o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Pohled na tribuny 8. kola GL a FNL

Souhrn kola čtvrtek, 19.09.2013 - přejít do komentářů
Nezvykle ohně na Dukle, pyroshow v Teplicích, nespokojenost fanoušků...
/titleImg/pohled-na-tribuny-8-kola-gl-a-fnl/1/5308.jpg?width=570

Před pár dny bylo odehráno 8. kolo v našich nejvyšších fotbalových soutěžích. Kolo jako vždy nabídlo chorea, pyro atd., ale zároveň bylo poměrně zvláštní. I přes nedlouhou existenci tohoto webu toho pamatujeme dost, ale trojtou nespokojenost fanoušků v jednom kole ne. V Olomouci došlo na hlášený protest, na Slavii a v Ostravě zažili fanoušci další roztrpčení z výkonu svého mužstva.

FK Dukla Praha – FC Zbrojovka Brno 2:1 (2 052 d.)
Souboj na Dukle toho mnoho zajímavého nenabídl, nicméně ohně, které se objevily u klasické skupinky domácích fanoušků, jsou jistým pozitivem. Hostů se sešlo kolem 30. Mimo auta a pražskou divizi vyrazilo z domova vlakem 20 fanoušků Brna, ovšem na stadion z toho dorazilo jen 6 osob, a to ještě až v 70. minutě utkání. Zbylí členové uvízli v Kolíně při zatykači.



FC Slovan Liberec – FC Viktoria Plzeň 1:1 (6 412 d.)
Střetnutí dvou pohárových účastníků doprovázela výborná atmosféra. Kotel Severočechů v počtu zhruba 300 lidí předvedl velmi dobrý support. Opticky se domácí prezentovali modrými a bílými pásy a velkým množstvím obouruček. Pozadu nezůstali ani Západočeši. Viktoriánů bylo v kotli 188, předvedli rovněž velmi dobrý support, a pak také nápisy, které narážely na rozdílnost zájmu lidí o zápasy Ligy mistrů a o zápas v Liberci. Nápisy byly doplněny pyrotechnikou. Další aktivitou fanoušků Plzně byly ještě červené "argentiny".








FC Baník Ostrava – Bohemians Praha 1905 1:3 (3 980 d.) FotoReport
Není co závidět fanouškům Baníku Ostrava, pro které se ani další sezóna nevyvíjí zatím vůbec radostně. Skóre 0:3 ve 25. minutě na domácím stadionu nemohlo prakticky přinést kvalitní výkon v hledišti. Na vývoj utkání Chachaři reagovali přesunem z kotle na ochoz naproti hlavní tribuně, kde si vyvěsili jen vlajku „MY JSME BANÍK“. Ještě předtím ovšem stačili v kotli prezentovat vzpomínkový transparent. Úplně v jiném rozpoložení mohli být hosté z Vršovic, kteří do sektoru hostů dorazili v počtu 139 lidí. Jejich produkci tvořily dva nápisy a nechybělo ani pyro.









1. FC Slovácko – 1. FK Příbram 1:1 (3 987 d.) FotoReport
Z představení na Slovácku stojí nejvíce za zmínku choreo, které bylo poměrně jednoduché, ale zároveň efektivní. Jinak atmosféra byla tentokrát ospalá jako počasí v danou dobu, kotel Slovácka se v domácím prostředí umí předvést mnohem živěji a bouřlivěji. Na hostující straně bylo 8 statečných.





SK Sigma Olomouc – FC Vysočina Jihlava 4:3 (3 752 d.)
Atmosféra v Olomouci měla tři fáze. První půlhodina byla velmi dobrá, když fanoušci Sigmy hlasitě podporovali své mužstvo. Zbytek prvního poločasu měl komorní atmosféru. Hanáci rozvinuli v kotli nápisy, a pak opustili svá místa, přičemž to takhle provedla i řada dalších diváků na stadionu. Jednalo se tak o avizovaný protest proti dění v klubu, zejména v oblasti přestupové politiky. Druhý poločas byl potom už znovu ve znamení velmi slušné atmosféry. Utkání nabídlo sedm branek, přičemž důvod k radosti měli nakonec domácí, naopak 15 hostů odjíždělo zklamaných zpět do Jihlavy. Fanoušky Vysočiny tradičně doprovázela sektorovka a příznivci Jihlavi měli i transparent "Naše hrdost Spartak je !". 




 

SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 0:4 (4 929 d.) FotoReport
Výborně zpívaný chorál, kvalitní fandění, hluchá místa, imaginární oslavy gólů, hrubá nespokojenost s výkony hráčů až sprška kelímků a dalších předmětů na hřiště, to vše fanoušci Slavie zvládli při dalším utrpení, které se jim v rámci fandění jejich milovanému klubu dostalo. Podobně jako fanoušci Baníku Ostrava zažívají Slávisté zklamání, což je samozřejmě škoda i z hlediska samotné fanouškovské scény. Nicméně sešívaní utkání nezabalili a vedle fandění připravili i choreografii. Radost byla k nalezení na druhé straně, v hloučku asi 65 fandů Mladé Boleslavi. Středočeši si utkání užívali a mimo jiné krátce po začátku druhého poločasu vytáhli bílé balónky.






FK Teplice – FK Jablonec 3:1 (4 456 d.)
V Teplicích se sezónou zatím může panovat velká spokojenost a týká se to i po stránce atmosféry při zápasech. I v severočeském utkání Na Stínadlech panovala dobrá kulisa. Hlavní podíl na ní mělo asi 100 členů Sektoru 15, z toho tři zástupci patřili hlavní příslušností k AELu Limassol. K dobrému fandění přidali tito žlutomodří příznivci choreo s motivem „ACAB“, jakožto reakci na událost po zápase v Mladé Boleslavi. Za doplnění stojí, že choreo tvořila mladá sestava v podobě dvou třináctiletých fanoušků. Hezké okořenění zápasu nastalo po první brance Teplic, kdy Sektor 15 spustil pyroshow (20 ohňů, 6 stroboskopů). Fanklub Teplic na jiném místě čítal asi 30 osob. Hosté z Jablonce se sešli v počtu 25 lidí, k čemuž jim pomohli i přátelé z Mostu. Fanoušci Jablonce pokřiky „ACAB“ a „Český fotbal pro fanoušky" doprovodili choreo domácích, jinak předváděli občasný support.








1. SC Znojmo – AC Sparta Praha 0:2 (2 580 d.)
V Brně, kde v podzimní části hraje domácí zápasy i Znojmo, se o atmosféru staralo asi 200 fanoušků Sparty v sektoru hostů. Optickou aktivitu souboj nenabídl.



 

Fotbalová národní liga měla na programu také 8. kolo. Po divácké stránce byl tentokrát nejzajímavější souboj na Žižkově, kde se představili hradečtí Votroci. Na domácí straně stála menší skupinka fanoušků, ovšem Votroci přijeli do Prahy v počtu 250 lidí a vytvořili kvalitní atmosféru. Fanoušci Hradce představili novou vlajku, vygradovali svůj support a k tomu odpálili několik kusů pyrotechniky.






clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace