o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Pohled na tribuny 20. kola GL a 2. ligy

Souhrn kola středa, 20.03.2013 - přejít do komentářů
Nechyběla chorea a k vidění bylo i solidní množství pyra...
/titleImg/pohled-na-tribuny-20-kola-gl-a-2-ligy/1/4831.jpg?width=570

Další kolo Gambrinus ligy sice nebylo kompletně odehrané, počasí nepustilo do akce Jihlavu s Mladou Boleslaví, ale i přesto náš tradiční, povíkendový souhrn nemůže chybět. Ve 20. kole bylo živo na tribunách. Tři atraktivní souboje, které jsme vypíchli v preview, svou roli zvládly velmi dobře, respektive aktéři ji zvládli velmi dobře a ke kvalitě kola přispěly i další tábory. Také návštěvnost je znovu velmi dobrá, průměrná návštěva činí 5 441 diváků (pozn. pochopitelně počítána ze sedmi návštěv). Nejvíce diváků, 8 754, zaplnilo stadion v Plzni.

České Budějovice – Brno 1:1 (2 290 d.)
V páteční večer sektor určený pro domácí kotelníky obsadilo asi 30 lidí. Skupinka Jihočechů přidala k supportu, který byl slyšet, nápis „ONLY DYNAMO“. Na opačné straně se sešlo odhadem 80 fanoušků. Zbrojováci rovněž předvedli support, který se nesl stadionem, a po vstřelené brance se v jejich sektoru zadýmilo.


Olomouc – Ostrava 1:0 (7 970 d.)
(Podrobný report z návštěvy naleznete - zde - )

V prvním velkém šlágru kola byly obě strany velmi aktivní a i hlasité, zápas tak přinesl velmi dobrou atmosféru, ale fakt je, že mohlo být i líp. Chachaři byli na poslední chvíli přesunuti na jinou tribunu, a tak plně nevyužili neskutečného potenciálu v podobě 1 793 fanoušků. Baníkovcům v důsledku toho úplně neklapla ani optická prezentace podle původních představ, což zapříčinilo rozhodnutí Sigmy, aby hosté byli situováni na tribunu za bránou. Pointa spočívá v tom, že připravené choreo Chacharů nebylo připravené na tuto tribunu, a tak fanoušci v rychlosti pracovali na nové variantě, která se skládala z modrých pásů, bílých balónků, nápisu „Baníček“ a pyrotechniky. Pak si fanoušci Ostravy ještě připravili nápis reagující na náhlou změnu a nápis, který byl pozdravem pro dva fanoušky na nucené dovolené.

Velmi dobře byli na atraktivní zápas připravení i Hanáci. Jejich hlavní dílo tvořil klubový znak, jenž byl doplněn o lesklé fólie. Po zápase kotelníci spustili pro změnu velmi zdařilé pyrotechnické vystoupení. Nechyběli ani mávací vlajky a velmi solidní support.


Slavia Praha – Liberec 3:1 (5 999 d.)
I na „stánku“ Slavie panovala velmi dobrá atmosféra, kterou vzhledem k velké přesile obstarávali především domácí fanoušci. Na své poměry průměrný support sešívaní zesílili hlavně v průběhu druhého poločasu. Optickou stránku Slávistů zastupovala zejména choreografie věnovaná posile Rudolfu Skácelovi. Vedle toho bíločervení skrz nápisy vyjádřili svůj pohled na projekt Československé ligy.


Severočeši se snažili o co nejlepší výkon ve 140 lidech. Prezentovali se poměrně hodně obouručkama a supportem na velmi slušné úrovni. Akusticky hosté podpořili i situaci kolem nápisů domácích.

Slovácko – Příbram 0:1 (3 932 d.)
Slováckému klubu v tomto zápase dělali radost asi jen fanoušci, kteří neúnavně, a zároveň i kvalitně fandili. V solidně zaplněném kotli se objevila i choreografie, která zvala příznivce Slovácka na nastávající výjezdy. Velmi dobré vystoupení modrobílých bylo dokonáno po utkání, kdy fanoušci odpálili pár kusů pyrotechniky.


Jablonec – Teplice 0:0 (2 195 d.)
V Jablonci se odehrálo severočeské derby. U domácích byl k vidění průměrný support bez optické prezentace. V domácím kotli se nachází i několik přátel z Liberce. Hostů se v kotli sešlo asi 40 a prezentovali se nápisem na podporu svého týmu a aktivním supportem.


Hradec Králové – Sparta Praha 1:2 (6 947 d.)
I další zajímavý souboj přinesl velmi dobrou atmosféru. Oba zaplněné kotle se staraly o velmi hlasitý support. Pro tento souboj se stalo příznačným velké množství pyrotechniky na obou stranách. Vedle toho si Votroci připravili choreografii s tématikou ACAB.

Plzeň – Dukla Praha 4:0 (8 754 d.)
V domácím utkání Plzně se tradičně kvalitně prezentovali fanoušci klubu. Jejich support měl dobré parametry a atmosféru okořenilo pyro a pozadu nezůstali Viktoriáni ani s choreografií. Tentokrát namalovali sušenku Dukla, kterou doprovodili nápisem „Soupeř k nakousnutí“. Duklu přijelo podpořit asi 15 fanooušků, s bubnem, menšími vlajkami a sektorovým dresem.

Další souboje se odehráli i v Národní fotbalové lize, kde o sobě dali některé tábory také znát. Vypíchnout lze především účast 250 fanoušků Opavy v Pardubicích. Zde se uvedli i domácí, a to pyrem.

Aktivní byl také Most ve spojce s přáteli z Liberce a Jablonce. Fanoušci si k zápasu se Žižkovem připravili choreografii, pyro a o slušný support se postaralo asi 80 lidí. Ze Žižkova dorazilo asi 25 lidí, u kterých se objevila bílá a červená dýmovnice.

Příjemná novinka nečekala doma fanoušky Zlína. Jejich sektor ohraničila klec, což se ševcům pochopitelně nelíbí a dali to najevo vedení skrz nápis. Část ze 40 fanoušků sektor při zápase se Znojmem opustila a šla se uvelebit na svah nad stadionem, kde se i zadýmilo.

Mnohem slabší představení jak obvykle si připsali fanoušci Bohemky, kteří do vzdálené Karviné zavítali v počtu asi 30 lidí.

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace