utkání konečnou a tak si připsala jen dva evropské zápasy. Soupeřem jí byl celek FK Shkendija 79 Tetovo (venku prohra 0:2, doma výhra 1:0). 
Pár slov nám k tomuto dvouzápasu pověděl fanouškem Mladé Boleslavi známý jako Kostič: 
"V předkole nás potkal tým z Makedonie. Nutno dodat že albánský tým z Makedonie- Shkendija Tetovo. Tetovští byli nuceni hrát svoje zápasy v Evropské lize na Národním stadionu ve Skopje. První zápas se hrál na půdě Shkendije a do Makedonie den před zápasem vyjíždíme ve čtyřech lidech autem. Když dorazíme na stadion, je nám oznámeno, že kvůli naší bezpečnosti nám neumožní jít do sektoru hostů, přesto že všude byla policie a armáda. Jediné místo, kam nás pustí je VIP, bez vlajek a jen sedět. To se nám nelíbilo a nakonec jsme se domluvili, že budeme bokem od VIP, kde nejsou lidi. Bohužel jsme stejně v tom VIP skončili, povoleny bokem byly jen vlajky, které byly roztažené. Trošku znechucení touto situací se ani o žádném supportu mluvit nedá, spíše občas jedeme jen lehké obyčejné pokřiky. Navíc jsme byli puštěni až uplně ke střeše, jelikož jsme stáli, takže jsme stejně nebyli moc slyšet.
Na domácí zápas máme připravenou prezentaci, na které je znak klubu a znak města s nápisem "V Evropě klub malý, v srdci ten největší". Náš support není špatný, jedeme docela naplno a proti polehávajícím hostům tlačíme naše hráče ke kýženým golům. Nakonec padá jen jeden a tím pádem se s Evropou loučíme opět po jednom předkole. Na konci si s hráči poděkujeme.
Hosté u nás zaplnili téměř celý sektor a fandili celý zápas velmi hlasitě, nutno dodat že celý výjezd měli placený klubem, jak cestu, tak i vstupenku."
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Po dlouhé době se do Evropy podívala pražská Slavia. Dva soupeře sešívaný tým vyřadil - Lavadii Tallin (venku prohra 1:3, doma výhra 2:0) a Rio Ave z Portugalska (doma remíza 0:0, venku remíza 1:1), na toho třetího z Bruselu již nestačil (Anderlecht - doma prohra 0:3, venku prohra 0:3) a tak se do základní skupiny EL slavisté nepodívali.

A v jakých počtech Slávisté cestovali k venkovním zápasům?
Tallin - 280, Rio Ave - 72, Brusel - 350
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Zato Liberec si účast v základní skupině EL zajistil postupem přes Admiru Wacker (venku prohra 1:2, doma výhra 2:0). Účast ve skupině EL ale již byla pro Liberec konečnou. Tým od Nisy se postupně utkal s Karabachem (remíza 2:2 venku, doma výhra 3:0), Fiorentinou (prohra 0:3 venku a prohra 1:3 doma) a Paokem Soluň (výhra 2:0 venku, doma prohra 1:2). Ačkoliv tedy Liberec bojoval do posledního kola, postoupit se mu nepodařilo a jeho evropské vystoupení bylo ukončeno.

A venkovní počty libereckých fanoušků?
Paok - 60, Fiorentina - 300, Karabach - 6, Larnaka - 20, Admira Wacker - 190.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Takové bylo vystupování Mladé Boleslavi, Slavie a Liberce v pohárové Evropě na podzim 2016.

Pokračování (FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha) příště...

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Četník opět zachránil svět..... 26.02.2024

Četník opět zachránil svět.....

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace