o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Pohled na tribuny 26. kola Gambrinus ligy

Souhrn kola čtvrtek, 01.05.2014 - přejít do komentářů
Další protesty proti FAČR, chorea a nápisy + rozlučka na Bazalech...
/titleImg/pohled-na-tribuny-26-kola-gl-a-nizsich-soutezi/1/5970.jpg?width=570

Ligové kolo přineslo nejvyšší návštěvu na Letné, kde na utkání mezi Spartou Praha a Slovanem Liberec zavítalo 12.332 diváků. Naopak nejmenší návštěva přišla v Příbrami, kdy pondělní televizní dohrávku sledovalo jen 1.822 diváků...

Viktoria Plzeň - FK Teplice 3:0 (9.873 diváků)

Pohledem fanouška Plzně:
Hned při příchodu hráčů je připraveno choreo, které vyobrazuje číslo 70, protože bývalý plzeňský fotbalista František Plass slaví 70. narozeniny. Je mu také popřáno od zástupců klubu i Pavla Horvátha přímo na hrací ploše. Začátek zápasu opět pohltí velmi dobrý support, prakticky se 40 minut nezpívá nic jiného, než jeden tradiční chorál ze začátku zápasu. V sektoru vlají vlajky na tyčích, jsou k vidění i obouručky.

Druhý poločas začíná z naší strany pozvolněji, ovšem v 60. minutě rozjíždíme vynikající support. V ochozech skáčeme, netradičně tleskáme i botami a je vyhlášena soutěž o šálu. Vítěz je ten, kdo zatočil svými trenkami nad hlavou. Kdo byl, ví kdo vyhrál. Poté skandujeme jeho jméno. Do konce zápasu se dobře na tribuně bavíme fanděním.

Hostů z Teplic přijelo odhadem 30 - 40, byli rozděleni na Sektor 15 a fanklub. Fandili synchronizovaně, ale slyšet k nám samozřejmě nebyli, ale opticky byla vidět jejich snaha.

Pohledem fanouška Teplic:
Z Teplic nás v pátek vyráží z S15 38 lidí. Celkově se nás v sektoru hostů schází cca 70 Tepličáků a rozdělujeme se na dvě skupiny - S15 a fanklub. Fandíme však společně a několikrát během zápasu zdravíme i šéfa svazu. Support je lepší během druhého poločasu, kdy se podařilo i udržet jeden chorál 25 minut v kuse, první poločas spíše pokulhával. Optickou prezentaci do Plzně po minulé zkušenosti ani nezkoušíme vozit, neboť by stejně nebyla na stadion vpuštěna.
Domácí fandí celý zápas na kvalitní úrovni a skoro celý první poločas jedou jeden chorál dokola. Optická prezentace byla v podobě kartonů, ale moc se nepovedla, číslo 70 připomínalo spíše 20. Po zápase odpalují i nějaké to pyro.

Baník Ostrava - Dukla Praha 2:0 (6.302 diváků)

Pohledem fanouška Ostravy:
Na plotě si při tomto utkání svou premiéru odbyla nová verze vlajky „FC Baník Ostrava“, která nahradila svou dvanáct let starou předchůdkyni. O další optickou prezentaci se postaraly transparenty adresované Mirečkovi ze svazu: „Ajax – Zwolle?“, „Nizozemský model do ČR?“, „Míro, jsi si jistý?“. Fandění po celou dobu na průměrně, místy spíš podprůměrné, úrovni. Největší událostí tohoto zápasu pak bylo to, co se neodehrálo během něj, ale o přestávce na tréninkovém hřišti – rozlučka s Martinem Lukešem, jež byla v režii OS Baník Baníku a ultras Baník. Za igelitovým nápisem „Martin Lukeš – Kapitán (4)ever“ vlálo několik desítek modrobílých vlajek, hořely dýmovnice (taktéž v modrobílých barvách), stroboskopy a race. Všemu přihlíží na dva tisíce chacharů, kteří se tak s klubovou legendou náležitě rozloučili. Duklu dorazilo podpořit tak deset lidí s několika menšími vlajkami. Slyšet nebyli.

Dukla:

1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 3:1 (4.303 diváků)

Pohledem fanouška Slovácka:
Před zápasem je v kotli domácích vyvěšena vlajka FUCK(parodie znaku FAČR). Kvůli vlajce nechtějí rozhodčí zahájit zápas, začíná se diskutovat s hlavním pořadatelem a nakonec nás obměkčí sundat vlajku až domácí kapitán. Samozřejmě to zvedlo velkou vlnu nevole na celém stadionu a včetně Olomouckých zní stadionem jedno velké PELTA VEN. V průběhu prvního poločasu se Pelta ven opakuje ještě několikrát, včetně Pelta je čurák. Také ještě v průběhu prvního poločasu vytahují choreo Olomoučtí, a poté si všímáme problému v jejich sektoru. Z našeho pohledu absolutně nelogický zásah securitky(Olomoucké), a pokřiky povzbuzujeme hosty. O poločase se vydáváme k sektoru hostů a nabízíme jim náš sektor, což nakonec nepřijímají vzhledem ke svým problémům s ACAB. V druhém poločase vzhledem k okolnostem i v kotli Olomouce neúprosně fandíme už jenom pokřiky PELTA VEN nebo PELTA JE ČURÁK. Rozhodní přerušuje dvakrát zápas a hrozí našemu týmu kontumace. Raději než zmlknout jsme se po dohadech s našimi hráči a funkcionáři rozhodli sektor opustit, kdybychom měli v našem sektoru zůstat, zápas by byl kontumován. Po opuštění našich míst se ozývá z celého stadionu Pelta ven. Na konci zápasu ještě odpalujeme po celém stadionu pyrotechniku a po zápase se rozcházíme v klidu k domovům.

Pohledem fanouška Sigmy:
Tento výjezd vyhlašujeme jako výjezd jara, pravdou však je, že už dopředu panují pochybnosti nad naším počtem. I tak se snažíme mobilizovat a hecovat naše síly, jak jen to jde. Do Hradiště nakonec vyráží kolem stovky olomouckých, což je na jednu stranu velice slabé číslo, na druhou stranu možná buďme rádi vůbec za to. Jak už je také zvykem, tak nás během celého dne provází velké množství velmi tajných policistů a kdovíčeho s kamerami a fotoaparáty. Na stadionu nás pak pro změnu čeká „milé“ překvapení v podobě přítomnosti olomoucké sekurity. Od začátku fandíme velice slušně, stejně tak domácí, kteří předvádí jako obvykle kvalitní support. Krom většího počtu vlajek v našem sektoru se ještě prezentujeme porno zástavou a choreem k výročí 95 let založení našeho klubu. To je asi poslední pozitivní věc tohoto dne. Následně jsou někteří náhodně vybraní olomoučáci vyváděni olomouckou ochrankou za pokřik „Pelta je čurák.“ To se přestává líbit většině sektoru, někteří se zastávají vyváděných kamarádů a vznikají první konflikty, potom je rozhodnuto, že u této absurdní komedie nehodláme asistovat a opustíme sektor. Přitom vznikají další konflikty, kdy ochranka strká do odcházejících lidí, některým nedobrovolně pomáhá ze schodů, a tak ještě více eskaluje napětí na obou stranách. Nutno říci, že se většinou jednalo o ty samé individua, co na domácích zápasech hlídají hosty. Poté nabíhají ze dvou stran těžkooděnci a za pomocí teleskopů nahánějí všechny na jedno místo. Po nějaké době se situace uklidňuje a konečně jsme propuštěni ze stadionu. A protože je ještě dostatek času do odjezdu posledního vlaku, tak se rozdělujeme na několik menších skupinek a rozprcháváme se do města. Ještě dodám, že je nám nabídnuto ze strany domácích, abychom šli fandit k nim do sektoru. Ikdyby k tomu byla chuť, asi stěží bychom tam prošli skrz množství natěšených fízlů. Další konflikt nastává při odjezdu vlaku, kdy policajti sbírají jednoho olomoučáka a většina osazenstva vlaku vystupuje a nehodlá odjet. Vlakem tedy k potěše místních fízlů odjíždí zlomek z naší celkové výpravy a zbytek zase míří do města. Tady vymetáme snad všechny možné otevřené podniky a čekáme na první ranní vlak, který jede kolem 7 hodiny ranní. Za celou noc ještě policajti honí velmi lacino body, když sbírají další lidi. Většina je alespoň jednou opisována na kameru, někteří jedinci dokonce třikrát za celou noc.

Když to shrnu, tak to byl už druhý výjezd po sobě poznamenaný tatrmanem Peltou, naši hráči hráli zase zoufale, fízlové získali lacině body, náš klub si ze strachu z disciplinárky platí ty největší bezmozky z okolí, aby pak napadali vlastní fanoušky. Na závěr díky na Slovácko za společnou podporu proti svazu!

Sparta Praha - Slovan Liberec 4:1 (12.332 diváků)

Pohledem fanouška Sparty:
Na zápas s Libercem na Letnou zavítalo necelých 12500 fanoušků a bylo to znát. Od začátku se jedou sparťanské chorály. Kotel je v horní části zcela zaplněn, všichni víme, že je titul po dlouhé době (4 letech) hodně blízko. K definitivním oslavám nám stačí 2 výhry a tu první chceme vybojovat společně s hráči právě v tomto utkání. Ve 20.minutě se trefuje po skoro 7 letech Mario Holek, poprvé však za Spartu. To fandění dodává ještě více na intenzitě. Ani v tomto zápase nezapomínáme na prasečí hlavu a po skandování na Peltu je na chvíli zápas přerušen. V kotli visí i transparent PELTA VEN, kde mezi oběma slovy je přeškrtlá hlava MP. Po čas zápasu se v kotli objevuje poměrně dost pyra a zápas je doprovázen také choreografií – v prvním případě se jednalo o velkou plachtu z horního ochozu dolů, kde byl vlevo vyobrazen „mafián“ s pistolí mířící na nápis BLESK (v pravé části chorea). V horní části ochozu je přitom nápis „Skuteční zločinci.“ Další prezentací byly nápisy v „rytmu písničky Není nutno není nutno….: „Úplatky na fotbale – nevadí“, „Maskovaná securitka – nevadí“, Hrací dny v týdnu – nevadí“ a Emoce fans – vadí“. Snad každému fanouškovi dojde, jak to bylo myšleno. Tahle choreografie byla mimo jiné doplněna menší pyroshow  Konec zápasu byl doprovázen mexickýma vlnama a pokřikem Mistři. Co se hostů týče, tak do Prahy přijela početná skupina. Dole vlajka Chaotix supporters s  jejich fans a nahoře zbytek. Během zápasu mezi nimi dochází k nějaké šarvátce, o co přesně šlo, se můžeme jen dohadovat.
 

Pohledem Chaotix:
Sobotní den pro dvanáct z nás začal už v dopoledních hodinách, kdy jsme navštívili utkání U19 mezi Slovanem a Teplicemi. I přes prohru 1:3 jsme si bojovný zápas užili a závěrečnou děkovačku okořenili menší pyroshow. Odpoledne se přesunem do Prahy, kde v počtu 35 obsadíme spodní sektor. Prvních 30 minut bylo všechno v pohodě. Z ničeho nic, dva z našich řad strhnou vlajku z horního ochozu, kde fandilo zhruba 200 dalších Slovaňáků. Logicky si pro ní majitelé přiběhli, padlo pár facek, potom byla vlajka vrácena.  Zbytek dění dost ovlivnil tento superhrdinský čin, který většina z nás odsuzuje, ale zodpovědnost je rozhodně na skupině a my jí přijímáme.

Pohledem Supras Unisono:
Ve slušně obsazené horní části sektoru se ze začátku fandilo solidně, pak to kvůli problémům v sektoru šlo dolů. Ve druhém poločase to bylo někdy horší, někdy lepší, ale fandilo se až do konce a i po něm. V prvním poločase došlo k incidentu, který měli na svědomí někteří jedinci z řad Chaotix, kteří ze spodního sektoru strhli jednu z vlajek visících na horním ochozu (konkrétně RPL). Několik lidí, hlavně z řad S.C. a RPL, kteří si toho všimli, hned seběhlo dolů a po menší strkanici a výměně názorů si vlajku odnesli zpět.

Zbrojovka Brno - Ml. Boleslav 1:1 (3 076 diváků)

Pohledem fanouška Zbrojovky:
První poločas se na tribunách nic neděje. Občas se z nějakého koutu ozývá Zbrojovka do toho, to je ale vše. Druhý poločas se hrstka Zbrojováků snaží se situací něco udělat. Celou druhou půli již na stadionu není ticho a snad jsme i hráče dohnali do vyrovnání. Doufejme, že si lidé v kotli, co celý první poločas proseděli a prodiskutovali si zážitky ze sobotní pitky pochopili, že atmosféru na ně nikdo dělat nebude, ale že je to o nich.

Boleslav:

Jablonec - Jihlava 3:0 (2 886 diváků)

Pohledem fanouška Jablonce:
V nedělním utkání se nás v kotli schází asi 60, z toho 45 v oblasti nad vchodem. Většina vlajek je přítomna, včetně několika mávaček. O support se tentokrát starají především mladší fanoušci za podpory bubnu a několika starších. První poločas se obešel bez branek, což kvalitě utkání moc neprospělo. Ve druhém poločase support trochu polevuje, ale jen do chvíle, než v rozmezí 10 minut do jihlavské branky spadnou 3 góly. Pak se do fandění zapojuje i pár fanoušků z vedlejšího sektoru a vedeme si lehce nadprůměrně. Ohlášená návštěvnost 2886 by asi odpovídala. Jihlavských fanoušků se v sektoru hostí objevilo asi 9. Dali o sobě trochu znát na začátku utkání, další jejich aktivita nebyla zaznamenána. Utkání končí výhrou domácích 3:0 a jablonecký brankář Michal Špit
si na konto připisuje jubilejní stou vychytanou nulu.

Pohledem fanouška Jihlavy:
Na zápas do Jablonce nás dorazilo pouze 11. Kvalita supportu byla přímo úměrná našemu počtu. Byli jsme vybaveni klasickou sektorovkou a vlajkami na plot. Domácích bylo v kotli cca 50, výrazněji ožili až po tragické devítiminutovce, kterou předvedli naši borci na hřišti. Domácí se konečně dočkali i chorea na oslavu 100. nuly Michala Špita. Po zápase dochází na parkovišti k menší potyčce, kromě rozraženého rtu domácího příznivce a roztrženého trička na naší straně se víc neděje a obě strany rozhání policie.

Bohemians 1905 - Slavia Praha 0:1 (5 000 diváků)

Pohledem fanouška Bohemky:
Utkání se Slavii předcházela velká očekávání a kupa článků senzacechtivých médií. Z naší pohledu se však ani jedno příliš nenaplnilo. Na hřišti jsme po bídných výkonech obou mužstev prohráli 1-0. Na tribunách i v okolí stadionu byl klid kromě střetu zelenobílých se sekuritkou na hlavní tribuně a menší strkanice sešívaných s PČR při odchodu ze stadionu. Nutno podotknout, že ani jeden z incidentů nevzešel ze strany fanoušků!
Jediným pozitivem se ukázalo dění v ochozech. Stadion byl vyprodaný, Slávistů se v Ďolíčku nacházelo zhruba sedm set - 250 v kotli hostí a zbytek zpravidla v sektoru A1. Na naší straně se objevila dvě chorea ("Hra o trůn Vršovic" a "1905" s vyobrazením Jokera), několik transparentů ("Vyfoť si svého reportéra", "Good night red white", "Pelta ven", "Jebat Blesk" atd.) a záverečná pyrotechnika (bengály, dýmy, ohně). Support byl slušný, ale umíme ještě lépe. Hosté se prezentovali plachtou "Sešívání" a několika ohni na konci zápasu.

Pohledem fanouška Slavie:
Sraz slávistů byl opět v Edenu, točilo se pivo, za hezkého počasí se sešlo asi 150 slávistů. Od Edenu jdeme pěšky do Ďolíčku za mohutné asistence policie i vrtulníku. Na stadionu 250 slávistů v sektoru hostů, další stovky za hlavní tribuně, kde se vytvořil i druhý kotel. Fandění občas lepší, jindy o ničem. Občas si odpovídáme s druhou stranou, která jindy fandí i sama od sebe. Předseda svazu je pozdraven nejen pokřiky, ale i transparentem (z triček) mnohokrát, v mnoha případech i sprostě, ale narozdíl od jiných zápasů - v Ďolíčku se nepřerušovalo. Cesta domů probíhá za menších potyček s domácími všude možně, větší skupiny jsou odděleny fízly, kteří používají slzáky, tazery, teleskopy, koně. Po problémech na Čechově mostě a následné reakci v médiích se můžeme těšit (jak dokázal nedělní zápas) na slušné odplaty od policajtů, kteří nás masivně šikanují a nejspíš i šikanovat budou. Ať žije Slavia, jebat policejní bastardy.

1. FK Příbram - 1. SC Znojmo (1:1)

Pohledem fanouška Příbrami:
Není moc o čem psát,hlášeno bylo 1822 diváku,ale na tribunách bylo podle mě tak zhruba 800,což je opravdu ostuda,sice se hrálo v pondělí večer ale i tak je to na první ligu ostuda.V kotli se nás také schází méně,support byl podprůměrný,krom pokřiku Pelta ven,kde se zdálo že se přidalo i pár normálu a bylo to celkem slušně slyšet,co se týče výsledku,v těchto pár zbývajících kolech je každý bod dobrý,ohledně rozhodčího,myslím že zazdil obě strany jak nás tím že neodpískal dvě penalty a tak i Znojmo který dostal gól který podle mě platit neměl.

Autor: Piotr

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace