o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Policejní zákrok v Karviné proti fanouškům Opavy

z domova středa, 17.04.2013 - přejít do komentářů
Muž vypadl z vozíčku - kamarád mu šel na pomoc a skončil v poutech...
/titleImg/policejni-zakrok-v-karvine-proti-fanouskum-opavy/1/4885.jpg?width=570

V neděli se v Karviné odehrálo 23. kolo druhé ligy mezi domácí Karvinou a Opavou. Mimo jednoznačné výhry domácího týmu, mělo utkání dohru i mimo hřiště.

Již při zápase vznikl v hledišti konflikt s pořadatelskou službou a následně bezpečnostní agenturou. Podle očitých svědků létaly vzduchem kameny a to jak směrem k domácím fanouškům, tak i do sektoru hostí. Celá situace na stadionu však nebyla podle všeho tak hrozná, jak ji prezentují media.

„Tito lidé podle mě nemohli ani u situací, o kterých píší být, jinak by nemohli napsat takové nesmysly. Informace mají pouze z jedné strany, tedy zřejmě ze stany PČR a hledají samé senzace, tak všechno zveličují,“ stojí v reportu opavských fanoušků na webu www.sfcopava.com

„Je pravda, že na stadionu došlo ke konci poločasu a především v jeho přestávce k menší strkanici s místní ochrankou. Všude se člověk dočítá, jak Opaváci celou situaci vyprovokovali a bůh ví co všechno. Tento incident vznikl po oboustranných urážkách mezi domácím a hostujícím sektorem, které jsou z nepochopitelných důvodů jen kousek od sebe, kdy z obou táborů vylétlo pár kamenů,“ stojí dále v prohlášení.

Na vlakovém nádraží měl incident pokračovat. Že by však došlo k lynčování domácích, jak to popisovala některá media, opavští odmítají.

„Na peronu postávala skupinka domácích provokatérů. Pár opaváků se proti nim rozběhlo, ale vzhledem k jejich útěku se nic nestalo. V žádném případě však nedošlo k útěku přes koleje, kde měly projíždět vlaky jak uvádějí media. V kolejišti nikdo z nich nebyl,“ pokračuje Hrubec - šéf opavského kotle.

„Co už se ale nedočtete je informace, že jeden z příznivců SFC spadl z invalidního vozíku. Když mu jeho kamarád, který s ním jezdí na všechny výjezdy, šel pomoct se zvednout, skončil na zemi v poutech. Tato situace samozřejmě fanoušky rozvášnila. Následně se nás policie snažila nacpat do jednoho vagonu, kde nebylo k hnutí. Když se fanoušci snažili policistům vysvětlit, že není kam se postupovat, tak proti nim policie zakročila slzným plynem,“ dodává Hrubec

Podle serveru Denik.cz byli tři fanoušci zadrženi a umístěni do policejních cel. V úterý jim bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Součástí trestu se měl stát i zákaz vstupu na fotbalová utkání.

Záběry z vlakového nádraží - zdroj: www.fb.com/sfc4fan

Autor: Mara

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace