o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Pohled na tribuny 6. kola GL a 5. kola FNL

Souhrn kola středa, 28.08.2013 - přejít do komentářů
Nevyslovený Straka, ticho Slávistů, volejbal Slovácka, léto Chacharů, další divácká jízda Teplic a Frýdku-Místku...
/titleImg/pohled-na-tribuny-6-kola-gl-a-5-kola-fnl/1/5229.jpg?width=570

Další kolo je za námi v Gambrinus lize, a tak přichází tradiční ohlédnutí za tím, co se dělo na tribunách. 6. kolo přineslo mnoho zajímavostí a nudou určitě nehýřilo. Divácký triumf si tentokrát připisují v Teplicích, které stoupají vzhůru po všech stránkách. Průměrná návštěva kola činí 4 947 diváků, což je dost podobné číslu z minulého kola.

FK Dukla Praha – FK Mladá Boleslav 1:1 (2 150 d.)
V pátečním utkání se na Julisce sešel poměrně slušný počet příznivců Mladé Boleslavi, sektor hostů obsadilo asi 75 lidí. Domácí hráče podporovalo klasicky 25 skalních příznivců.




AC Sparta Praha – 1. FK Příbram 4:0 (7 121 d.) FotoReport
V utkání na Spartě byla, ze známých důvodů, hodně sledovaná reakce sparťanských fanoušků na trenéra Příbrami Františka Straku. Kotel Sparty dodržel slovo a bývalého oblíbence nechal být, připravil mu „jen“ hořký nápis „TEN, JEHOŽ JMÉNO JE ZAPOMENUTO A JIŽ NIKDY NEBUDE VYSLOVENO“. Jinak se Sparťané věnovali podpoře svému týmu a předvedli dobrý support. Příbram v sektoru hostů reprezentovalo 12 příznivců.




1. SC Znojmo – SK Slavia Praha 0:1 (1 485 d.)
Duel ve Znojmě měl trochu netradiční kulisu. Na domácí straně bylo 30 příznivců, kteří občas povzbuzovali svůj tým. Co se týče hostů, tak sešívaní dorazili do míst pro vlajkonoše hostů asi ve 150 lidech a další příznivci byli jinde na tribunách. Slávisté během zápasu vyvinuli jedinou aktivitu - roztáhli nápis, v rámci kterého prezentovali svůj vztah ke Slavii a vztah ke Slavii jiných příslušníků Slavie. Support sešívaných se tentokrát nekonal, to proto, aby si hráči vážili podpory od svých fanoušků. Jinak řečeno, fanoušci Slavie tímto dali nelibost nad výkony svých hráčů.



1. FC Slovácko – FC Viktoria Plzeň 1:3 (7 096 d.) FotoReport
V duelu na Slovácku se hodně nadprůměrně prezentovali domácí fanoušci. Optické aktivity si zajistili prostřednictvím chorea ve znamení hrdosti ke Slovácku a závěrečným pyrem. Originální aktivitou bylo potom hraní volejbalu přímo v kotli zhruba v 70.-80. minutě zápasu, které upoutalo všechny přítomné na stadionu. Výborné vystoupení podpořili fanoušci Slovácka svým supportem, který byl velmi kvalitní po celou dobu utkání. Plzeň měla v kotli asi 80 lidí. Viktoriáni fandili celý zápas, byli hodně v pohybu a utkání si také užili.






FK Teplice – FC Vysočina Jihlava 4:2 (8 011 d.)
V Teplicích mají za sebou další povedené vystoupení. Historická výhra na Slavii doznívala ještě při tomto domácím utkání, a to jak po stránce návštěvy, tak v rámci produkcí a celkové atmosféry. Sektor 15 čítal kolem 130 členů a předvedl svůj nejlepší support v sezóně. Produkce Sektoru 15 měla tentokrát podobu nápisu „FANATISMUS, ŠÍLENSTVÍ, SEN – 0:7 – DĚKUJEME“. Činil se také domácí Fanklub. Připravil si dvě choreografie – v jedné se vracel k triumfální výhře na Slavii, ve druhé vyzýval k nasazení dresu vzhledem k tušení velké sezóny. Stadion byl při utkání moc hezky zaplněný a i další diváci se podíleli na velmi dobré atmosféře. Z Jihlavy dorazilo 11 fanoušků, majících při sobě tradiční sektorovou.







FC Slovan Liberec – Bohemians Praha 1905 1:0 (5 050 d.)
Pod Ještěd dorazilo asi 120 fanoušků Bohemky, kterým ovšem vystoupení příliš nevyšlo. Jejich support měl dost hluchých míst a nepříliš hlasitou úroveň. Ze strany Liberce se nám nepodařilo získat informace, prosíme o případné doplnění na náš mail či sem do komentářů, zahrneme jej následně do článku.



SK Sigma Olomouc – FK Jablonec 0:1 (4 534 d.)
V Olomouci se o atmosféru utkání staralo hlavně 100 kotelníků s barvami Sigmy. Z Jablonce na Hanou dorazilo 6 fanoušků.




FC Baník Ostrava – FC Zbrojovka Brno 2:1 (4 127 d.) FotoReport
Zajímavý souboj měl velmi slušnou atmosféru. Hlasitosti fandění domácích hodně pomáhala spolupráce kotle s přilehlým ochozem. Chachaři si na utkání připravili choreo s tematikou trávení léta a spustili také hodně slušnou konfetiádu. Hostů dorazilo asi 100. Zbrojováci fandili celý zápas a dobře se při tom bavili.






 

Fotbalová národní liga je zatím o kolo pozadu oproti nejvyšší soutěži, o víkendu se odehrálo 5. kolo. Tuto soutěž dále velmi oživuje nováček z Frýdku-Místku. Fanoušci na další domácí zápas ladili formu pochodem, při kterém se objevila i pyrotechnika. Na stadionu se pak o fandění staralo asi 50 kotelníků. Utkání s Táborskem (FotoReport) sledovalo ve Frýdku-Místku 5 320 diváků, což je znovu skvělá návštěva.




Velmi slušně se předvedli i hradečtí Votroci při domácím utkání s rovněž exligovými Českými Budějovicemi. Do kotle, který tentokrát již byl na svém místě, si našli cestu věrní fandové a ti své mužstvo celý zápas povzbuzovali a také prezentovali choreo.



clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace