o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Pohled na tribuny 25. kola GL a nižších soutěží

Souhrn kola pátek, 25.04.2014 - přejít do komentářů
Tradiční porce toho nejlepšího z českých stadionů včetně pohledů fanoušků...
/titleImg/pohled-na-tribuny-25-kola-gl-a-nizsich-soutezi/1/5956.jpg?width=570

Ve 25. kole Gambrinus ligy si na fotbalové stadiony našlo cestu celkem 34.371 diváků, což činí průměr 4.296 na utkání.

Návštěva kola přišla do pražského Edenu, kam na utkání s Plzní zavítalo 7.742 diváků. Naopak nejméně lidí přišlo do Znojma, respektive Brna, kam na utkání s Baníkem zavítalo 1285 diváků...

Vysočina Jihlava - Bohemians 1905 1:1 (3.348 diváků)

Pohledem fanouška Jihlavy:
Na večerní zápas proti Bohemce se nás schází v kotli cca 150 a od začátku předvádíme kvalitní a hlasitý support. Na 20. minutu máme připravené choreo, plachtu 5x5m s nápisem „8. místo! Začnete nás brát konečně vážně?“, doplněnou o siluetu fanouška. Společně s choreem je odpáleno 18 velkých stroboskopů. I přes slabší výkon našich hráčů ve druhém poločase ve fandění nepolevujeme a přidává se k nám i nová tribuna. Hostů bylo zhruba 150, prezentovali se též choreem a dobrým supportem.

Pohledem fanouška Bohemky:
Páteční termíny jsou pro nás na jaře nepříjemnou rutinou, další z nich nás zavedl na Vysočinu. U vstupu tradiční buzerace včetně natočení na kameru a prokázáním se OP. V sektoru se nás schází asi 200, což je na naše současné poměry a vzhledem k termínu dobrý počet. Na hřišti je zápas po celou dobu vyrovnaný, a to určitě přispívá i k našemu supportu, který je zejména v druhé půli nadstandartní. Vyzdvihnout si zaslouží „Horto,“ které jedeme téměř deset minut v kuse a je opravdu na úrovni, přičemž se zapojuje opravdu drtivá většina sektoru a fanatismus jede na plné obrátky. Na začátku jsme si připravili choreografii ´DNES VĚŘÍME VE 3 BODY´, přítomna je i jedna mávačka. Na konci odpalujeme několik dýmů. Domácí se prezentují také choreografií, která je podsvícena několika stroboskopy. Jejich support jsme zaznamenali jen sporadicky, takže těžko soudit. Udávaná návštěva 3348 diváků odpovídala skutečnosti. Více na www.sektor1905.cz

Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 2:1 (3.480 diváků)

Pohledem Supras:
Stejně jako minule visel v kotli jeden vzkaz už při rozcvičce (a pak i během zápasu): 1000 MUSÍ PADNOUT UŽ DNES. Slovan měl totiž před tímhle zápasem na kontě už 998 bodů v nejvyšší české soutěži a jako teprve třetí klub (a první mimopražský) měl možnost překonat tisícovku.

Na tento zápas bylo připraveno choreo o třech fázích se „supr“ vyladěnou pointou. Nejdřív byla krom modrých pásů vidět jen roztažená vlajka SUPPORTERS ULTRAS a v dolní části motto: ROVNÁ SE „3K“: KLUBISMUS, KREATIVITA, KOHEZE. Ve spodní části se nakonec ještě změnily nápisy na: NEROVNÁ SE „3P“: POZÉRSTVÍ, PLAGIÁTORSTVÍ, PODRAZÁCTVÍ.

Ve druhém poločase pak ještě v návaznosti na transparenty Chaotix na Západní tribuně, ve kterých si stěžovali na „zákazy a buzeraci“ od vedení Slovanu, byl v kotli roztažen nápis z dílny S.Core vyjadřující nesouhlas s kolektivními tresty.

Na konci zápasu v kotli na oslavu překonané magické mety nejdřív začmoudila „Aladinova lampa“ a vzápětí se spolu s ní „rozsvítil“ i nápis POHÁDKY 1000 a 1 BODU doplněný o hvězdnou noční oblohu s půlměsícem. Co se týká fandění tak Rozjezd kotle v prvním poločase byl stejně vlažný jako předváděný fotbal. Ke konci první půle se to ale začalo zlepšovat a ve druhém poločase se i přes nepříznivý vývoj zápasu celkem vytrvale fandilo dál, i když se střídaly lepší a horší fáze. Obrat na hřišti nakonec náš support logicky vygradoval.

Pohledem Chaotix:
Za Chaotickou vlajkou zhruba 30 fanoušků. Fandění podprůměrný. Když se během hry sebere 5 lidí pro pivo, tak je to na našem supportu hodně poznat. V 65.minutě sundaváme vlajku a přesouváme se víc za branku, kde roztahujeme menší vzkaz zaměstnancům Slovanu. Uznáváme, že je trošku těžší to rozluštit. Zbytek fotbalu sledujeme v sedě mimo sektor.

Pohledem fanouška Slovácka:
Do Liberce jsme v 8 kusech (6 ks Ultras Chřiby a 2 ks kluci s Kyjova) vyrazili dvěma auty už v 7 ráno aby jsme si to spojili s příjemným výletem na Ještěd kam jsme si s časových důvodů vyjeli jen lanovkou a užili si krásné počasí a zvěčnili se tam z vlajkou Ultras Chřiby. Následně na utkání ještě dorazilo auto z "Růža ultras" a pár cesotvatelů vlakem. Od Fanyho jsou nám předány lístky, kterých bylo i více a vyrážíme do sektoru pro hosty.  Celkem nás v kotli teda bylo bídných 16 ks  vyvěsili jsme pár vlajek a hráče jsme povzbuzovali spíše sporadicky během zápasu a podpořili jsme i domácí fans v pokřiku "Pelta ven!" Průběh zápasu byl zajímavý, kdy jsme po gólu Kebiho vedli 1:0 ale následně standartní vypuštění zápasu po vedoucí brance vyvrcholilo v totální nefotbalovost a koledování si o vyrovnání o které se postaral tuším v 73. minutě náš bývalý hráč Honza Rajnoch. Pak tlak sílil a po faulu Kuncla, který obdržel i "redku" Jarolím z penalty poslal Liberec do nadějí o poháry. Abych ale řekl pravdu o výsledek až tak nešlo a my jsme si výjezd užili i v pár lidech.

1. SC Znojmo - Baník Ostrava 0:4 (1.285 diváků)

Pohledem fanouška Baníku:
Už podruhé letos ostravští vyrazili do jihomoravské metropole. Samozřejmostí posledních týdnů byly vstupenky na jméno, které však tentokrát ztratili svou logiku už úplně, jelikož k bráně stadionu jsme byli pouštěni po jednom a to až poté, co byl každý z přítomných natočen s občankou u obličeje kameramany z filmových studií PČR. V hledišti bylo 335 chacharů (včetně podpory z Katowic) prakticky jedinými aktivními fanoušky. V kvalitně ověšeném sektoru se od počátku prezentovali pouze průměrným dopingem. Chybět samozřejmě nemohly pozdravy svazového předsedy, kvůli kterým byl dokonce přerušen zápas. Situaci k sektoru přišli uklidňovat nejprve Radek Slončík a následně i Svěrkoš. Je jim sděleno, že o kontumaci nikdo nestojí, ale diktovat, jak můžeme, či nemůže fandit, nám nikdo nebude! Zápas je dohrán a Baník vítězí vysoko 4:0. Kromě zmiňovaných vlajek se svalnatí alkoholici z Bazalů opticky prezentovali fanděním do půl pasu a transparenty se vzkazy pro média a jim podobná individua, aby se věnovali fotbalu a nehledali, a nevytvářeli, senzace tam, kde nejsou.

Ml. Boleslav - Baumit Jablonec 3:2 (2.579 diváků)

Pohledem fanouška Mladé Boleslavi:
Pořadatelé nejenže chtějí vykazovat na dnešním zápase každého za sprostá slova, ale dokonce bez důvodu zakázali stát u plotu v sektoru, prý z důvodu vlastni bezpečnosti. Část kotle domácích se na II. poločas z důvodu šikanování a arogance domácí pořadatelské security a hlavně z důvodu bezpečnosti kvůli zasažení fotbalovým balónem, přesunula do vyšších pater jižní tribuny... Boleslavský fotbale kam to míříš??? Jeden člověk kvůli své aroganci ovlivní lidovou zábavu a udělá z fotbalu cenzurované divadlo pod svým vedením – OSTUDA!

Pohledem fanouška Jablonce:
Při sobotní večeru se nás v Bolce schází nepochopitelně o 20 méňě jak na středeční pohár před pár týdny a tak se v 15ti kusech formujeme za několika vlajkami,včetně větší Ultras Gablonz.Věnujeme se spíš údernějším pokřikům.Celkem dobře se ale bavíme a dokazujeme,že i v malém počtu se dá plout a jsme v první půlce vyrovnaným soupeřem domácím,kteří i bubnují.Na druhý poločas se úplně vykašlou a jen vyvěsí nápis 'dýcháme za Boleslav'...no,spíš my ukazujeme jak se dýchá za svůj klub a necháváme hlasivky na tribuně a vytváříme našim domácí prostředí.Po zápase si zatleskáme a jedeme s prázdnou domů..

Sigma Olomouc - 1. FK Příbram 0:0 (3.583 diváků)

Pohledem fanouška Sigmy:
Tento zápas patřil odjakživa k nejméně atraktivním zápasům, které hrajeme, takže se nedal čekat žádný zázrak. Ikdyž náš počet v kotli na tomto zápase patřil asi k tomu nejmenšímu na jaře, tak na supportu to nešlo nějak výrazněji poznat. Cestu do kotle si totiž našli hlavně srdcaři, co jdou podpořit Sigmu. Fandí se celý zápas, lepší je však druhá půlka, kdy cítíme, že je potřeba dohnat hráče za potřebnou výhrou. Ani velmi kvalitní support však nepomáhá a zápas končí remízou. Ztrácíme velice důležité body, ale na děkovačce to nejde vůbec poznat. Až bych řekl, jestli si vůbec tak bouřlivou děkovačku hráči zasloužili? I na ten počet měl závěr zápasu vysoké parametry. Bylo by dobré, kdybychom na něj navázali i příští domácí zápas!

Pohledem fanouška Příbrami:
Na zápas vzdálený 320km vyrazilo pouze jedno auto což není dobrý výsledek ať je vzdálenost jakákoliv,ale těm pár dotyčným co jeli a co uchránili naší výjezdovou nulu patří dík nás všech.Z Olomouce jsme si odvezly bod,což je pro nás velmi důležité.

FK Teplice - Zbrojovka Brno  0:1 (5.458 diváků)

Pohledem fanouška Teplic:
Jedním slovem HRŮZA, i tak se dá popsat atmosféra v S15, ale i na celých Stínadlech, která byla nejhorší za celou sezónu. Lidi nepřišli, ti co přišli, tak se fanděním nebavili, když teda vůbec fandili. Lidi totiž už jsou zhnusení vedením, které zakazuje optické prezentace z důvodu, aby se náhodou neobjevilo něco proti Feninovi a Peltovi, najmuli si i speciální securitku, která bude monitorovat lidi, kteří nefandí slušně. Ano, i taková situace momentálně v Teplicích je a třešničku na dortu tomu dává teplický spratek protlačovaný šéfem klubu, který když jde na plac, tak se ozývá pískot a několik lidí ze stadionu i odchází domů či blízkých hospod. Fanklub se prezentoval plachtou se žlutomodrým srdcem a mávačkami. Hostů dorazilo cca 50 a hlavně po gólu se zdál jejich sektor dost v pohybu a po utkání mohli slavit s hráči výhru.

Pohledem fanouška Zbrojovky:
Na zápas do Teplic se vydalo dohromady asi 50 Zbrojováků, z toho asi 20 vlakem. Kvalitní support po celý zápas, v kotli opět několik dětí, včetně těch nejmenších (okolo 2 let) . Bez chorea, bez pyra, ale 90 minut fanaticky a parádní oslava venkovního vítězství po roce a půl v místní hospodě.

Pohledem neutrálního návštěvníka utkání:
Usazujeme se za zadní bránou,více k rohu a jsme zvědavi hlavně na dění na tribunách.Rozhodně více než to na hřišti.V S15 je ještě tak před zápasem 10 lidí,ale nakonec se jich sejde tak 50. Dále je na stadioně oficiální fanklub na jedné z dlouhých tribun a v rohu další skupinka s bubnem.Když už jsou proti S15, nechápu,proč nejsou spolu. O poločase mě celkem překvapuje, že někdo z domácích má podsedák Baníku Most. Hostů z Brna dorazilo asi 40 a hezky ověšují svůj sektor. Z výkonů domácích jsem zklamán, čekal jsem od nich něco víc ,vyzdvihnout se dá možná vytvrvalost mávačů. 3 vlajky vlají po celý zápas. Fanklub vytahuje mávačky jen při nástupu, pak už ne, celkem škoda. Brněnští fandí po celý zápas. Řekněme úměrně svému počtu. Po golu jeden z jich padá a strhává vlajku pověšenou napříč sektorem a hned k němu běží dost lidí,tak díky někomu z Brna,že napíše info o dotyčném,zda je v pohodě.Hosté si pak užijí po XXX výjezdech vítěznou děkovačku a my jedeme domů. Langoše, klobásku, kukuřici i cukrovou vatu hodnotím velmi pozitivně .

Dukla Praha - Sparta Praha 1:3 (6.872 diváků)

Pohledem fanouška Sparty:
Zápas na Julisce je trochu specifický, v sezóně minulé jsme zde přišli definitivně o možnost bojovat o titul, tentokráte to ale nehrozí. Po domluvě nevyužíváme lístků do sektoru pro hosty, ale půjdeme fandit na hlavní tribunu vedle klece. Klec je zhruba z poloviny zaplněna, další sparťané jsou pak rozeseti po celé tribuně, mezi nima pak i domácí fanoušci. Support leadeři berou megafon a směrem ke kleci spouští od začátku zápasu nejrůznější chorály našeho týmu. Díky rychlému gólu panuje spokojenost, ale fandění by mohlo být více fanatické jak díky postavení v tabulce, tak i díky převaze na hřišti. Během fandění nezapomínáme ani na Míru P., kterého tímto "zdravíme". Na konci zápasu se přesouváme blíž ke hřišti. Prvně se proti nám staví místní security, ale brzo pochopí,že vzdorovat nemá cenu a nechávají nás. Závěrečné ovace s hráči si tak dopřáváme kousek od nich. Během zápasu se objevilo trochu "kouře" v našem sektoru, ale nic, co by stálo za větší zmínku. Co se týče domácích fanoušků, moc jsme je neslyšeli, slyšet byl místy spíš jen jejich buben.

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 0:2 (7.742 diváků)

Pohledem fanouška Slavie:
Před utkáním svazoví činovníci potrestali klub 20 tisícovou pokutou za přerušení utkání s Jabloncem za „nevhodné“ pokřiky směrem k (ne)ješitnému předsedovi a zároveň pohrozili i možností ukončení utkání, pokud se bude situace opakovat. Proto na začátek zápasu Tribuna Sever poslala předsedovi vzkaz, co si o něm myslí. Nápis byl vytvořen z písmen namalovaných na bílých tričkách. Na první poločas byly připraveny hned dvě prezentace, ta první se skládala z nápisu „POMÁHAT A CHRÁNIT“ a plachty v sektoru 108. Předlohou byla známá fotografie zkrvaveného fanouška při pochodu na derby, která proběhla médii, kdy je odváděn dvěma policejními tupouny. Choreografii doplňuje pokřik oslavující  „nádheru všech barev“. Další choreografie byla připravena na celou Severní Tribunu. V každém z pěti sektorů se objevila jedna postavička rodiny Simpsonů (od nejmladšího po nejstaršího člena) ve slávistických barvách, dole doplněno 60 metrovým nápisem: "KDYŽ JI MILUJEŠ, NEZÁLEŽÍ NA VĚKU". Představení se velmi povedlo a sklidilo bouřlivý potlesk zbytku stadionu. Co se týká fandění v prvním poločase, nebylo to špatné, ale příliš často musel speaker kotel napomínat pro neaktivitu a přerušovat chorály, což je velká škoda, jelikož Sever byl velmi slušně zaplněn. Bylo zvýšeno i úsilí o aktivní zapojení východní tribuny do fandění, což se zčásti povedlo a je vidět progres. Druhý poločas nebyl na tribunách tak zajímavý jako ten první, úroveň fandění šla dolů, také díky výkonu hráčů na hřišti.

Pohledem fanouška Plzně:
Utkání proběhlo ve velice pěkné atmosféře. Jen škoda, že nebyl stadion více zaplněn. Fandíme opět celý zápas a nezapomněli jsme ani na pokřiky proti Peltovi. Ve druhém poločase vytahujeme choreo. Jedná se plachtu, na které je nakreslený velikonoční králík ve viktoriánských barvách s pyrem v ruce. Několikrát taky v našem sektoru pyro zablikalo.

České Budějovice - Baník Most 4:1

Pohledem fanouška Budějovic:
Schází se nás v kotli cca. 45, hostů je 25. Snažíme se fandit co to jde, pomáhají nám i hráči, kteří dávají 4 góly. Po druhém gólu přichází fanatismus, kdy jde víc jak půlka kotle do půl těla. S hosty si společně zanotujeme proti Mirkovi, za což si vzájemně zatleskáme. Mostečtí to u nás rozjeli dobře, bylo na nich vidět, že si s výsledkem nějak extra hlavu nelámou a fandili i ke konci utkání. Právě pár minut před koncem přes hlavy přetahujeme černobílou sektorovku, pod kterou odpalujeme několik ohňů a asi i jeden dým. Celé je to doplněno nápisem NO PYRO = NO PARTY. Securitka plachtu strhává a hasí pyrotechniku a sedačku, která od jednoho bengálu asi možná chytla...Poté nejsme vpuštěni ven. Čekáme cca. 10 minut a pak můžeme odcházet po jednom k nachystaným kosmonautkům, kteří si nás hezky nakamerují a opíší si občanky.

Pohledem fanouška Mostu:
Z Mostu vyjíždíme v počtu 25 fanatiků. Do Budějovic je to z Mostu něco přes 3 hodiny, které uběhly celkem rychle. V našem sektoru vyvěšujeme několik vlajek na plot a začínáme fandit od prvních minut. Podobně jako nedávný výjezd na Žižkov, tak i do Budějovic se jedeme bavit a ukázat, že fandíme Baníku i když se nedaří. Celý zápas se jedou chorály, pokřiky a vše se daří držet i několik minut v kuse. Zkrátka jezdíme už dost dlouho za Baníkem a víme jak se nám "daří" venku a tak výsledek tolik neřešíme a soustředíme se na náš support. V domácím sektoru bylo dle našeho odhadu kolem 40 fans, které jsme přes naše fandění moc neslyšeli, až na jeden okamžik, kdy se společně nesl stadionem pokřik Pel*a ven! Co se týče místních pořadatelů, tak absolutně bez problémů.

Viktoria Žižkov - Graffin Vlašim 0:1

Pohledem fanouška Žižkova:
V sektoru domácích se nás schází poměrně málo, odhadem možná nakonec něco okolo 30 lidí, co se zapojí aspoň někdy do chorálů. Kvalita supportu ale obecně není nicmoc. V druhém poločase - a pak i po obdržení gólu - je support ještě horší.  Fans Vlašimi překvapili příjemně počtem. V sektoru jich bylo asi 25, ale aktivně povzbuzující skupinka čítala asi jen 6 lidí, což je škoda.  Tím pádem jsme je i přes náš nekvalitní support po většinu utkání (kromě závěru, kdy u nich byla euforie z gólu) asi "přefandili". Optická prezentace (ani pyro) nebyla na žádné straně. Po sérii dobrých výsledků Viktorky dorazilo konečně na druholigové poměry hodně diváků, oficiální návštěva je tentokrát podle mě zhruba reálná. Skoro bych odhadl, že dorazilo ještě o něco více lidí.

Hradec Králové - Ústí nad Labem 3:1

Pohledem fanouška Hradce:
Na stadion si našlo cestu pěkných 1905 diváků. Pěkných, jelikož je to založení našeho milovaného klubu. V kotli se schází standardní počet a fandí se trochu nad naším průměrem. V zápase jsou k vidění opět černobílé mávačky a jedno větší prezentace. Ta se nám moc nevyvedla, jelikož byla kapánek větší. Na vytažené plachtě se objevila socha svobody s bengálem, kterou doplnil nápis: V Americe se to staví, u nás se za to zavírá. Vše bylo doplněno čtyřmi žlutými ohni. Během zápasu takové probíhají pokřiky na předsedu FAČR, vše procházelo do doby než se zařvalo Peltra mrdá Damkovou, poté byl zápas přerušen, ale nakonec se dohrál. Z Ústí nebyl v kleci nikdo, ale pár jedinců sedělo na východní.

SFC Opava - HFK Olomouc 1:1

Pohledem fanouška Opavy:
Po posledním zápase v Kroměříži se očekávalo, že v zápase s HFK si napraví svoji reputaci nejenom hráči, ale i my, fanoušci! Sektor se pomalu zaplňuje, až se nás nakonec schází okolo 200 osob. Na zápase bylo přítomno také 34 našich přátel z WKS. V prvním poločase bylo fandění trochu slabší. Navíc inkasujeme k závěru poločasu branku, což fandění taky moc nepomohlo. O přestávce chystáme choreo, které je určené především pro naše hráče, proto ho vytahujeme před tím, než začíná druhý poločas, aby si ho sami hráči všimli. Na plotě je cesta, po které jede autobus znázorňující náš klub. U cesty jsou přeškrtnuté značky měst, proti kterým jsme už na Jaře hráli. U Kroměříže byl vykřičník, který znázorňuje naší prohru a hlavně to, že by si hráči měli uvědomit, že stále ještě nejsme ve druhé lize a tak musí makat naplno až do konce. Nad cestou a značkami je transparent „ Ještě nejsme na konci cesty! „ a vedle něj velká plachta znázorňující dopravní značku, na které jsou napsány týmy, proti kterým ještě budeme hrát a ke každému z nich datum konání zápasu. Za touto značkou je jedna menší znázorňující směr druhé ligy. Druhá polovina zápasu je ve fandění lepší a snažíme se fandit vytrvale až do konce zápasu. Naším hráčům se podařilo i v 10 stav utkání vyrovnat a až do konce zápasu se snažili přidat další branku. Utkání končí remízou, což je pro nás ztráta cenných dvou bodů. I přesto bojovnost žlutomodrých borců v druhém poločase byla velká a příkladná pro další zápasy!
Další fotky si můžete prohlédnout zde.

Autor: Mara & Piotr

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace