o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Pohled na tribuny 29. kola Gambrinus ligy

Souhrn kola čtvrtek, 29.05.2014 - přejít do komentářů
Předposlední kolo přineslo především společný protest proti svazu
/titleImg/pohled-na-tribuny-29-kola-gambrinus-ligy/1/6080.jpg?width=570

Na toto kolo si našlo cestu celkem 40259 diváků, což činí 5032 diváků na zápas. Nejméně jich přišlo na Duklu, kde hrál Liberec (1624), nejvíce diváků zavítalo do Plzně, kde hrála Zbrojovka (10267).

Předposlední kolo přineslo také společné protesty proti svazu, do protestů se zapojily tyto tábory: Sparta, Slavia, Baník, Plzeň, Teplice, Slovácko, Liberec (Chaotix), Jablonec, Brno, Bohemians, Olomouc. Více o této akci si můžete přečíst ve článku 29. kolo ve znamení protestů...

Sigma Olomouc - 1. SC Znojmo 2:0

Pohledem fanouška Sigmy:
Atmosféra mohla být daleko lepší, přesto snad můžeme tvrdit, že jsme hráčům vytvořili obstojnou atmosféru. Snaha fandit po celý zápas byla zjevná, naplněnost sektoru však mohla být ještě větší, vzhledem k důležitosti zápasu. Často byly zapojovány k odpovídačce okolní tribuny, ke konci ještě proběhl pokus o vlnu. Ve 30.minutě po skandovačce „Pelta ven“ opouštíme sektor a připojujeme se k celorepublikovému protestu.
Fans Znojma dorazili, občas byli slyšet zejména díky bubnu, dokonce měli balónkovou prezentaci. K protestu se nepřipojili.
Na tento zápas bylo vstupné symbolické 1 Kč, oficiálně bylo VYDÁNO 8311 lístků. Ať už je to pravdivý údaj nebo ne, tak stadion byl po dlouhé době slušně zaplněn a logicky to bylo znát i na atmosféře zápasu.
Zápas sice vyhráváme, ale vzhledem k výsledku v Peltonci to nic neřeší. Nezbývá už nic jiného než doufat, že se záchrana podaří ukopat v sobotním zápase v Liberci.

Pohledem fanouška Znojma:
Na výjezdu do Olomouce nebylo nic moc zajímavého. Sešli jsme se v hojném počtu min. 25 lidí . Začátkem poločasu jsme byli slyšet mnohem víc než fanoušci domácích, vůbec se mi nelíbil počet bubnů (2 :D). Po dvou gólech domácích naše fandění kleslo pod bod mrazu a slyšet jsme nebyli ani do hospody za stadionem, ale to samé se dá říct i o šetřílcích (o Sigmě) od vedle. Takže celkově byl hodně tichý stadion asi nejhlasitější byla paní s „krásným“ hlasem který zněl od tribuny důchodců. Na konci zápasu jsme hráčům poděkovali i když nic moc nepředvedli. Na konec bych řekl že na Sigmě mají studené párky :D

Důvod neúčasti na celorepublikovém protestu: Už jsem to psal v reportu se Slováckem. Naše vedení nám to zakázalo z důvodu toho že se snažíme vyjednávat s tím zmrdem Peltou jestli by nám nedal ještě pro další ligu výjimku.

Dukla Praha - Slovan Liberec 0:1

Pohledem Supras:
Od začátku zápasu byl na sedačkách v sektoru připevněn transparent "PELTO, PŘÍŠTĚ PŘIJDE SMRT! D.B.S.". Delegát zápasu to mylně pochopil jako nepřípustné vyhrožování a žádal o odstranění, proto pořadatelové chtěli, abychom nápis sundali, ale nebylo jim vyhověno. Nakonec se asi po půl hodině, až po nastoupení těžkooděnců a za asistence kamer kriminálky pořadatelé odhodlali a transparent strhli sami.
Fandění v prvním poločase spíše průměrné, poznamenané handrkováním se o uchování nápisu visícího pod aktivně fandící částí. Relativně se zapojovala spíše jen dolní část sektoru, horní část, včetně sedících "tribuňáků", se podařilo zapojit jen sporadicky. Ve druhé půli se to celkově zlepšilo, i když organizace rozhodně mohla být lepší. Závěr se nesl v celkově dobré náladě Slovaňáků mířících opět do pohárové Evropy a v duchu nového popěvku "Na svazu nechceme...", který se chytil poměrně solidně. A určitě bude ke slyšení i U Nisy. 

 Chaotix s vlajkou vyrazili k sídlu svazu:

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 1:1 (FotoReport)

Pohledem fanouška Slávie:
Posledním domácím utkáním sezóny byl souboj s na jaře velmi dobře hrajícím Slováckem. Vítězství by znamenalo definitivní záchranu v nejvyšší soutěži. Na tribunách to bylo utkání zajímavé, vše pěkně po pořádku.

Jelikož se zápasy posledního kola hrají ve stejný termín, byl dohodnut napříč většinou táborů v první lize společný protest. Ve 25. minutě bude v sektorech roztažen nápis „RYBA SMRDÍ OD HLAVY“. Následujících pět minut bude věnováno pokřikům na adresu svazových šíbrů a ve 30. minutě opuštění sektoru až do konce poločasu. Prázdné sektory budou „vyzdobeny“ vzkazem – „STOP CENZUŘE NA STADIONECH“.

Protest se vydařil, pokřiky se krásně nesly stadionem a až na pár výjimek zela Tribuna Sever od 30. minuty prázdnotou. Ke společné akci se přidala i část fanoušků na hlavní a východní tribuně, samozřejmě sektor hostů, a tak se závěr poločasu dohrával v divadelní atmosféře.

Druhý poločas je už plně věnován podpoře hráčů na hřišti a nefandí se vůbec zle. V 65. minutě TS předvedla malou „Argentinu“. V sektorech 107 a 109 byly roztaženy červené a bílé pruhy, ve 108 se objevilo množství papírků, balónků a vlajek. Úroveň představení srazily jen z poloviny roztažené pruhy v levé části tribuny – po Brnu další nepovedená choreografie. Do konce poločasu je ještě prezentován nápis na podporu lídra Neapole, který dostal pětiletý zákaz vstupu na stadion za triko s nápisem „SPEZIALE LIBERO“.

Na hřišti se v průběhu druhého poločasu Slávisté dostávající po zahození několika šancí konečně do vedení. V poslední desetiminutovce si ale nechají lacině vstřelit branku a zápas tak dospěje do remízy 1:1. Po závěrečném hvizdu Tribuna Sever předvedla hezkou pyroshow z červených ohňů, která byla doplněna bílým a červeným démonem.

Pohledem fanouška Slovácka:
Na poslední výjezd sezony nás do pražského Edenu míří ve velmi pěkném počasí jeden autobus, plus několik lidí po vlastní ose a v sektoru se objevují další studenti a pracující z Prahy a okolí. Nakonec je nás v sektoru 90. Snažíme se od prvních minut aktivně fandit. V úvodních minutách je vytažen nápis „modrobílá armáda na Edenu vyhrává“.ve 25. minutě se zapojujeme do společné akce všech aktivních táborů vytažením nápisu „Ryba smrdí od hlavy“ a následně při roztažení nápisu „stop cenzuře“ opouštíme sektor. Ve druhém poločase vytahujeme plachtu ultras ještě posíláme telegram Peltovi „my se za náš klub budem prát, Peltu nikdo nemá rád!!“. Co se týče supportu, tak určitě pamatujeme lepší akce v Edenu, kdy jsme tam byli i mnohem v početnější tlupě, ale to nemá smysl vyčítat těm, co tam byli, ale je to spíš vzkaz pro všechny ty, kteří nevyjeli.

FK Teplice - Baník Ostrava 0:0 (FotoReport)

Pohledem fanouška Teplic:
Na zápas se nám bohužel nedaří pronést nápisy, kterými jsme se chtěli připojit do celorepublikového protestu. Když pak navíc zjišťujeme na stadioně, co si pro nás tentokrát připravil klub, na rychlo se rozhodujeme, že dnes bude S15 prázdný celý zápas. Někteří se otáčí a hned míří plní vzteku domu, jiní si jdou sednout do jiných sektorů a část S15, především mladší sestavy zabavuje pořadatele tím, že si s nimi hraje známou dětskou hru Škatulata, kdy se přemisťuje každou chvíli do jiného sektoru. Nefandíme, pouze občasně zdravíme bafunáře svazu a našeho klubu a vyvoláváme hesla jako český fotbal pro fanoušky apod. Druhý den se vydáváme nevpuštěné nápisy vylepit přímo do areálu Na Stínadlech na zeď před kanceláře našich bafunářů, aby je měli patřičně na očích, především pak ten o cenzuře na stadionech. Fanklub fandí spíše sporadicky, nápisy na celorepublikový protest neměl, ale do protestu se zapojili alespoň tím, že odešli. Hostů dorazilo cca 350, prezentovali se celý zápas kvalitním supportem, v jejich sektoru probíhá celorepublikový protest a vytahují oba nápisy a poté opouští sektor. Jinou optickou prezentaci neměli, protože nebyla povolena našimi bafunáři. Díky všem, kteří se zapojili do celorepublikového protestu ve 29. kole a ukázali tak jednotu fanoušků!

Pohledem fanouška Ostravy:
Na posledním výjezdu sezóny se v kvalitně ovlajkované sektoru hostů v severočeských Teplicích sešlo 365 bíle oděných chacharů. Akustická prezentace byla po celou dobu zápasu na poměrně vysoké úrovni. Chybět samozřejmě nemohly chorály a pokřiky proti Peltovi a Damkové. I přes zákaz choreografií od vedení teplického klubu se ostravským do sektoru daří pronést nápisy „Ryba smrdí od hlavy“ a „Stop cenzuře na stadionech“ ke společnému protestu většiny prvoligových táborů. A i když se utkání nadávkami nepodařilo přerušit, byl sektor od třicáté minuty do konce poločasu, tak jak bylo domluveno, vylidněn.

FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 0:4 (FotoReport)

Pohledem fanouška Boleslavi:
V domácím kotli se nás schází asi 50-60 lidí. Ve třetí minutě vytahujeme plachtu "10 let v lize" s fanouškama uprostřed a dole nápis "Bolka Supporters 1902" a na západní tribuně je celotribunová choreografie s modrými a bílými kartony. Naše fandění je docela dobré na naše poměry a fandíme celou dobu i přes nepříznivé skore. Po tomto choreu vyvěšujeme i naše vlajky a zhruba v 70.minutě utkání vytahujeme další choreografii s nápisy "Boleslavák, Spartan, Plzenák- v tomhle jsme za jedno, Pelto...!! Potom se opět bavíme fanděním a na konci utkání máme poslední choreo- "Boleslavákem narozen-Boleslavákem zemřu" a k tomu menší pyro Zápas jsme si užili.

Pohledem fanouška Sparty:
Čeká nás poslední výjezd této úspěšné sezóny a to do blízké Bolky. Jak předpokládáme pro mnoho našich fans nebude tento zápas tak zajímavý a náš odhad se bohužel naplnil. Výjezd není nijak organizován, a tak všichni doráží po své ose auty, vlakem, busem a část vytrvalců pěšky. Na toto kolo se chystá celorepublikový protest, a tak naše cesta vede do klece, i když většina aktivních fans volí vedlejší sektor. Podle toho to i v kotli vypadá, kdy se tam schází cca 150 fans. přesto je fandění na dobré úrovni a to i z důvodu, že vedlejší sektor se přidává po celý zápas.
Dobré atmosféře nahrává i první góly v sítí domácích, a tak se můžeme bavit po svém. V 25 minutě přichází první protest a to transparent Ryba smrdí od hlavy a skandování na adresu FAČRu. Rozhodčí nezklamal a utkaní nepřerušuje, a tak v poklidu ve 30 minutě vyklízíme oba aktivně fandící sektory a jdeme si v klidu prodloužit přestávku.
Na druhý poločas se vracíme a bavíme se až do konce zápasu fanděním. Padají další góly, a tak je atmosféra podpořena i na hřišti. Pak následuje závěrečná děkovačka, kterou kazí nesmyslný náběh uvařených turistů v černém, přes které se hráči musejí prodrat.
K zápasu dodat jen úplně nesmyslné nasazení spařených turistů, jejichž počet nechápal opravdu nikdo :-p Na druhou stranu dobře jim tak, kdyby se lépe učili, mohli fandit s námi a ne se vařit v mundúru.
Na závěr jen malé vyjádření k domácím fanouškům placeným klubem. Jen se potvrdilo co je to za svoloč. Místo připojení se k protestu zůstávají ve svém sektoru a do konce poločasu fandí. Tak aspoň si užili, že jsou konečně slyšet. Jejich choreu na Peltu ve druhém poločasu se musíme jen smát a reakci na jejich Pelto v tomhle jsme za jedno je naše jasná odpověď NEJSME. Víc k tomu není asi potřeba nic dodávat. Jen popřání domácím k hodně placeným výjezdům v další sezoně.

Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno 1:1 (FotoReport)

Plzeň:
Hodinu po poledni je sraz na Spilce, kde dáme se Zbrojováky společný oběd. Ne každý ale na ten oběd šel. Většina přítomných se věnovala popíjení na dvoře pivovaru, kde tropili drobnější výtržnosti, což mělo za následek příjezd bengů. Někteří pak razíme na sraz do Tipáče, kde paříme až do zápasu. Necelou hodinku před zápasem míříme na stadion.
Na stadion si udělalo cestu přes 10.200 diváků a kotel byl opět pěkně narvaný. V našem kotli byli i všichni fanoušci Zbrojovky. Od začátku zápasu se skandují a zpívají chorály obou klubů. Ve 12. minutě prvního poločasu pak vytahujeme choreo. Jedná se o plachtu na který jsou namalovaný znaky obou klubů a nápisy Viktorka a Zbrojovka. To vše je doplněno kartoniádou z lesklých kartonů v modročervených barvách.
Ve 25. minutě začal celorepublikový protest proti Peltovi a FAČR. Nejprve vytahujme nápis "Ryba smrdí od hlavy" a znak FAČR, na který je namalován kapřík. Poté spustíme "Pelta ven" a "Pelta je čůrák". Rozhodčí ve 28. minutě zápas kvůli vulgaritám přerušil. Znova se začalo hrát až ve 31. minutě. Bylo to v době se, kdy celý kotel  sebral a šel na protest proti Peltovi a FAČR na chodbu stadionu,kde byl až do konce první půle.Až na pár jedinců odešli všichni. 
Pelto, ty prasečí hlavo dokud neodejdeš, budeme proti tobě dál bojovat a to všemi způsoby! Nepovolíme! O přestávce se vracíme na svá místa. Ve druhém poločase fandíme standardně. Padne také pár urážek směrem ke Slávii a nezapomněli jsme ani na čůráka Peltu. 
V 56. minutě zápasu vytahujeme další choreo. Z 6 menších plachet skládáme nápis "Ultras" pod ním pak roztahujeme nápis "Ne pro zisk a zlata lesk, ale pro slávu našich měst". Do toho jsou odpáleny červené a modré dýmy. Ve 26. minutě vstřelil za Viktorku gól Standa Tecl. Zbrojovce se ve 41. minutě podařilo vyrovnat. Podle trenéra Dušana Uhrina do přerušení zápasu předváděla Viktorka nádherný fotbal. Po přerušení se údajně hráči nedostali znova do tempa. Názory na tohle se ovšem různí. Po utkaní se rozloučíme ze Zbrojováky a jdeme do Tipu na pivko.

Brno:
Už předem bylo domluveno, že utkání budeme trávit v kotli domácích a tak vyrážíme společně na stadion, kde panovala mezi lidmi opravdová přátelská nálada. Od začátku se řvou chorály a pokřiky obou týmů, ale i takové, které by na stadionu asi nikdo nečekal  [:D]
Napříč republikou se domluvilo, že se využije jednotného času výkopu a bude se protestovat proti poměrům v českém fotbale a tak se ve 30. minutě vytahují transparenty ve znění „RYBA SMRDÍ OD HLAVY“ a do začátku druhého poločasu se hromadně opouští sektor. Zbytek zápasu se nese v duchu „oslavování“ předsedy FAČR a výsledek vlastně nikoho nezajímal a konečně jsme si tak mohli vychutnat utkání absolutně bez nervů až do konce.
Po zápase se ještě chvíli loučíme s domácími a vyrážíme na zdánlivě nudnou cestu do Brna. Dovolíme si tvrdit, že většina byla nakonec ráda, že využila možnosti si v pondělí vzít volno 

FKJablonec - Bohemians 1905 1:2 (FotoReport)

Pohledem fanouška Jablonce:
Na zápas se nad zábradlím opět schází tradiční skupinka fanoušků. Už na minulý zápas jsme chtěli použít nastříhané papírky, jenže byly zabaveny securitkou u vstupu, takže na tenhle zápas jsme s tímto problémem počítali a zařídili se jinak. Hned v úvodu se za zpěvu vyhodily všechny papírky do vzduchu a mělo to pěkný efekt. Fandilo se průměrně a v 25. minutě byl vytažen nápis "stop cenzuře, fuck fačr", přidali jsme různé pokřiky a čekali na hosty, než nápis vytáhnou taky. Bohužel jsem neveděli, že nebyl vpuštěn a po chvíli čekání jsme odešli. V druhém poločase vytažen transparent na podporu "SPEZIALE LIBERO". Byl k vidění i vzkaz týmu na jižní tribuně. Jak čas ubíhal, tak fandění trochu upadalo, ale i tak byly vytažené metalizové role a nechybělo pyro. Pár minut po pyru přilo do sektoru asi 15 cops + security, vytáhli si jednoho z nás, takže se strhla menší strkanice, nakonec fanoušek nebyl odvezen na stanici. Po zápase vládl trochu chaos, fanoušci se chtěli rozloučit s domácí sezónou, ale hráči ani nepřišli. Jeden fanoušek se vydal na hřiště za hráči, byl však zneškodněn a vyveden. Nebylo to důstojné rozloučení s domácí sezónou.

Pohledem fanouška Bohemky:
Po dvoutýdenním půstu bez ligového fotbalu nás čekal zápas poslední naděje. V Jablonci jsme téměř 15 let nevyhráli, každá série však jednou končí. A tak jsme se vypravili do Jablonce, někteří v naději a jiní ve víře ve veledůležité tři body v boji o záchranu. Kontroly u vstupu jsou opravdu důkladné, nicméně všichni se dostáváme do sektoru včas a s úvodním hvizdem čítá náš sektor okolo 300 hlav, které doplňují další desítky klokanů na přilehlé tribuně. Což v naší aktuální výjezdové formě můžeme brát za úspěch. Support z naší strany je od začátku velmi dobrý. V 25. minutě vytahujeme „maskované“ choreo proti FAČRu, které se nám však nepodaří pořádně roztáhnout. Následně znějí chorály proti Mirkovi (který sedí ve VIP-ku) a ve 30. minutě vyklízíme sektor. Nutno říci, že ho opouští opravdu všichni, včetně rodin s dětmi. Po poločase ženeme hráče alespoň za nějakým bodovým ziskem. Ti se odměňují nejen vyrovnáním a pohlednou hrou, ale v nastavení také vítěznou brankou. Propuká neskutečná radost, která trvá celou cestu do Prahy a v případě některých ještě déle. Díky výhře na severu máme nyní všechno ve svých rukách, tím však ještě nic není rozhodnuto. „Posledních“ 90 minut ukáže, na koho zbyde pomyslný „černý Petr.“ Více na www.sektor1905.cz.

Autor: Piotr

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace