o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Prohlášení Ultras Hradec k velké únorové loupeži

z domova středa, 08.02.2017 - přejít do komentářů
Vylomené dveře a odcizené vlajky v Hradci Králové. Škoda přesahuje 120.000 Kč
/titleImg/prohlaseni-ultras-hradec-k-velke-unorove-loupezi/1/7857.jpg?width=570

Vzhledem k tomu, že v celostátních médiích proběhly reportáže o vykradení našeho skladu - choreoboudy, jsme nuceni se k celé věci vyjádřit.

Minulý týden bylo zjištěno při naší návštěvě skladu jeho násilné otevření, vypáčení a vylomení dveří pod zamčeným zámkem. Nějakou dobu jsme čekali jestli se k tomu nepřihlásí nějaký tábor soupeře. 

Vzhledem k tomu, že se jedná o objekt v areálu Malšovického stadionu, který je v majetku Města, navíc pod stálým kamerovým dohledem, klub i policie o této skutečnosti již věděli. Čekali jen na to, až to zjistíme my. Byli jsme tedy druhý den vyzváni policií k tomu, aby se poslední návštěvníci skladu sami, bez toho, aby je podle kamer policie hledala, přihlásili. 

Oficiální fan-club Votroci 2000 byl vyzván k vyčíslení škody. Ta je 75 000, bez nákladů za zničené dveře. Naše věci, které si zde můžeme s jejich svolením v případě potřeby ukládat byly nakoupeny za 45 000. Celková škoda tedy přesahuje 120 000,- Kč. Paradoxně největší vlajka fan-clubu Votroci 2000 zde naštěstí nebyla.

Pokud nám to dotyčný zloděj chce vrátit, zaručíme jeho anonymitu. V případě zveřejnění krádeže  nás to již nezajímá a vlajky jsou pro nás navždy mrtvé. Vzhledem k tomu, že tak dotyční neudělali hned a my neměli možnost dál mlčet, musí počítat se zájmem policie.

I vzhledem k velké časové prodlevě od samotné zlodějiny a začátku oficiálního policejního vyšetřování si myslíme, že se nejedná o nikoho z fanouškovské scény, i když...

V případě návratu věcí ze strany PČR do našich rukou po jejich zabavení jinému táboru tyto vlajky již nikdy nezavlají na žádném stadionu !  

Ahoj všem Ultras Hradec

Z tisku – denik.cz

Konec minulého pracovního týdne rozhodně nepotěšil skalní fanoušky hradeckého fotbalového týmu. Policie se zabývá případem vloupání do fanouškovské buňky na Malšovickém stadionu.

„Buňku využívají fanoušci FC Hradec Králové - fanklub Votroci - k uskladnění předmětů pro fandění a prezentování klubu a fanklubu. Zatím neznámý pachatel za užití násilí překonal dveře a vnikl do buňky, ze které odcizil sektorový dres o rozměrech 12x12 metrů, vlajky s nápisem United Vandals, Ultras Hradec a znakem FC Hradec Králové, 90 klubových vlajek a dalších 100 vlaječek s předběžnou škodou pohybující se okolo 50 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Prověřuje se i to, zda věci nemohl odcizit jiný tábor fanoušků. Podle policie se však jedná o ojedinělý případ, protože vlajkonoši ani hooligans nemají ve zvyku se uchylovat k takovýmto praktikám a většina táborů by takovýto způsob získání vlajek fanoušků soupeře pokládala za ostudný.

Autor: Mara

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace