o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Ševci vyhlásili válku vedení. Odstupte! Na zápas s Kometou šel protestní pochod a v hledišti byly zakázané nápisy

Hokejoví Ultras úterý, 01.02.2022 - přejít do komentářů
/titleImg/sevci-vyhlasili-valku-vedeni-odstupte-na-zapas-s-kometou-sel-protestni-pochod-a-v-hledisti-byly-zakazane-napisy/1/9900.jpg?width=570

Ševci vyhlásili válku vedení. Odstupte! Na Kometu šel protestní pochod a v hledišti byly zakázané nápisy.  

Fanoušci si sraz naplánovali na 13:30 hodin, kdy se potkali na náměstí Míru. A to konkrétně před Magistrátem města Zlína, kde mimo jiné sídlí zdejší Jiří Korec, jenž ve zlínském klubu vykonává reprezentativní funkci prezidenta prezídia.

Právě primátorovi města je vyčítána situace, do které se místní klub během posledních let dostal. Fanoušci v nedávné petici „Za očistu zlínského hokeje“ požadovali rezignaci Korce, stejně jako jednatelů zlínského klubu.

FB Žlutomodří z.s.

Pochod zlínských hokejových fanoušků městem, problémy s transparenty a jedna z mála výher v této sezóně. I tak by se dal v krátkosti zdokumentovat tento den. Začneme, ale už v sobotu, kdy si pár z nás dává schůzku s mladýma na juniorech, trochu se zafandí, ale hlavně se věnujeme výrobě transparentů a nápisů na pochod. Bohužel, někomu (…) opět vadíme a tak jsme nuceni výrobu přesunout ven, kde panuje „báječné“ počasí pro tvorbu. Nakonec vše stíháme tak akorát než padne tma.

V neděli doslova přilétá zhruba 150 ševců na náměstí Míru, kde si napřed poslechne projev spíkra, který pak dá prostor jedinému „radnímu“, jenž si udělal čas. Za mohutného větru a skandování se odebíráme k zimáku. Na cestu jsme si připravili dvě nové třímetrové vlajky na tyč, zhruba 15 metrů dlouhý transparent „ZMĚNA ZAČÍNÁ DNES“ a pár dalších menších, které si šetříme až na stadion.

Pochod probíhá v poklidu bez zbytečné asistence PČR, ačkoliv i tak jsme pod neustálým dohledem. K zimnímu stadionu Luďka Čajky dorážíme více než hodinu před začátkem utkání a jak bylo avizováno – dostáváme se pouze před závoru, kde se oficiálně pochod rozpouští. Řekli bychom, že větší půlka následně odchází a na hokej jako takový ani nejde. Co se týče počtu tak to nebylo žádné terno, ale ani propadák. Vzhledem ke všem okolnostem se jedná ještě o dobrý počet. Jsme přesvědčeni o tom, že kdyby byla normální situace, lidí by bylo několikanásobně víc a to včetně podpisů na petici.

Následující plán je jasný, jít na stadion a vyvěsit vše co máme. Už na parkovišti si nás odchytává šéf sekurity, který nám říká, že nesmíme nic vyvěšovat na tribuně za brankou na stání ani nijak překrývat reklamy. Je nám řečeno, že nápisy můžeme vyvěsit tam, kde není reklama nebo je rozprostřít na lavičky na sezení. Údajně jde o pokyny shora. Jdeme tedy dovnitř, znovu mluvíme s dalšími pracovníky SG3 kteří říkají, že si vše můžeme nachystat. Po pár minutách přichází šéf SG3 a zcela otáčí – není možné nápisy nechat na sezení a už ani není možné je vyvěsit, tam kde nejsou reklamy. Jediné co máme povolené je mít vše v rukách.

Seřazujeme se tedy a vytahujeme vše na pár minut ve stoje. Nasraní se pak odebíráme do provizorního kotle na P6, kde koumáme co dál. Většina aktivních lidí tady není, neboť mělo jít jen o „formalitu“ vyvěšení a nikdo nečekal takový podraz. Rozhodujeme se vytáhnout nejkratší nápis „VEDENÍ VEN“, reakce sekurity na sebe nenechá dlouho čekat. Zakuklení kluci se napřed radí co teda mají dělat a následně jdou za námi do sektoru. „Zahušťujeme“ prostor tak aby se nedalo dostat až k nápisům a začíná vyjednávání, vyhrožování a padají i takové perly jako jsou zákazy na hokej, když neuposlechneme. 

Celé situaci se jen smějeme a sekuritku ignorujeme, při jejich pokusu o sebrání nápisu jej posouváme po tribuně a bavíme se nastalou situací. Kluci nám taky vyhrožují zákrokem PČR, jsme zvědaví co vymyslí a tak na pár minut nápis balíme abychom jej po chvíli opět vytáhli. „Nedoučení měšťáci“ začínají být mírně naštvaní, ale dobře ví, že na ten papír nemůžou sáhnout aniž by je někdo nenatočil. Tahle hra probíhá prakticky dvě třetiny. V té poslední to vypadá, že přišly nové rozkazy a tak vytahujeme i největší nápis.

Hokej vyhráváme, opět jsme zesměšnili Kometu, ale k čemu nám to bude to nevím. Na konci vyvoláváme Pavla Kubiše, o kterém víme, že maká na doraz a vůbec, že ho to opravdu sere.
V neděli začala změna, jak velká, bude záležet na každém z vás.

Autor: redakce & JanZ

ze světaHokejoví Ultras

clbanner



Videa

Tribuna Sever: 312. derby pražských S


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG: Výjezd busem za Sparti... 24.08.2024

BLOG: Výjezd busem za Sparti...


BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Britská nemoc – díl první (A... 05.01.2012

Britská nemoc – díl první (A...


Britská nemoc – díl třetí (I... 09.01.2012

Britská nemoc – díl třetí (I...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace