o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Pohled na tribuny 23. kola GL a FNL

Souhrn kola čtvrtek, 18.04.2013 - přejít do komentářů
Kvalitní derby "S", atmosféra na Slovácku, pondělní výjezd Chacharů...
/titleImg/pohled-na-tribuny-23-kola-gl-a-fnl/1/4890.jpg?width=570

V uplynulém kole Gambrinus ligy byla pozornost namířena především na velké pražské derby. Pozornost si ale zaslouží i další souboje, a tak přichází na řadu náš tradiční souhrn, který obstarává pohledy na tribuny všech osmi stadionů, kde se duely daného kola odehrály. Ve 23. kole byla zaznamenána nejvyšší návštěva sezóny, zrodila se samozřejmě při derby pražských „S“. Velmi slušně byly tentokrát ochozy zaplněné i na Slovácku.

Brno – Olomouc 2:0 (3 521 d.)
Moravské derby, které jsme navštívili, nabídlo tři domácí kotle, choreo v podání jednoho z těchto kotlů, jež bylo tvořeno červenými a bílými balónky a solidním množstvím pyrotechniky, „ožité“ tribuny s příznivci Brna po vstřelených brankách a 130člennou výpravu z Hané, která se prezentovala dobrým supportem a dokázala se bavit po celý čas utkání bez ohledu na jeho vývoj. Více se lze dočíst v naší reportáži z tohoto moravského duelu.


Teplice – České Budějovice 4:0 (3 115 d.)
Záchranářský duel ovládli domácí ve všech směrech. Bezmála 100 členů Sektoru 15 vytvořilo dobrou atmosféru, která nabrala na obrátkách ve druhém poločase. Choreografie byla k vidění v sektoru fanklubu, kde dvě bogerské rukavice drtily znak dynama. Sektor hostí zel při zápase prázdnotou.

Liberec – Hradec Králové 1:0 (5 116 d.)
Pod Ještědem vystoupily dva poměrně hodně početné kotle. Severočeši obsadili svůj sektor v počtu asi 230 lidí, Východočechů dorazilo na 150. Atmosféra nebyla určitě špatná, ale fakt je, že oba tábory střídaly silnější chvíle se slabšími. Choreografii si připravili Votroci, týkala se 800. zápasu v nejvyšší soutěži. Tematická plachta byla doplněna bílými balónky. Fanoušci Liberce zase vytáhli hromadu obouruček, což dalo pěkný pohled na kotel.




Dukla Praha – Jablonec 5:1 (2 193 d.)
Na Julisce bylo na obou stranách plus minus 20 aktivních fanoušků, kteří se snažili své mužstvo v rámci možností podpořit. Lze zmínit, že jablonecká skupina si výjezd znovu užila a bavila se i přes sportovní výprask.

Příbram – Jihlava 2:2 (3 162 d.)
V Příbrami se podobně jako na Dukle sešla menší skupinka fanoušků na jedné i druhé straně. Oba týmy se tak dočkali povzbuzování od svých fanoušků. Lze kvitovat, že se v sektoru pro domácí vlajkonoše, který byl donedávna téměř vylidněný, začíná objevovat více jedinců. Hosté z Jihlavy si na zápas připravili menší choreo.

Sparta Praha – Slavia Praha 3:1 (19 410 d.)
Hit kola měl atmosféru odpovídající prestižnosti souboje. Ještě před výkopem se sešívaní blýskli velmi reprezentativním pochodem, při kterém mimo jiné nechyběla pyrotechnika. Na stadionu bylo potom dění pochopitelně zajímavé. Slávisté, kteří neměli povolené rozsáhlejší choreo, si připravili alespoň aktivitu s balónky, kterou doplnili o pyro, jež se konec konců objevovalo v jejich sektoru v průběhu celého zápasu. Dobře bíločerveným vyšel také nápad s ošacením fanoušků do dresů, sektor hostů tak vypadal výborně.

Pozadu nezůstali ani Sparťané. Nejpovedenější z jejich aktivit byla kartoniáda naproti hlavní tribuny. Kotel se pak prezentoval například balónky, malými mávacími vlaječkami či pozvánkou na výjezd do Ostravy. Derby zažilo také netradičně produkci hráčů. Vítězové ze Sparty po utkání před kotlem rozvinuli nápis, který fanoušky vzýval k cestě na Bazaly.








Slovácko – Plzeň 0:2 (6 015 d.)
Zápas na Slovácku, který se také stal terčem naší návštěvy, přinesl kvalitní atmosféru. Zaplněný kotel domácích předvedl velmi dobrý support a připravil si i produkci, která se skládala z plachty „MY JSME SLOVÁCKO“ a kartonů se srdíčky. Na konci zápasu bylo v kotli Slovácka odpáleno pyro se zajímavým efektem. Domácí měli k dispozici i řadu oburuček. K pěkné fotbalové kulise přispěli i fanoušci Plzně. Do Uherského Hradiště jich přijelo něco přes 100 a sladěni v klubových barvách si utkání užili a vyprodukovali rovněž velmi dobrý support. Své vystoupení obohatili i o povedenou, dvoudílnou choreografii, která byla věnována plzeňským hokejistům.





Mladá Boleslav – Ostrava 2:0 (3 977 d.)
I přes pondělní termín si Chachaři znovu připsali vysoké výjezdové číslo – v sektoru hostů mladoboleslavského stadionu se sešlo 286 lidí. V tomto počtu se hosté samozřejmě starali o atmosféru zápasu. Z celkového hlediska jejich vystoupení musí být hodnoceno pozitivně, kor když nabídli i choreografii z lesklých folií, nápisu „SPORTOVNÍ KLUB SLEZSKÁ OSTRAVA“ a prvního znaku týmu ze Slezské. Co se týče domácích, tak několik členů mladoboleslavského fanklubu se místy snažilo o fandění.




Ve Fotbalové národní lize bylo odehráno také 23. kolo. Nejvíce na sebe tradičně upozornili fanoušci Bohemky, Mostu a Opavy. Všechny tyto tábory si ke svým představením připravily ultras aktivity.






 

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace