o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Prohlášení TS k událostem uplynulých týdnů

z domova sobota, 18.10.2014 - přejít do komentářů
V poslední době cítíme napětí mezi fanoušky Slavie a také na ose fanoušci – klub
/titleImg/prohlaseni-ts-k-udalostem-uplynulych-tydnu/1/6456.jpg?width=570

V poslední době cítíme určité napětí mezi fanoušky Slavie a také na ose fanoušci – vedení klubu.

Ke konkrétním situacím jsme se vyjádřili v jednotlivých článcích k zápasům, případně v příspěvcích na FB TS portálu. O našich postojích a názorech také hovoříme s vedením klubu na pravidelných vzájemných schůzkách. I přesto máme potřebu se veřejně vyjádřit i teď.

Pro začátek je dobré si říci, co vlastně Tribuna Sever je. Snažíme se být sdružením aktivních fanoušků, kotelníku, vlajkonošů a vůbec příznivců Slavie. Kotel je živé uskupení, ve kterém jsou zastoupeny všechny možné profese. Věkové rozpětí je od malých dětí až po fanoušky v důchodovém věku. Jsou mezi námi dobře placení vysokoškolsky vzdělaní lidé a stejně tak nevzdělaní a nezaměstnaní. Snažíme se v tom navzájem nerozlišovat, protože jsme všichni fanoušci Slavie Praha. Zároveň vše děláme ve svém volném čase. Samozřejmě každý z jiného důvodu. Někdo má fanouškovství jako relax, kdy může jednou za týden úplně vypnout a přestat myslet na každodenní starosti, pro dalšího to je smysl jeho života. K fandění Slavii jsme se rozhodli dobrovolně, a i když to vždy není úplně jednoduché, za klubem stojíme i ve špatných dobách. Pokud bychom sledovali jen sportovní stránku věci, tak zřejmě Slavii vůbec nefandíme. Slavia je pro nás tak trochu více než jen sportovní klub. Naším cílem je zejména hlasová podpora hráčů na hřišti, ale také prezentace fanoušků a celého klubu prostřednictvím dalších forem. Ať už se jedná o choreografie, samolepky, graffiti, suvenýry a jiné propagace v tištených i internetových formách. Protože ctíme historii klubu a hlavně historii fanouškovské kultury, rozhodli jsme před časem vstoupit do nejstaršího fanouškovského sdružení u nás – Odboru přátel. Na venkovní utkání pořádáme autobusové nebo vlakové výjezdy a jsme všude. Nejen v Edenu, ale i na všech stadionech hrdě neseme červenobílý prapor Slavie. Naším cílem není poškozovat hodnoty Slavie!

Uvědomujeme si, že jako Tribuna Sever neseme část viny za vzniklou situaci. Především házení pyrotechniky a různých předmětů na hrací plochu, zejména při domácím zápase s Brnem, bylo naprosto zbytečné a v celkovém kontextu poškodilo Slavii i nás fanoušky. Na druhou stranu léta bojujeme za legalizaci pyrotechniky a za tím si i nadále stojíme. Pyrotechnika patří na tribuny, nikoliv na hřiště. Je důležité si ale uvědomit pár dalších věcí. Nejsme placení zaměstnanci klubu a nejsme pořadatelská služba. I přesto se snažíme na lidi v kotli pozitivně působit a předejít problémům. Bohužel ne vždy to lze. Nemůžeme ručit za x stovek, tisíců lidí na tribuně.

Jistě jste zaznamenali, že pro příští domácí zápas s Jablonec bude disciplinární komisí FAČR uzavřena severní tribuna. Vedení Slavie zareagovalo otevřením jižní tribuny, zneplatněním permanentek na Sever pro tento zápas a zvýšením ceny vstupného. Jsme rádi, že nakonec zvítězil rozum a vedení klubu udělalo vstřícný krok a permanentky na severní tribunu půjdou na pokladně vyměnit za lístek na jižní tribunu.

Na závěr si dovolujeme vyzvat všechny fanoušky Slavie, abychom táhli za jeden provaz. V dnešní době zákulisních tlaků ze svazu, politické lobby a šikany ze strany státních orgánů je potřeba maximální soudržnost fanoušků.

V sobotu všichni, tentokrát, na jižní tribunu!

PS: Pokud máte zájem posunout fanouškovskou scénu, přiložit ruku k dílu, případně si jen popovídat o údalostech minulých i budoucích, můžete nás kontaktovat a nemáme problém se s kýmkoliv sejít. Ať už na tribunách nebo jinde.

zdroj: Slavia Ultras

Autor: VíťaB

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace