o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Pohled na tribuny 6. kola Synot ligy

Souhrn kola středa, 03.09.2014 - přejít do komentářů
Kolo bez šlágru, úplná nuda však nebyla...
/titleImg/pohled-na-tribuny-6-kola-synot-ligy/1/6311.jpg?width=570

Letí to rychle, odehráno a odpískáno bylo už 6. kolo Synot ligy. V něm jsme tentokrát nezažili žádný fanouškovský šlágr, ani nadstandardní choreografie, avšak do úplné nudy bylo také daleko. Osm zápasů navštívilo 42 599 diváků, což činí v průměru na jeden zápas 5 324 diváků. Jednoznačným diváckým králem se stala Plzeň.

FC Zbrojovka Brno – FK Teplice 1:1 (3 505 d.) FotoReport

Pohled Brna:

Jako vždy fandíme 90 minut. Kotel se nám rozrostl o jednotlivce, pokud to tak půjde dál, bude to super. Ale i negativní věci se děly - asi 10 fanoušků trávilo čas během zápasu v kotli sezením a klábosením. O takové fanoušky v kotli nestojíme, tak uvidíme, jestli vysvětlení, co se od nich v tomto sektoru očekává, zabere, či nás bude o 10 lidí méně. Choreo jsme dnes připraveno ještě neměli.

Pohled Teplic:

V sektoru hostů se schází 22 Tepličáků, kteří přijíždí na zápas z důvodu problémů na D1 na poslední chvíli a předvádí občasné, podprůměrné fandění. Tak nějak tomu je i v případě domácího kotle Brna. Zbývající "kotle" Brna jsou jen do počtu a do fandění se nezapojují. Zápas optickou prezentaci nepřinesl.


FC Vysočina Jihlava – SK Dynamo České Budějovice 0:0 (2 980 d.)

Pohled Jihlavy:

V našem sektoru se nás schází o něco méně než obvykle. Od začátku se snažíme fandit, co to jde. V 10. minutě je prezentován nápis na podporu hráčů: STÁLE VÁM VĚŘÍME, V ŘADĚ STOJÍME. Hra je taková všelijaká, my ovšem fandíme a ženeme hráče ke kýženému gólu. Ve 35. minutě choreo s obrázkem hráčů a nápisem POVSTAŇTE SÍLY JIHLAVY. Začátek druhé půle je z naší strany trošku vlažnější, ale postupem času se fandí tak, jak má. Snažíme se zapojit do fandění celý stadion...a chvílemi se nám to daří a lidi na tribunách se připojují. Šancí je dostatek, ale zápas končí 0:0. Hráči při děkovačce rozvinuli nápis POTŘEBUJEME VÁS V HRADCI. Hosté: Přijeli v cca 20 kusech, snažili se fandit, vyvěsili 1 menší vlajku.

Pohled Českých Budějovic:

Do Jihlavy jedeme auty a zbytek vlakem. Před vchodem do sektoru nás velmi, velmi důkladně kontrolují místní zakuklené ninja želvy. V sektoru není žádný stánek, o pivo však ochuzeni nejsme. Místní týpek mezi stánkem a našim sektorem pendluje neustále. Zápas začíná, nás se v sektoru schází 18, máme buben, vlajku a mávačku. Fandíme skoro furt a dá se říct, že i dobře. Na začátku druhého poločasu vyhazujeme několik papírků, které jsou natrhány ze směrovek z vlaku, které si sebou bereme na fotbal. Během zápasu také děláme v našem sektoru mašinku... Po devadesáti minutách na tabuli svítí 0:0, hráči přichází poděkovat k sektoru a odcházíme pryč.





1.FC Slovácko – 1.FK Příbram 4:1 (3 967 d.) FotoReport

Pohled Slovácka:

Na zápas jsme si připravili pozvánku na výjezd do Zlína. Ve druhém poločase tak bylo vytaženo velké papírové choreo s motivem tanku a nápisem VŠICHNI DO ZLÍNA, 6.9.14, 17:00. Náš kotel čítající kolem 200 hlav se musel obejít bez tradičního supportleadera. Řízení supportu se tak ujal zástupce, který to bez megafonu a s apatickým kotlem neměl vůbec snadné. Naše fandění bylo celkem průměrné, nebyla to ostuda, ale umíme mnohem lépe. Lepší chvilka přišla paradoxně za stavu 3:1. Do příště se musíme nutně zlepšit, protože s každým zápasem padá naše hlasitost a nadšení a roste apatie a nezájem.

Pohled Příbrami:

Na výjezd vzdálený cca. 330km nás nakonec dorazilo sedmnáct. Na tento zápas nás opět přijeli podpořit naši přátelé z moravské Příbrami. Ze začátku jsme se snažili fandit, ale opět kvůli předvedené hře fandění sláblo a narůstala zlost. O našich fotbalových výsledcích a hře nemá cenu nic říkat, horší to být asi ani nemůže.



FC Slovan Liberec – FC Baník Ostrava 6:0 (4 938 d.) FotoReport

Utkání v Liberci přineslo dobrou atmosféru, přičemž více se o ni starali hosté z Ostravy, kteří byli sladění do bílé barvy. Zápas z určitých důvodů přinesl jen několik malých produkcí. Chacharům nebylo povoleno choreo, tak se vyjádřili „jen“ patřičným nápisem a připojili se k nim i domácí. Chaotix zas svým choreem reagovali na nutnost dávat rodné číslo ke kartě fanouška v Ostravě. Aby nevole byly kompletní, tak domácí kotel si připravil ještě nápis narážející na termín libereckého pohárového utkání.

Pohledem Supras Unisono:
Gólová smršť se nijak zvlášť neprojevila na našem supportu, který ničím nevynikal. Fandilo se sice jako obvykle bez větších přestávek, ale standardní zapojení a hlasitost na početní převahu hostů většinou nemohly stačit. Tribuny se ani přes ten gólostroj nezapojovaly o moc víc než obvykle a bez větší odezvy zůstaly i pokusy o mexickou vlnu... Co se týče ultra aktivit, tak místo připravovaného chorea se před zápasem nakonec prezentovaly jen protestní nápisy: 
DNES CHOREO NEBUDE. PROČ? KDYŽ NESMÍ HOSTÉ, TAK ANI MY. P.S. PLACHTA NIKOMU NEUBLÍŽÍ... 

Pohledem Chacharů:
Po třech povedených pražských výjezdech se dění vrací do normálu a tak nás v Liberci čekalo vystřízlivění jak po fanouškovské, tak hlavně po výsledkové stránce. Vlakem, nebo po vlastní ose se v sobotní dopoledne přesunuje do Podještědí přesně 295 baníkovců, které před vstupem na liberecký sektor hostů čekají jako obvykle stupidní kontroly a nařízení ohledně vlajek a transparentů. Jelikož levá ruka neví, co dělá pravá a každý si pokyny nejspíš vyložil jinak, tak stejně po několika telefonátech zdobí náš sektor všechny zástavy, které jsme na sever Čech přivezli.

Choreo je bohužel v týdnu před zápasem policií zakázáno, proto nám nezbývá, než jen nápisy „Policejní diktát!“, „Kdy to skončí?!“ poukázat na další z nesmyslných nařízení, se kterými se setkáváme týden, co týden.








Bohemians Praha 1905 – FC Hradec Králové 1:1 (4 686 d.) FotoReport

Pohled Bohemians:

V sobotní odpoledne čekal na naše borce téměř zaplněný Ďolíček, který byl však svědky jen dvou penalt v prvním poločase a poté vyrovnané, bezbrankové druhé půle. Vzhledem k průběhu utkání je remíza 1:1 zasloužená. Náš kotel vytáhl dvě chorea, první na podporu zelenobílé výpravě do Austrálie, druhé snad radši zmiňovat nebudeme. Opět práce několika jedinců, která shodila práci ultras za posledních několik týdnů. Fandí se celý zápas na dobré úrovni, takový náš standard. Hosté přijeli ve slušném počtu, fandili aktivně po celý zápas, ukázali také dvě menší chorea. Celkově zanechali poměrně dobrý dojem.

Pohled Hradce Králové:

V sektoru se schází slušný počet votroků. První poločas fandění na skvělé úrovni, skvěle se bavíme. Druhá půle už byla malinko horší a v hledišti kralovali klokani. První prezentace se bohužel nezdařila, jelikož i mezi námi se najdou jedinci, co nedokáží natáhnout plachtu. Na plachtě byla černobílá zvířata (zebra, čáp, panda, kosatka, dalmatin), doplňující nápis zněl MY JSME VÍC NEŽ KLOKAN! Poté byla ještě roztažena menší plachta s jointem, Peltou a nápisem HOLANDSKÝ MODEL? BOHEMKA UMÍ! Z kotle se občas i začoudilo po odpálení pyrotechniky. Po zápase dochází k nesmyslným zatčením (i žen). Ihned vystupujeme všichni z vlaku a čekáme na zadržené votroky.









FK Mladá Boleslav – SK Slavia Praha 2:1 (4 823 d.) FotoReport

Stadion Mladé Boleslavi byl v sobotu opanován červenobílými příznivci. Ti předvedli hlasitý support, prezentovali se choreem a také se snažili atmosféru okořenit pyrotechnikou, pro to však již tradičně neměli pochopení hasiči.

Pohled Mladé Boleslavi:

Proti Slavii se nás v sektoru schází asi 55, fandíme docela intenzivně, i když přesile Slávistů jsme se jen těžko mohli vyrovnávat. Jsme bez optické prezentace, druhý poločas představujeme naší novou vlajku.

Pohledem fanoušků Slavie:

Ještě půl hodiny před odjezdem busu Tribuny Sever probíhají finální úpravy plachty ke dnešní choreografii. Vše se podaří úspěšně zvládnout, a tak lehce popáté vyjíždí od Edenu naplněný autobus směr Boleslav. Za necelou hodinku tlupa sešívaných vystupuje u sektoru hostů, kde se však dozvídáme, že prodej lístků začíná až hodinu před výkopem. Všichni se tedy rozprchnou po okolních putykách. O lístky je velký zájem a po půl hodině prodeje pořadatelé hlásí, že sektor hostů je vyprodaný. Slávisté kupují lístky do přilehlého sektoru, někteří se snažili dostat do areálu důmyslnějšími způsoby J. Po 15 minutách boleslavští pořadatelé vykouzlili další vstupenky a kasy znovu otevírají. Všechny propriety k fandění, včetně chorea, se podaří dostat do sektoru po odborné analýze šéfa místních vodomilů. Sektor je ověšen spoustou vlajek, nechybí ani prezentace starších dárků, kterými boleslavští poctili slávisty před nějakým časem, jak se na hostitele sluší a patří. V sektoru hostů kolem 300 hlav, další zhruba stejný počet ve vedlejším sektoru rozjíždí slušný support. A když v 7. minutě Milan Škoda svojí šestou brankou sezóny dostává sešívané do vedení, jde se do půl těla a atmosféra graduje. V polovině prvního poločasu je v sektoru roztažena plachta s motivem „Sešívaných gentlemanů“ doplněná červenými a bílými kartóny. Po stažení plachty ještě zůstává sektor rozdělen kartóny do sešívaných barev. Škoda, že Ti, kteří připravovali kartóny, neumí dvakrát napočítat do stejné cifry. Do konce poločasu se fandí hlasitě, leč skladbu chorálů musí „mládežníci“ volit citlivěji, což jistě přijde s nabytými zkušenostmi.

Ve druhé půli se snaží hráči, seč jim síly stačí, smazat jednogólové manko, které nabrali v posledních pěti minutách prvního poločasu. Dokonce se podaří dosáhnout vyrovnávacího gólu, ale ten pro ofsajd rozhodčí neuznává. Bohužel vyrovnání je nad síly sešívaných, a tak přichází po Teplicích druhá venkovní prohra 2:1. Poznámku zaslouží trojice místních pacientů v hasičských uniformách, kteří každý kus pyrotechniky okamžitě zkrápí neuvěřitelným množstvím vody. Tuhle diagnózu by měli psychiatři zařadit do kategorie duševních poruch typu žhářů apod. Krátce po skončení utkání se slávisté rozchází k autobusům a autům a vyráží směr matička Praha.





AC Sparta Praha – FK Baumit Jablonec 2:0 (6 754 d.) FotoReport

Pohled Jablonce:

Na tento výjezd se nás vydává na Letnou poměrně hodně a náš počet se zastavuje na čísle 112, v tom 4 přátelé z Mostu. V horním patře je celý zápas vystaven nápis "SVOBODU FANOUŠKŮM! FREE MIKY!" a náš podpis NC doplněn o 1909, 1945. Jde o podporu jednoho z našich, který dostal zákaz, ze stejného důvodu je i obviněn a navíc při předchozím výjezdu jsme byli sebrání, takže kdo ví... Aktivních nás je asi 80 a zbytek se přidává pouze občasně. Střídáme lepší a horší chvilky. Některé chorály se nám daří držet celkem dlouho a údernější pokřiky znějí dobře. I přes nepříznivý výsledek je u nás dobrá nálada a bavíme se fanděním.



FC Viktoria Plzeň – FK Dukla Praha 2:1 (10 946 d.) FotoReport

Utkání v Plzni doprovodila výborná atmosféra. Početný domácí kotel své představení obohatil o choreografii. Utkání se zúčastnila i snaživá skupinka z Dukly.



clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace