o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Pohled na tribuny 29. kola GL a FNL

Souhrn kola pátek, 31.05.2013 - přejít do komentářů
Výborné představení na Slovácku, další tři kvalitní souboje v GL, prvoligová Bohemka...
/titleImg/pohled-na-tribuny-29-kola-gl-a-fnl/1/4991.jpg?width=570

Gambrinus liga nám klepe na dveře svého konce pro sezónu 2012/2013, uplynulou neděli bylo odehráno již předposlední 29. kolo. Jsme rádi, že fanoušci gradují ve svých aktivitách, poslední dobu to na tribunách opravdu žije. Nicméně 29. kolo lze po divácké a fanouškovské stránce rozdělit na dvě poloviny. Čtyři duely měly návštěvu nejméně 6 000 diváků, alespoň tedy dle oficiálních hlášení, a hlavně výbornou atmosféru a oproti tomu další čtyři souboje byly na tribunách o poznání slabší. Čistě svůj pohled si ovšem můžete udělat po projití článku, který mapuje dění 29. kola. Pokud jsme na něco zapomněli, tak naši adresu znáte.

FC Viktoria Plzeň – FC Slovan Liberec 1:2 (11 315 d.) FotoReport
Téměř do posledního místa zaplněný plzeňský stadion byl nažhavený na mistrovské oslavy, ty se ovšem po výsledném skóre utkání v podání západočeského klubu zatím konat nemohly. Na každý pád zajímavý duel přinesl výbornou atmosféru, kterou umocnily aktivity obou kotlů. Plzenští fanoušci nejprve spustili pořádnou konfetiádu a posléze prezentovali choreo s nápisem „99% LOADING“ a stříbrnými fóliemi. Domácí poměrně brzy obdrželi branku, což se podepsalo na supportu kotle, který ale postupně zase začal sílit a po vyrovnávací brance se tribuny s červenomodrými příznivci vrcholně rozbouřily, přičemž k vidění bylo také efektivní pyro. Plzenští zápas nakonec ztratili, to ovšem domácímu kotli nezkazilo elán na odpálení posledních kusů pyrotechniky po utkání. Své do atmosféry utkání promluvili také hosté z Liberce, jejichž počet byl tak kolem dvou stovek. Severočeši fandili velmi slušně celý zápas a připravili si i plachtu s fajfkou a sdělením „DON´T DO IT.“ 





FK Teplice – AC Sparta Praha 0:3 (6 450 d.) FotoReport, Blog fanoušků (Nestranný fanoušek), Blog fanoušků (Sektor 15)
Živá atmosféra doprovázela fotbalový souboj Teplic se Spartou. Sektor 15 se blýskl velkou choreografií s tasmánským čertem držícím bengál a hezkou pyrotechnikou, solidně slyšet byl potom teplický Fanklub. Sparťané přicestovali na venkovní utkání tradičně ve velkém počtu, což jim zajistilo vládu v utkání v rámci supportu a také oni měli v rukávu produkce v podobě nápisů, balónků, vlaječek a nechybělo ani velké množství pyrotechniky.




SK Slavia Praha – FC Hradec Králové 3:0 (6 190 d.) FotoReport
Na Slavii se odehrál další souboj tohoto kola s velmi dobrými parametry, bráno z pohledu atmosféry. Početný domácí kotel si na utkání připravil choreografii se znakem a korunkou, červeno-bílou kartoniádou a transparentem „SK SLAVIA PRAHA ČESKÁ LEGENDA“. Dále byl k vidění ještě jeden nápis a k slyšení kvalitní support. Na druhé straně stálo asi 120 Votroků. Východočeši rozvinuli nápis „NADĚJE UMÍRÁ POSLEDNÍ“ s nadějí, že se ještě podaří odvrátit osud pádu do Fotbalové národní ligy. V průběhu zápasu ovšem tato naděje rázně pohasínala a to se podepsalo i na výkonu Votroků, který nebyl takový, jaký bývá u nich zvykem.





1.FC Slovácko – FC Baník Ostrava 2:0 (6 048 d.) Navštívili jsme, Blog fanoušků
Uherské Hradiště bylo svědkem jedinečného, ohromujícího představení! Atraktivní souboj mezi Slováckem a Baníkem Ostrava přinesl podívanou, jaká nastává v českých luzích a hájích jen velmi výjimečně. Oba tábory se vyšvihly ke svým nadstandardním výkonům a výsledkem byl velký zážitek pro všechny aktéry. Téměř zcela zaplněný sektor pro domácí hlasité fanoušky vydal nejprve plachtu s Hulkem, jemuž z oka „trčel“ oheň. Obrazové dílo bylo doplněno nápisem „ZA SLOVÁCKEM NAVŽDY STÁT, TAK POJĎME ZA NĚJ BOJOVAT!“. Na konci zápasu se potom domácí blýskli povedenou pyroshow. Vedle těchto aktivit předvedli slováčtí kotelníci také velmi dobrý support. Tradičně nechybělo ani velké množství různých vlajek.

Nesmazatelně se do dějin vynikajících vystoupení fanoušků na stadionu Slovácka zapsali fanoušci Baníku, kteří na utkání ladili formu pochodem z uherskohradišťského náměstí na stadion. Na stadionu potom kotel tvořilo v bílých tričkách jednotně sladěných 1 200 Chacharů! Optická prezentace Slezanů v zápase kromě triček měla podobu několika stovek modro-bílých malých mávaček, které byly dlouhou dobu v akci a v jeden moment k nim přibyly svislé pruhy s nápisy „Ostrava“, „Ultras“, „Chachaři“, „Slezsko“ a „Bazaly“. Tato poměrně jednoduchá choreografie měla moc hezký efekt, kor když ji doprovázelo fanatické fandění Chacharů. Po čas této choreografie byla v sektoru hostů odpalována i pyrotechnika. Co se týče supportu fanoušků Ostravy, tak ten jen dovršil jejich vskutku parádní vystoupení.






1.FK Příbram – FC Zbrojovka Brno 2:0 (2 862 d.)
Souboj v Příbrami neměl nic, čím by výrazněji zaujal, doprovodnou kulisu dělalo zápasu asi 35 fanoušků Zbrojovky a 30 příznivců domácího celku.


FK Dukla Praha – FK Mladá Boleslav 2:1 (1 120 d.) Blog fanoušků
Zápas na Dukle toho také příliš nenabídl. Kotlík domácích měl stálých 25 členů, v sektoru hostů bylo spatřeno 8 osob.


SK České Budějovice – FC Vysočina Jihlava 2:1 (2 370 d.)
Jihočeši v tomto utkání ztratili poslední naději na záchranu, s mužstvem se pro na čas poslední prvoligovou sezónu přišli rozloučit nejvěrnější příznivci. Slušné zastoupení měl v hledišti hostující klub, fanoušků Jihlavy bylo na 50 a prezentovali se vytrvalým fanděním.

FK Baumit Jablonec – SK Sigma Olomouc 2:1 (1 611 d.)
Na severu Čech se o atmosféru staralo z domácího pohledu 60 lidí. Kotel se snažil aktivně fandit celý zápas a odpáleny byly dvě světlice. Hostů se v Jablonci sešlo kolem 80. Hanáci se rovněž snažili o vytvoření v rámci možností slušné atmosféry a v průběhu zápasu odpalovali i pyro.


Téměř uzavřená je již i Fotbalová národní liga, ve které bylo odehráno také 29. kolo. A poznáni byli dva postupující dle sportovního hlediska – Bohemians Praha 1905 a 1. SC Znojmo, konaly se tedy dvoje oslavy, přičemž po divácké stránce byla hodnotnější ta v Praze. Zápasu Bohemky s HFK Olomouc (FotoReport) přihlíželo 3 157 diváků a atmosféra byla zejména díky početnému kotli za brankou velmi dobrá. Na úvod utkání se konala konfetiáda a rozvinut byl ještě velký zelenobílý dres. Ve druhém poločase se objevil nápis „BOHEMIANS 1905“. Vystoupení domácích bylo doplněno ještě o oheň a dýmovnici a o mávačky. Nezklamal ani druhý silný tábor ve FNL, Opavané, kteří přišli podpořit klub při druholigové labutí písni s Ústím nad Labem. Dobrý support Slezané doplnili o mávací tmavě modré a žluté vlajky.




clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace