o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Slovácko x Baník Ostrava - pohled z Céčka

blog fanoušků středa, 29.05.2013 - přejít do komentářů
/titleImg/slovacko-x-banik-ostrava-pohled-z-cecka/1/4985.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

O zápase Slovácka s Baníkem toho sice bylo napsáno dost, ale kdo máte chuť, tak se ještě jednou pojďte podívat na stadion v Uherském Hradišti, kde to v neděli opravdu žilo!

Od rána je patrné, že se město připravuje na nájezd Chacharů, a proto je v ulicích města spoustu mužů zákona.

Cestou na fotbal se zastavuji na jedno pivko a centrum města už mluvi kratce. Chachaři pořádají pochod městem, u kterého nechybí pyro na náměstí a klidný přesun na stadion. Klidným je myšleno bez jakýchkoliv výtržností, což muselo zklamat všechna krvežíznivá media. Za stálého zpěvu a skandování se ostravští fanoušci přesouvají ke stadionu a provoz na njfregventovanejší křižovatce a ulici města je tak na několik minut ochromen.

Počasí vychází, a tak natěšeně usedám na své místo a čekám na úvodní výkop. Lidí je hodně, ale přeci jenom takový zápas by si zasloužil větší návštěvu než „jen“ šest tisíc diváků. Hlavně když vezmu v potaz že více jak tisícovka drží palce Baníku... Bohužel spousta známých hraje ve stejném termínu okresní soutěže a je škoda, že místní svaz je natolik nepružný, že nedokáže tyto pralesní soutěže přizpůsobit ligovému fotbalu.

Ještě před výkopem se s aktivní kariérou loučí Michal Kordula. Hráč, který do jisté míry rozděluje fanoušky Slovácka na dvě poloviny. Ne snad že by někdo něco proti Michalovi měl, přeci jenom to že je srdcař nemá cenu vysvětlovat, ale spíš někomu se prostě jeho zarputilá bojovnost líbila a jiným zase chybělo trochu těch technických věcí, ale pojďme se podívat na dění v hledišti.

Nedělní odpoledne se nedá nazvat jinak jak fotbalovým orgazmem se vším všudy. Neuvěřitelný počet Chacharů a jejich sladění do bílé barvy bylo podpořeno hlasitým fanděním a ve druhém poločase je k vidění působivé choreo fanoušků Baníku v podobě igelitových pruhů, které byly doplněny vlajkami a pyrotechnickými efekty. I když Baník v průběhu prezentace, která trvala dlouhé minuty, inkasoval druhou branku, tak na jeho fanoušcích, se to nijak neprojevuje.

Atmosféra ze strany Fanaticos je navzdory menšímu počtu kvalitním oponentem, několikrát se zapojuje i stadion, ale stejně na to že se brzy vede a v šedesáté minutě přichází druhá branka, tak je céčko jakési povadlé a ani Mexičan se nechytá a končí v půlce naší tribuny.

Ve druhém poločase si Slovácko připravuje choreo. Nejprve řve do světa Hulk „Za Slováckem vždycky stát, tak pojďme za něj bojovat!“ a v závěru se v sektoru domácích vlajkonošů rozhoří opravdu kvantum pyra, což dělá dobrý efekt. Následuje poslední domácí děkovačka s hráči a loučení se stadionem.

Co říct závěrem? Snad jen tolik, že kdyby se takové zápasy s takovou kulisou hráli každý týden tak by se nikdo nezlobil :-)

Autor: Blog & Michal ze Slovácka

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace