o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Rekapitulace (1) - léto 2017

čtvrtek, 10.08.2017 - přejít do komentářů
Co se událo v českých luzích a hájích během letní pauzy,?
/titleImg/rekapitulace-cervna-cervence-a-kousku-sprna/1/8060.jpg?width=570

Vítejte u nové rubriky webu supporters.cz.
Jedná se o rekapitulaci či souhrn dění v uplynulých týdnech. Rádi bychom zde vždy jednou za měsíc shrnuli a připomenuli nejzajímavější a nejpodařenější věci z fotbalového světa, převážně samozřejmě ze světa fanoušků. To znamená, že můžete čekat spoustu obrázků a trochu toho textu.

Vítejte u prvního dílu, který mapuje dění během letní pauzy až do druhého kola nejvyšší fotbalové soutěže.


3. 5. 2017
Policie zahajuje vyšetřování v sídle FAČRu na pražském Strahově. O dva dny později je na šéfa Fotbalové asociace Miroslava Peltu a náměstkyni ministryně školství pro sport Simonu Kratochvílovou uvalená vazba.

2. 6. 2017
Na valné hromadě fotbalové asociace nedošlo ke zvolení nového vedení a český fotbal tak nadále povede duo Berbr/Zlámal a to minimálně do 12. 12. 2017, kdy proběhne další mimořádné volební setkání. Bývalý předseda Pelta se svých funkcí vzdal, načež byl propuštěn z vazební věznice.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.

14. 6. 2017
Lídru Tribuny Sever, Krasoňovi, byl soudně zakázan vstup na utkání Slavie Praha (Evropská liga + HET liga) na 4 roky.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.

16. – 30. 6. 2017
ME v Polsku hráčů do 21 let s účastí VLAJKONOŠŮ ČR. Společně jsme ČR reprezentovali na utkání v Tychách v zápasech s Německem, Itálií a Dánskem. Dva společné pochody, spousta pyrotechniky po cestě a nadšený support. Tak to v Polsku z naší strany vypadalo.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.


21. 6. 2017 
HET liga – nový název nejvyšší fotbalové soutěže. Firma HET (barvy, laky) na jednu ligovou sezónu propůjčila svůj název naší nejvyšší fotbalové soutěži. Smlouva je uzavřená pouze na jeden rok, neboť od další sezóny se titulárním sponzorem stane sázková kancelář Fortuna.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Červen, červenec
Sparta i Slavia mohutně posilují zahraničními hráči.

Slavia v generálce před sezónou poráží francouzský Nice 4:1, utkání sleduje přes 12 tisíc fanoušků.
Sparta se v generálce utkává s nizozemským Arkhemem, zápas sleduje přes 8 tisíc diváků, kteří vidí remízu 1:1.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Baník se v generálce utkal s Třincem na stadionu v Havířově a utrpěl porážku 5:2.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.

23. 6. 2017
Na stadionu M. Valenty v Uherském Hradišti se odehrál Československý SuperPohár mezi Zlínem a Slovanem Bratislava. Většinu utkání tahal za delší konec slovenský celek. Na konci utkání se zlínským povedlo vyrovnat a na penalty zvítězit!
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

20. 7. 2017
FK Mladá Boleslav se jako první z českých zástupců zapojila do bojů v pohárové Evropě. Ve 2. předkole EL porazila irský Shamrock Rovers a postupuje do 3. předkola.

24. 7. 2017
Ligoví rozhodčí představili nové dresy pro sezónu 2017/2018 s výrazným logem firmy HET. Není to škoda na jednu sezónu?

25. 7. 2017
Stadion Slavie v Edenu byl vyzdoben velkými plachtami s podobiznami legendárních hráčů klubu. Kvůli nedohodě se synem Pepiho Bicana, nejslavnější plejer mezi legendami chybí.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.

25. 7. 2017
Slavia a Plzeň vstoupily do bojů o LM. Slavia doma porazila Bate Borisov (18.174 diváků), Plzeň venku remizovala s klubem FCSB (kdysi Steau Bukurešť) 2:2. Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

26. 7. 2017
Nový design střídaček představil vícemistr z Plzně. Zezadu vypadají jako pivní plechovka. Nový design zaujal i zahraniční média, která o plzeňském počinu referovala.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

27. 7. 2017
První utkání na evropské scéně Spartě příliš nevyšlo, když v Bělehradě s Czervenou Hvezdou prohrála 2:0. Do Srbska vyrazilo podpořit Spartu 167 fanoušků. O dvě hodiny déle porazila svého soupeře v boji o základní skupinu EL i Mladá Boleslav.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

28. 7. 2017
Tak nám začala liga. A pěkně zostra. V úvodním utkání Brno – Baník zaujalo několik věcí. Poločasové radovánky, vítězství Baníku a gólový návrat Milana Baroše.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

29. 7. 2017
Slavia za obhajobou mistrovského titulu nevykročila příliš jistě, když porazila Teplice gólem z kontroverzní penalty 1:0. Nepotěšila také návštěva, která klesla na 11 tisíc diváků. Na pozici spíkra se po dvou a půl letech vrací Strašák. A brankář SKS Laštůvka si v tomto zápase připsal 100. čisté konto v lize.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

30. 7. 2017
Na Letné se hrálo pražské derby s Bohemians. Srdnatým výkonem si Bohemka dokázala odvést ze stadionu rivala bod, když vyrovnávací gól padl v 88. minutě. Závěr utkání okořenil hustý déšť, který se nad Letnou objevil pár minut před koncem zápasu. Klokani v následujících dnech po tréninku opékají špekáčky (kus pro každého hráče), čímž slaví zisk bodu.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

- do zápasu na posledních 19 minut zasáhl Tomáš Rosický, takřka 17 tisíc diváků jej bouřlivě přivítalo.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
- David Lafata vstřelil svůj 200. ligový gól.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.

2. 8. 2017
Z bojů o LM vypadla Plzeň, když doma prohrála 4:1 s FCSB. Do play-off postoupila Slavia Praha. I přes prohru na půdě BATE Borisov postupuje díky domácímu vítězství s čistým kontem dále.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

3. 8. 2017
Sparta a Mladá Boleslav končí svou pouť letošní Evropskou ligou. Brzy. Fanoušci Crvene Zvezdy obsadili sektor pro hosty a vytáhli transparent s poděkováním.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

5. – 7. 8. 2017
I druhé kolo HET ligy přineslo zajímavé zápasy. Tím nejzajímavějším se jeví utkání Baníku se Slavií. Vyprodaný stadion, Jarek Nohavica zpívající českou hymnu, Milan Baroš od začátku v základní sestavě, skvělá kartoniáda, pyroshow a celozápasový support. Utkání přineslo bezbrankovou remízu.

Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.
V zápase Bohemians s Karvinou se v bráně Karviné představil Martin Berkovec, gólman, který zažil na Bohemce spoustu zápasů. Při výkopu očekával tradiční bohemácký pokřik proti hostujícímu brankáři, ale fanoušci Bohemky překvapili a pokřik vypustili.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
V pondělní dohrávce na půdě Mladé Boleslavi bodovala i Sparta. Vítězství 1:0 zařídil kapitán David Lafata.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.

8. 8. 2017
Brněnské Zbrojovce se nedaří a po dvou porážkách v lize prohrála i ve 2. kole poháru MOL cup s třetiligovým soupeřem. Na kritiku kouč Habanec reaguje slovy: „Dal jsem si mediální půst. Musel bych se zbláznit, kdybych reagoval na každého rádoby fanouška, který píše na Facebook nebo někam jinam.“
Fotka uživatele Dalibor Durčák.

9. 8. 2017
Hradečtí ultras ukončili bojkot a v pondělním derby s Pardubicemi se vracejí na domácích zápasech do svého sektoru, odkud budou fandit svému týmu a bojovat proti vedení.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Tak tolik k událostem minulým. Chybí nám v rekapitulaci něco zásadního? Pakliže ano, neváhejte a napište nám!
Díky a těšíme se u příštího dílu! Někdy v září.

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Četník opět zachránil svět..... 26.02.2024

Četník opět zachránil svět.....

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace