o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Před finále poháru MOL Cupu...

pondělí, 20.05.2019 - přejít do komentářů
Pohled do historie a rozhovor se zástupci obou táborů...
/titleImg/pred-finale-mol-cupu/1/8849.jpg?width=570

Domácí pohár, soutěž, která byla dlouho odstavena na vedlejší kolej, kluby o ni neměly příliš zájem, chyběla mu prestiž a ani diváci na utkání moc nechodili. V poslední době se organizátoři snaží, navíc se dá z poháru postoupit do pohárové Evropy, ale i přesto se domácímu poháru nedaří získat respekt a uznání. Proč? Určitě k tomu přispívají zvláštní termíny zápasů, podivuhodné způsoby losovačky a také dohady a nejistoty týkající se místa konání. Ať tak či onak, je před námi  finále letošního ročníku soutěže, která se již několikátý rok nazývá MOL Cup. Finále se hraje ve středu 22. 5. 2019 od 19:15 v Olomouci na Andrově stadionu! A do finále postoupily celky Baníku Ostrava a Slavie Praha. Čeká nás zápas dvou silných fanouškovských táborů, zápas Tribuny Sever proti Chacharům! Mohlo by to být velké! Uvidíme ve středu. 

Před zápasem jsme oslovili významné osoby z obou táborů a položili jsme jim pár otázek, které by nás všechny mohly navnadit před středečním finále. V další části článku pak najdete fotovzpomínky na finále v předchozích letech.


Otázky pro L., zástupce z táboru Baníku Ostrava:

  • Baník ve finále poháru MOL Cup, to musí znít fanouškům slezského klubu jako pohádka, po předchozích sezónách. Je to tak? 
    Ano, je to tak, po dlouhých 13 letech. Po předchozích letech, kdy Baník potkalo spoustu nemilých událostí, kdy Baník bojoval o holé přežití, potýkal se s finančními problémy, s nevhodnými lidmi ve vedení, se ztrátou stadionu a nakonec i se sestupem, je to konečně nějaký úspěch, kór v poháru, ve kterém byl Baník ostudně vyřazován vesnicemi. 
     
  • Finále se hraje v Olomouci, Baník dostal k dispozici obloukovou severní tribunu, dá se říct, že všechno hraje fanouškům do karet? Souhlasíš?
    Určitě souhlas. Obloukovou tribunu jsme si přáli, jsme na ni už celkem zvyklí, sice tam hapruje sjednocení supportu, ale na velké prezentace ji máme již odzkoušenou. Zájem lidí je neskutečný, ale není se čemu divit, každý je natěšený a s obloukovou každý počítal.
     
  • Již dopředu jste avizovali, že na pohár představíte speciální bílá trička, prozraď, co dalšího ještě může nezaujatý divák od baníkovského táboru ve středu od 19:15 očekávat?
    Ano, již jsme představili i návrh trička, snad vyjde počasí a tento efekt opticky vynikne jako v předchozích letech při zápasech se Sigmou. Nezaujatý divák může z naší strany kromě tohoto očekávat i další prezentace. Věříme také v co nejlepší support a proto bychom chtěli apelovat na všechny Chachary, aby do tohoto důležitého souboje jak na hřišti, tak na tribunách dali vše. Po nedělním utkání se Slavií máme co napravovat a hlavně konečně budeme mít na olomouckých tribunách soupeře.

Otázky pro Subhumana83, zástupce z táboru Slavie Praha:

  • Slavia se do finále poháru dostala podruhé za sebou, po loňském zisku poháru v Mladé Boleslavi, tak má letos možnost získat „double“. Jak atraktivní je pro fanoušky Slavie český pohár MOL Cup a dá se říct, co stavíte výše (pohár nebo ligový titul)?
    Popravdě, pro nás je nejvíc titul. Pohár je super, pořád je to trofej, ale významen se s titulem nemůže rovnat. Na druhou stranu, když nemáš titul, je super mít pohár. Aspoň něčím završíš náročnou sezónu.
     
  • Hodně se mluvilo a hodně se také napsalo o dějišti finálového zápasu, kterým je nakonec Olomouc. Navíc je pro Slavisty vyhrazena jižní tribuna, pro fanoušky Baníku naopak oblouková severní. Nebude zvláštní, když se TS octne na tribuně jižní? A jak se jako fanoušci vlastně díváte na to, že vedení Slavie zařídilo vlaky a vstupenky pro Slavisty takřka zadarmo?
    Místo konání jsme neřešili, šlo to mimo nás, neměli jsme na to žádný vliv a tak bylo zbytečné se s tím stresovat. Kolovaly různé fámy, např. že MOL si přeje finále v Praze, už už předem bylo dané místo konání při účasti českého týmu apod.
    Samozřejmě nejvýhodnější varianta pro nás by byl Eden, ale vzhledem k tomu, že jsme měli smůlu/štěstí na los a tuto sezónu jsme v českém poháru odehráli doma, nevadí nám ani výjezd ven.
    Pojmenování tribun je formální. Nic neznamená. Na vypravení vlaku a vstupné zdarma se nás nikdo neptal, sami bychom to nikdy neiniciovali. Když už se to bez našeho vědomí rozhodlo, nešlo s tím moc dělat. Některé skupiny to zcela odmítly a cenu vlaku a vstupenek daly do choreofondu
  • Zápasy jsou v šíleném tempu, nadstavba měla navíc vložené kolo ve středu, pak hned v neděli hrajete ve Vítkovicích s Baníkem a hned další středu pohárové finále…Někteří z vás v této sezóně odkroutí již 54. utkání Slavie. Není toho moc? A jak se na finále po fanouškovské stránce chystáte? Neprozrazuj detaily, ale připravujete něco pro „ultras aktivit chtivé“ diváky?
    Tahle sezóna je extrémně dlouhá. Není to tak dávno, kdy Slavia nehrála evropské poháry a v tom českém brzy vypadla. Znamenalo to max. cca 40 zápasů za sezónu včetně těch přípravných v létě a v zimě. Tato sezóna je extrémní, je mezi námi spousta fanatiků kteří, přestože nemají kompletní sezónu, mají odškrtnuto přes 50 zápasů a nacestovány desítky tisíc kilometrů. Tahle sezóna byla velká škola.
    Zároveň to ovšem utužilo přátelství a partičky spousty slavistů. To je nejpozitivnější věc.
    Finále poháru je pořád až na druhé koleji, přesto možnost získat „double“ po 77 letech je velmi lákavá a vyhecuje k účasti řadu slavistů, kteří by možná jinak nevyrazili. 
    A do Olomouce máme připraveno choreo na jižní tribunu.

POHLED DO HISTORIE, FINÁLE PŘEDCHOZÍCH ROČNÍKŮ ČESKÉHO POHÁRU:

2017/2018
SK Slavia Praha – FK Jablonec 3:1 (hráno v Mladé Boleslavi)


Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, dav a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, stojící lidé a venkuNa obrázku může být: 15 lidí, oheňNa obrázku může být: stadión a venkuNa obrázku může být: 1 osoba, venkuNa obrázku může být: 8 lidí, smějící se lidéNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venku

2016/2017
FC Fastav Zlín – SFC Opava (hráno v Olomouci)


Na obrázku může být: dav, stadión a venkuNa obrázku může být: dav, obloha a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidíNa obrázku může být: venkuNa obrázku může být: 12 lidí, smějící se lidé, dav

2015/2016
FK Mladá Boleslav – FK Jablonec 2:0 (hráno v Teplicích)


Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidíNa obrázku může být: stadiónNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a davNení k dispozici žádný popis fotky.Na obrázku může být: baskebalové hřiště a stadiónNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, sportující lidé a stadiónNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a textNa obrázku může být: 3 lidéNa obrázku může být: 8 lidí, stojící lidéNa obrázku může být: 23 lidí, smějící se lidé, venku

2014/2015
FC Slovan Liberec – FK Jablonec 2:1 po penaltovém rozstřelu (hráno v Mladé Boleslavi)


Na obrázku může být: stadión, obloha a venkuNa obrázku může být: obloha, stadión, tráva a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, dav, stadión a venkuNa obrázku může být: venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venkuNa obrázku může být: 16 lidí, smějící se lidé, sportující lidé a venku

2013/2014
AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 2:1 po penaltovém rozstřelu (hráno v Edenu)


Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, stojící lidé, dav a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a davNa obrázku může být: stadiónNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, dav, stadión, baskebalové hřiště a venkuNa obrázku může být: 2 lidé, dav

2012/2013
FK Jablonec – FK Mladá Boleslav 2:1 po penaltovém rozstřelu (hráno v Chomutově)

Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, dav a venkuNa obrázku může být: venkuNa obrázku může být: obloha, dav a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, sportující lidé a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidíNa obrázku může být: venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, sportující lidé a venkuNa obrázku může být: 2 lidé, stojící lidé, dav a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venku

 
 

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace