o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Rozhovor s fanouškem znojemských Orlů

neděle, 27.11.2011 - přejít do komentářů
/titleImg/rozhovor-s-fanouskem-znojemskych-orlu/1/3705.jpg?width=570

 Rozhovor  V pátek jsme navštívili hokejové utkání Erste ligy mezi znojemskými Orly a Medveščakem Zagreb. Včera jsme vám z tohoto zápasu přinesli report z dění na tribunách. Dnes jsme zpovídali jednoho ze skalních fanoušků znojemských Orlů, který je v kotli známý pod přezdívkou Marshall. V týdnu vám rovněž přineseme rozhovor z druhé strany, tedy s fanouškem Medveščaku Zagreb.

Supporters.cz: Jak jste jako fanoušci spokojení s účinkováním v Erste lize?
Marshall: U mě je slovo spokojen slabý výraz, co se týče všeobecného pohledu, tak myslím, že lidi jsou spokojeni - hra je mnohem rychlejší, agresivnější, hráči hrají s větším nasazením...prostě má mnohem větší náboj. S čím je asi spokojenost menší, to je naše postavení v tabulce. Určitě bychom chtěli hrát výš, ale je to první sezona, tým i fanoušci se musí pořádně rozkoukat.

Supporters.cz: Soupeři jsou asi rozmanitější jak v 1. lize, ale zase je to všude daleko, nebyly výjezdy do Jihlavy, Třebíče atd. atraktivnější?
Marshall: To určitě ano, je to úplně něco jiného hrát proti Vídni, Záhřebu, Salzburgu a dalším oproti třeba Benátkám, Berounu, Kadani. V týmech z EBEL je spousta reprezentantů národních týmů nebo zámořských hráčů, kteří prošli i NHL, to v u nás v 1. lize nenajdeme. Vzdálenosti jsou sice mnohem delší, ale díky kvalitnější infrastruktuře nejsou cestovní časy zas o tolik větší. Výjezdy do Jihlavy a Třebíče byly sice atraktivnější, do Třebíče nás někdy vyrazilo až 500 lidí, jednou jsme dokonce vypravili na vlastní náklady vlak, ale jinak to v podstatě za moc nestálo. Navíc cesta do Kadaně nebo Vrchlabí byla taky hodně dlouhá. Když se podívám ještě více zpět, tak v extralize jsme to taky neměli nikam nějak extra blízko.

Supporters.cz: Kolik vás jezdí nyní ven?
Marshall: V současný době se jezdí ven většinou na víkendové zápasy v počtu jeden autobus. Pokud se nenahlásí dost lidí, tak se nejede. Ze začátku sezony jsme měli malinko problém s organizací výjezdů, ale od doby, co je děláme se zatím na všechny vyhlášené vyrazilo. Výjimkou je Vídeň, kde se nás sejde v sektoru vždy okolo 200 lidí, vypravujeme dva autobusy a to i v týdnu. Výhodou je, že Vídeň je opravdu blízko a navíc tam žije a pracuje mnoho Znojmáků.

Supporters.cz: Který výjezd byl v této sezóně nejlepší?
Marshall: Nejlepší těžko hodnotit, jde o subjektivní názor, každopádně co se počtu fanoušků a hlasitosti týče, tak jednoznačně Vídeň. Co se týče přijetí a přátelskosti fanoušků soupeře, tak asi maďarský Fehervar. Ve Vídni jsou lidi dost arogantní a panují zde přísný bezpečnostní opatření. V příštím roce bych chtěl uspořádat opět výjezd vlakem, tentokrát do Vídně, tak pokud se vše podaří, snad budu pak moct říct, že to byl nejlepší výjezd. Vše ale záleží na tom, jak dopadnou jednání s rakouskými drahami OeBB.

Supporters.cz: Který tým vás nejvíce překvapil, co se týče fanouškovské stránky?
Marshall: Nutno podotknout, že všechny týmy mají kvalitní fanouškovskou základnu a nikde nehrozí návštěva 500 lidí. A překvapení...asi maďarský Fehervár, kde jsou, jak už jsem psal, velice kvalitní a přátelští fanoušci, ti nás mile překvapili. Nutno podotknout, že zatím se u nás objevili fanoušci všech týmů a to v mnohem větším počtech, než k nám jezdívali dříve prvoligový i extraligový fandové. Vyhlášení fanoušci v lize jsou Chorvati.

Supporters.cz: Jak se účast v Erste lize projevila na celkové domácí návštěvnosti?
Marshall: Zatím chodí v průměru tak o 1100 až 1200 lidí na utkání víc, já osobně ale věřím, že lidi bude přibývat, přál bych si, aby průměrná návštěva byla přes 3000 lidí. Je pro mě milým překvapením, že na naše zápasy jezdí lidé třeba až od České Třebové, Litvínova, Kralup a z dalších míst.

Supporters.cz: Jak se ve Znojmě vyvíjí kotel? Má stálou základnu, nebo se počty v kotle mění?
Marshall: Kotel má jakýsi základ stejný, fan club má základnu víceméně pořád stejnou, ale v poslední době se objevila druhá skupina fanoušků, říkají si Okurkáři, kteří kotel dobře doplnili. Navíc se poslední dobou přidávají pomaličku i další. Myslím, že nyní je situace dobrá a bude ještě lepší. Děláme pro to maximum, co jde.

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace