o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Proč se to vůbec hraje před publikem?

blog fanoušků pátek, 14.03.2014 - přejít do komentářů
Krátké zamyšlení nad přenosy z fotbalu a hokeje...
/titleImg/proc-se-to-vubec-hraje-pred-publikem-/1/5801.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

K nepříjemné situaci došlo (a ne poprvé) pro fanoušky fotbalové a hokejové Slavie Praha. Ta fotbalová v pátek odehraje v Edenu utkání se Znojmem (vysílá TV Fanda, začátek 20:15), ta hokejová přivítá v důležitém utkání osmifinále play-off Pardubice (vysílá ČT SPORT, začátek 18:20).

Hokejová i fotbalová Slavia tuto situaci řešit chtěla. Je jasné, že se najde v Praze spoustu fanoušků, kteří navštěvují slávistická utkání, jak v hokeji, tak ve fotbale. Hokejová Slavia proto požádala o posunutí fotbalového utkání. Této žádosti vyhověno nebylo. Následně požádala hokejová Slavia o posunutí svého utkání. Této žádosti již vyhověno bylo. Ale jen na chvíli. Hokejová Slavia, spokojená, že udělala něco pro fanoušky fotbalu i hokeje, natiskla vstupenky a domluvila autubusy, které měly fanoušky převézt z O2 arény do Edenu, tak aby milovníci sportu stihli obě utkání. Jenže! Ve čtvrtek z osmifinále hokejového play-off vypadl Liberec a tak se ozvala Česká televize s tím, že posun začátku utkání je nepřípustný! Takže ačkoliv Český svaz ledního hokeje s přesunem utkání souhlasil, Česká televize je proti a tak se hokejové utkání odehraje v původním čase, od 18:20.

Autobusy se tedy ruší a jestli chce někdo vidět oba utkání, nechť zůstane raději doma a sleduje přenosy  v TV! To je logika dle České televize a šéfa ČT Sport Jiřího Ponikelského.

Řešení je přitom nasnadě a samo se nabízí. Hokejové utkání by se klidně mohlo začít hrát od 17:30 a přímý přenos by byl k dispozici na webu ČT, podobně jako při souběhu více sportovních klání během olympiády v Soči. Přenos v televizi by začal, až by to dovolil předchozí program. Ten čas po konci utkání může klidně ČT vyplnit nějakým archivním vysíláním. Ale to už by se zřejmě nelíbilo sponzorům a všem těm papalášům, okolo hokeje. Těm jde o reklamní prostor a fanoušek je až v poslední řadě (možná ani tam ne).

A jak se tedy mají zachovat ti, kteří si již zakoupili vstupenky na oba sportovní zápasy, když prostě oba stihnout nemohou? Víte někdo? Pane Ponikelský?
A až se zase budou naši skvělí komentátoři (Bosák, Záruba, Čapek + ti z Frndy, které ani neznám jménem) podivovat, proč je na stadionu tak málo lidí, omlátím jím tenhle blog o hlavu! Styďte se!

Nejlepší by tedy bylo, kdyby se veškeré sportovní utkání odehrávaly jen před televizními kamerami. Nikdo by přenos nerušil nevhodným fanděním, zapalovaním pyrotechniky a snad ani skandováním proti soupeři. Sponzoři budou spokojeni, že dostanou prostor v přímém televizním přenosu, Bosák se bude moci soustředit na fotbal a četníci budou mít počas zápasu čas třeba na párek. Takhle nějak uvažují lidé v ČT. Děkujeme!

Autor není fanoušek Slavie, považuje se však za fanouška dobré atmosféry, kvalitních sportovních výkonů a dobrých klobásek...

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace