o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Pohled na tribuny 4. kola GL a 3. kola FNL

Souhrn kola středa, 14.08.2013 - přejít do komentářů
GL ve znamení malých pražských derby, ve FNL návštěva roku...
/titleImg/pohled-na-tribuny-4-kola-gl-a-3-kola-fnl/1/5178.jpg?width=570

Gambrinus liga a Fotbalová národní liga odpískaly další kolo. Po fanouškovské stránce bylo znovu co sledovat. Dobrou úroveň má v prvních kolech nové sezóny návštěvnost. Půměrná návštěva 4. kola Gambrinus ligy má hodnotu 5 370 diváků.

FK Dukla Praha - SK Slavia Praha 0:1 (4 916 d.) FotoReport
První malé pražské derby uplynulého kola bylo v režii hostů, tedy fanoušků Slavie Praha. Několik stovek sešívaných přímo v sektoru hostů a další příznivci na tribunách vytvořili velmi slušnou atmosféru. Navrch hosté přidali hned zkraje utkání choreografii, a pro změnu na konci zápasu odpálili pyrotechniku. Malým dílem se do hlasitosti zápasu zapojily také přibližně dvě desítky domácích fanoušků.




1.FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 0:2 (4 359 d.) FotoReport
V tomto duelu svoji půdu ovládli domácí fanoušci Slovácka. V první třetině utkání předvedli vysoce nadprůměrný support, a i když se jim poté už vedlo méně, tak jejich support stále vyzněl velmi dobře. Produkci domácích tentokrát obstaral nápis, který mířil na jednoho z hráčů Slovácka, v minulé sezóně hostujícího v Mladé Boleslavi. Z Mladé Boleslavi zavítalo na utkání sedm fanoušků a i v tomto počtu byli slyšitelní. Za svou statečnost si po závěrečném hvizdu sudího mohli užívat vítězství týmu.




1.FK Příbram - FC Zbrojovka Brno 2:1 (3 267 d.)
V hostujícím sektoru napočítáno 104 brněnských, zajímavostí tohoto zápasu je podpora circa dvaceti fanoušků Viktorie Plzeň, kterým byla podpora oplacena dalšího dne. Na straně Brna aktivní support po celý zápas, dva chorály se dokonce skandovaly více jak deset minut v kuse. Domácích aktivně fandilo zhruba patnáct. Utkání se obešlo bez vizuálních prezentací a pyrotechniky.

SK Sigma Olomouc - FK Teplice 2:2 (4 920 d.)
Bezmála pětitisícová návštěva byla svědkem gólově plodného utkání a také solidní atmosféry. Domácí kotel tvořilo 80 lidí. Kromě mávacích vlajek  v něm byly k vidění i dva nápisy. Jeden byl narozeninovým přáním a poděkováním pro Oldřicha Machalu, bývalého hráče klubu, druhý narážel na mínění olomoucké kabiny o aktivitách fanoušků proti vedení. Hosté z Teplic se ve svém sektoru sešli v počtu asi 20 lidí a bavili se slušně.





AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 2:1 (9 072 d.) FotoReport
Druhé malé pražské derby uplynulého kola přineslo oboustranně výbornou atmosféru. Sparťané zcela naplnili svůj sektor v horní části tribuny, zelenobílí rovněž ve velkém počtu obsadili svá místa. Oba tábory si připravily choreografii, do které promítly svou "sympatii" k protivníkovi. Support domácích i hostů byl velmi hlasitý, a to i ve výsledkově neúspěšných dobách.





FC Slovan Liberec - FC Vysočina Jihlava 1:0 (4 872 d.) FotoReport
Utkání pod Ještědem přineslo jednu velmi povedenou choreografii, v rámci které se u spousty obrazců nad hlavami kotelníků vystřídaly nápisy "Stovky hlasivek i choreí...", "...na kotel je vždy spoleh!". Atmosféra byla slušná, starali se o ni jak členové kotle v rohu stadionu, tak "Chaotix". Z Jihlavy k souboji přijelo 19 fanoušků, snažících se o podporu. 




1.SC Znojmo - FC Viktoria Plzeň 0:1 (4 680 d.)
Na druhé utkání nováčka v brněnském azylu se sešla velice slušná návštěva. Z hlediska atmosféry na tom bylo o poznání lépe 205 hostů. Fanoušky z Plzně zhruba třetinově doplnili brněnští přátelé. Viktoriáni předvedli výborný, vytrvalý support a také použili pyrotechniku. Slyšet byli občas také domácí příznivci.

FC Baník Ostrava - FK Jablonec 0:4 (6 870 d.) FotoReport
V pondělní dohrávce byli výborní domácí fanoušci. Prezentovali se nadstandardním, neúnavným supportem, do kterého se zapojili i diváci na přilehlých tribunách. Optickému pohledu velmi pomohly mávací vlajky i vlajky na plotech a hezké představení Chacharů bylo dovršeno pyrotechnikou. V sektoru hostů byl jeden fanoušek. Na jednu stranu to působí komicky, na druhou stranu si představte tu skalní přízeň, když se sami vydáte skrz velkou část republiky.





Fotbalová národní liga pokračovala 3. kolem a vědět o sobě dalo hned několik táborů. Zlé časy prožívají fanoušci exligového Hradce Králové. Na své utkání s Táborskem sice složili poměrně početný kotel, ale vzhledem k frustraci a znechucení z fotbalové stránky věci zápas odpískali a nevytáhli ani připravené choreo. Z Táborska bylo zaznamenáno 10 fanoušků.


Aktivní kotel měli fanoušci Mostu při zápase se Zlínem. K vidění byl také nápis, který dal najevo nevoli na počínání proti fanouškům. Hosté v Mostě nebyli, ale i tak dali o sobě vědět, a to pozápasovým vzkazem pro hráče.


Zajímavé bylo derby ve Frýdku-Místu, hostem byla Karviná. V první řadě je nutno vyzdvihnout návštěvu, která činila 5 820 diváků! Oba tábory byli aktivní asi v 50 lidech. Hostů se jinak sešlo přes 200.



Z FNL víme ještě o fanoušcích Pardubic, kteří se ve Vlašimi prezentovali efektivní pyrotechnikou.

Krátce poprvé v historii těchto souhrnů zavítáme také do MSFL, a to kvůli fanouškům Opavy, kteří v Olomouci při utkání s místním B-týmem vytvořili na tuto soutěž nezvyklou atmosféru. V sektoru pro hosty jich bylo na 170. FotoReport

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace