o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Pohled na tribuny 3. kola Synot ligy

Souhrn kola úterý, 12.08.2014 - přejít do komentářů
Opět famózní atmosféra v Edenu, výjezd Sparťanů i Plzně...
/titleImg/pohled-na-tribuny-3-kola-synot-ligy/1/6251.jpg?width=570

Ve třetím kole si našlo cestu na stadiony 38 070 diváků, což dělá průměr 4 758 diváků na utkání. Nejmíň lidí přišlo na Julisku (1579), nevíce do Edenu (8248). Ještě je nutno zmínit nejhorší návstěvu na prvním domácím zápase sezóny na Bazalech, zápas fanoušci bojkotovali.

Slavia Praha - Slovan Liberec 4:1 (8 248 diváků 40% z celkové kapacity)

Pohled Slavie:
Výborná nálada panovala na tribunách od začátku, leč support mírně zaostával za galapředstavením při souboji s Chachary. Ve dvacáté minutě je v horní části tribuny roztažena igelitová plachta s nápisem ULTRAS, ve spodní části se rozevlaje les mávacích vlajek. Jednoduché, ale efektní choreo s malým nedostatkem u výšky plachty. Druhé dnešní choreo bylo naplánováno na závěr prvního poločasu, zrovna v okamžiku, kdy Liberec vstřelil vyrovnávací branku. Kartoniádu se po mírném chaosu podařilo zrealizovat – v prostředních třech sektorech se na stříbrném pozadí objevují písmena TS.

Ve druhém poločase jde fandění nahoru a po vedoucí Zmrhalově brance je až fanatické. Stejně jako první gól proběhne oslava s několika kusy pyrotechniky a dokreslí parádní atmosféru na tribunách. Před závěrem utkání jsou ještě roztaženy nápisy s přáním dvěma slávistům, momentálně v nelehké situaci. Po dalších dvou gólech, které definitivně rozhodnou o osudu utkání, to vypadá, že musí tribuna spadnout. Při chorálech se po výzvě připojuje i východní tribuna a atmosféra je opravdu elektrizující. V tomto duchu proběhne i děkovačka

Liberec:

FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 0:0 (4 360 diváků 62%)

Pohled Hradce:
Hradečtí ultras ani v tomto zápase nezaháleli. Na tento zápas se pečlivě připravovali a s výsledkem byli nakonec spokojeni. Když budeme hodnotit fandění, chorál “Tak už dejte gól” měl své kouzlo. Zbytek byl takový vlažnější, ale stále se musíme zlepšovat. Na zápas se vyhlásilo v dresech do kotle, což se povedlo asi z 50%, tady máme rezervy. Optická prezentace se celkem povedla. Yodu z Hvězdných válek doplnili vlajky na tyčích a na konci zápasu bylo k vidění šest vulkánů. Hosté z Boleslavi přijeli v počtu kolem třiceti lidí. Pár jich fandilo, zbytek se přijel asi jen opalovat. Prezentaci neměli žádnou.

Pohled Boleslavi:
V sektoru hostů se schází 35 lidí. Sektor ověšen vlajkami, celý zápas na nás mohutně svítí sluníčko. I možná proto je náš výkon podobný jako našich hráčů-ospalý a občas dobře zafandíme.

České Budějovice - Viktoria Plzeň 0:4 (6 402 diváků 96%)

Pohled Budějovic:
Cca. 25 lidí v kotlíku... Tudíž není absolutně co hodnotit.

Pohled Plzně:
Do Budějovic se nás vydalo hrubým odhadem 350. Celý zápas se fandilo velmi dobře, řekl bych nejlepe z posledních výjezdů i z minule sezony. Ke konci zápasu byla k poslechnutí opravdu fantastická odpovídačka, kdy každý řval z 200% svých možností a burácení bylo slyšet na míle daleko. 
Bylo odpáleno skromně pyro a na začátku druhe půle bylo k vidění choreo.

1. FK Příbram - Sparta Praha 0:1 (7062 diváků)

Pohled Příbrami:
Zápas oficiálně navštívilo 7062 diváku,což je podle mého názoru přehnané,na toto utkání nás přijely opět podpořit naši přátelé z Moravy,díky nim byl náš kotel v počtu zhruba 50. lidí na naše poměry slušný a support byl nadprůměrný,jako zpečetění našeho přátelství jsme si nechaly vyrobit společnou šálu,která reprezentuje vzájemné vztahy našich klubů,za zmínku stojí,ještě jedno bezpilotní UFO co létalo nad stadiónem a natáčelo si všechny fanoušky a diváky.

Pohled Sparty:

Dukla Praha - Zbrojovka Brno 1:1 (1 579 diváků 19%)

FK Jablonec - 1. FC Slovácko 1:1 (3 515 diváků 56%)

Jablonec:

Slovácko:

Baník Ostrava - FK Teplice 1:1 (3 811 diváků 22%)

Pohled Ostravy:
Jak již bylo všude možně avizováno, vyhlásili ultras Baníku bojkot domácích zápasů. Před utkáním s Teplicemi se fanoušci týmu ze Slezské sešli před hlavní tribunou, kde za pomoci svých hlasivek a nápisů „Nejsme vaši pokusní králíci!!!“, „Petr Šafarčík = Baron Prášil“, „Šafy a Kajny, Vrána k vráně…“, „Karta FCB = Hábaďura jak cyp!“ dali vedení klubu jasně najevo své názory týkající se adresného ticketingu a celkové situace okolo klubu vůbec. Celkem se zde sešlo okolo 250 osob. Může se to zdát jako malé číslo, ale fakt, že samotné utkání navštívilo pouhých 3.811 diváků (skutečnost však ještě minimálně o pět stovek nižší), což činí druhou nejnižší návštěvu na prvním domácím utkání za posledních 40 let, dokazuje, že se současnou situací nesouhlasí mnohem více lidí.

Pohled Teplic:
Vzhledem k okolnostem, které momentálně v Ostravě panují jsme se rozhodli, že na tento zápas necháme sektor hostí bez naší účasti, což se nakonec povedlo. Snad si do budoucna vezmou z nás příklad i ostatní a především početnější tábory a pochopí vážnost situace, která v Ostravě panuje a může čekat klidně v příští sezóně i nás ostatní! V našem počtu, který by byl jinak odhadem 25 lidí to znát není, ovšem pokud zůstane sektor stále prázdný a to i na větší týmy, pak se situace bude muset řešit a snad pro nás fanoušky kladně!

Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 1:2 (3 093 diváků 74%)

Pohled Jihlavy:
Po uvodních dvou porážkách nás doma čekali Bohemians. V kotli se nás schází klasicky kolem 100 fandících. Ze začátku se fandí velice slušně,takřka bez větší přestávky a tak to má být...Fandíme co to jde ale výkon na hřišti nic moc.Choreo tentokrát nevyšlo dle našich představ a tak se prezentujeme mávačkami. Do přstávky dostáváme gol a tak prohráváme 1:0. Fandění klasicky trochu upadá.V 57. minutě je vyrováno a v kotli panuje opět o dost lepší atmosféra. Bohužel v 88.minutě dostáváme rozhodující gol a je po zápase. Zklamaní hráči nám jdou poděkovat.Hostů přijelo cca 130 a přispěli k velice slušné atmosféře. Vyvěsili celkem dost vlajek a prezentovali se nápisem: Bohemians lepší než práce, odpálili jednu dvě dýmovnice.

Pohled Bohemky:
Na druhý venkovní zápas se vydáváme do Jihlavy. Není organizován žádný společný výjezd, každý vyráží po své ose, a tak se nás v páteční odpoledne v sektoru schází okolo 130ti.
Fandíme co to dá, ovšem chybí větší jednota a organizace. V druhém poločase se vytahuje choreo „Bohemians lepší než práce“ z dílny jihlavských Wallabies, doplněno několika dýmy.
Domácí fandí aktivně po celé utkání, celkově nepředvedli špatný výkon.
Na hřišti však vítězí naši borci, opouštíme tedy Vysočinu s více než dobrou náladou.

Autor: Piotr

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace