o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Preview: Poslední ligové kolo se blíží

čtvrtek, 25.05.2017 - přejít do komentářů
Naposledy v tomto ročníku zamíříme na ligové stadiony...
/titleImg/preview-posledni-ligove-kolo-se-blizi/1/8012.jpg?width=570

V sobotu 27. 5. 2017 v 19. hodin už bude po všem. Fotbalisté Slavie nebo Plzně se se svými fanoušky budou radovat s titulem pro mistra ligy, budeme znát jméno postupujícího do Evropské ligy a po 30 kolech, 240 zápasech, po 21.600 hracích minutách bude po všem. Fotbalová liga, v ročníku 2016/2017 nesoucí název e-pojištění.cz liga bude nenávratně v minulosti. Ale aby se tak mohlo stát, je třeba napsat závěrečnou kapitolu, popsat poslední stránku knihy s názvem 1. liga - ročník 2016/2017.

Stejně jako minulé kolo i toto se odehraje v jednotný čas. Na všech 8 stadionech je stanoven výkop na sobotní 17. hodinu. A jaké zápasy nás tedy čekají?

Začneme tím nejdůležitějším, bitvou o poháry. Jak jistě víte, Slavia nemůže v tomto termínu hrát na svém stadionu (koncert Ramstein) a proto poslední kole odehrají sešívaní na stadionu Evžena Rošického na Strahově. Na stadionu, který ke Slavii tak nějak patří a na kterém několik let své zápasy hrála. Vyzyvatelem a poslední překážkou budou pro Slavii fotbalisté Zbrojovky Brno. Matematika hovoří jasně. Pokud SKS uzme ze zápasu 3 body, je mistr. Nic by v tomto případě nezměnila ani výhra Plzně, která hostí doma, na svém stadionu, zachráněné fotbalisty z Jihlavy. Pražský tým má v tabulce náskok dvou bodů a horší vzájemné zápasy s Plzní, proto potřebují sešívaní vyhrát a nebudou se muset ohlížet do Plzně. Naopak v Plzni i v případě vítězství musí čekat na výsledek z Prahy. No uvidíme, možná bude po pár minutách hry jasno, možná to budou nervy do konce zápasu. Sobota napoví.

Ale hrají se i další zápasy, na které bychom neměli zapomínat. O pohárovou Evropu si to vzdáleně rozdají Teplice s Mladou Boleslaví. Teplice mají výhodu domácího prostředí, přivítají pražskou Duklu z Julisky. To FK Mladá Boleslav vyjíždí do Liberce. Liberec je zachráněn, hraje jen o čest. V současné době ztrácejí Teplice na Mladou Boleslav 1 bod.

Třetí Sparta svůj poslední zápas sezóny odehraje na Slovácku. O kus dál, v Karviné, se odehraje utkání místního MFK s Jabloncem.

No a na závěr jsme si nechali dva zápasy již jistých sestupujících. Hradec Králové po roce opouští elitní skupinu a ve svém posledním utkání vyzve Bohemians Praha 1905. Druhý sestupující - Příbram se na svém stadionu u Litávky utká s čerstvým účastníkem skupinové fáze Evropské ligy - se Zlínem.

Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Do finiše míří i druhá liga. Prvního postupujícího už delší dobu známe (SK Sigma Olomouc), ale kdo Sigmu do první ligy doprovodí?
Bude to Baník Ostrava, který hostí na Městském stadionu ve Vítkovicích 1. SC Znojmo? A nebo to bude aktuálně jeden bod ztrácející Opava, na jejímž stadionu se představí postoupivší Sigma?

Zápasy FNL jsou naplánovany na neděli. Všechny začínají jednotně v 15:00, což znamená, že v neděli, těsně před 17. hodinou budeme znát účastníky 1. i 2. ligy pro ročník 2017/2018!

Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Poslední preview letošní sezóny je hotovo. Naposledy se ptám, na který stadion vyrážíte?
A naposledy také připomínám: Už máte natipováno v naší TIPOVAČCE?

 

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace