o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Prázdné stadiony, ale v TV přenosu atmosféra

z tisku pátek, 22.05.2020 - přejít do komentářů
O2 TV plánuje pouštět zvukovou stopu atmosféry do přenosů bez diváků...
/titleImg/prazdne-stadiony-ale-v-tv-prenosu-atmosfera/1/9415.jpg?width=570

Liga se sice rozjede již tento víkend dohrávkou mezi Teplicemi a Libercem, ale bude to strašná nuda. Prázdné stadiony a atmosféra jako na tréninku... 

U televizních obrazovek O2 TV Sport vás však možná překvapí, že při zápase uslyšíte fandění a ruch tribun. O2 TV totiž uvažuje o tom, že do přímých přenosů pustí zvukovou stopu atmosféry z předchozích zápasů daných celků.

„Nechtěli bychom, aby utkání mělo atmosférou punc tréninkového zápasu, ale dobře víme, že vše musíme být decentně udělané,“ říká mluvčí O2 TV David Solnař pro iSport.cz. I tak jsou v kancelářích stanice v O2 areně připraveni na to, že ohlas může být všelijaký. 

„Chceme to hlavně vyzkoušet a uvidíme, jaké budou reakce. Počítáme s tím, že některým ortodoxním fanouškům se to líbit nebude, mohou se ozvat hlasy, že takhle už nebudeme ‚živé‘ diváky potřebovat. Jiní to ale mohou přivítat, bez takové kulisy je zápasy tolik nebaví,“ dodává Solnař. 

Česká Televize se teprve rozhodne... Už si to vyzkoušeli. Česká televize ví, jaké to je vysílat utkání, na němž absentují diváci. V živé paměti je ještě loňský srpnový zápas Sparty s Trabzonsporem ve 3. předkole Evropské ligy. Ten se totiž musel obejít bez diváků. Už tehdy se teoreticky nabízela nějaká rychlá zvuková vychytávka.

„To byl ovšem výjimečný zápas, takže nikoho nenapadlo, že by se to mohlo zkusit,“ říká šéf fotbalové redakce ČT Pavel Čapek. Podle jeho informací se zatím novinka ve vysílání veřejnoprávní televize po vzoru O2 TV nechystá, nicméně může se to změnit. „Teď budou takové zápasy pravidlem, budeme se o tom případně bavit,“ dodává Čapek.

Autor: HonzaL

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace