o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Souhrn 1. kola FORTUNA:LIGY

čtvrtek, 18.07.2019 - přejít do komentářů
8 ligových zápasů = 8 fotoreportů!
/titleImg/souhrn-1-kola-fortunaligy/1/8898.jpg?width=570

Souhrn 1. kola FORTUNA:LIGY, Supporters.cz


Po pouhých 40 dnech volna se fanoušci opět vrátili na tribuny prvoligových stadionů, naplnili sektory a zahájili dlouhou cestu, která vyvrcholí v květnu následujícího roku boji v nadstavbové části. FORTUNA:LIGA je zpátky a spoliu s ní také tradiční ligové souhrny kol, fotoreport a preview články zde na www.supporters.cz. I my začali novou sezónu zostra a z 8 prvoligových zápasů jsme pro Vás připravili hned 8 fotoreportů.

1. kolo bylo zajímavé. Asi nejvíce mi utkvělo v hlavě vítězství Slovácka na Letné. Fanoušci Sparty se na novou sezónu připravili dobře. Hned v úvodu mače prezentovali jednoduché, ale sympatické choreo s datem vzniku pražského klubu. Fandili po celý zápas, hnali Spartu za vítězstvím a nakonec předvedli i organizovanou pyroshow, na kterou se prostě hezky dívalo. Před sezónou se hodně mluvilo o pokřiku "Jude Slavie". A ano, objevil se. A spolu s ním se objevil i pískot. Ale neřekl bych, že pískot celého stadionu, spíše různých skupinek. A další skupinky i mimo kotel se k tomuto pokřiku přidávaly.
Největšího aplause se na Letné dočkal obránce Zahustel a to ve chvíli, kdy hlasatel oznámil, že střídá.
Na stadion Sparty dorazila nejvyšší návštěva kole. 14. 155 diváků. Otázkou zůstává, kolik jich dorazí příště. Na stadionu totiž došlo pivo, došly zápasové programy a výkon taky oko fanouška nepotěšil.
Fotoreport z utkání Sparty se Slováckem najdete zde.

Není k dispozici žádný popis fotky.Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venku

Další klub z hlavního města, Slavii, čekají první dva zápasy nové sezóny na venkovních hřištích. V Edenu se totiž konaly velké koncerty kapely Rammstein a je potřeba dát trávník  do gala. To pár dní zabere a tak museli sešívaní k prvnímu utkání do Zlína. Cesta dala mnoha fanouškům docela zabrat a tak se sektor hostí pořádně plní až na druhý poločas. V zápase se hezky prezentují domácí fanoušci, kteří odpálili pyro a také si připravili choreo, mimojiné vtipně mrkli na svého trenéra Csaplára a jeho proslavou past, když vedete po poločase 2:0. Zlínská Letná ohlásila vyprodáno, to znamená, že zápas Zlín - Slavia sledovalo 5.898 diváků. Několik desítek lidí se také sešlo na kopci za brankou.
Fotoreport z tohoto utkání hledejte zde.

Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, sportující lidé a venku

V Plzni vyběhl omlazený tým, toužící po dalším zisku mistrovského poháru. Prvním soupeřem v nové sezóně byla pro mužstvo ze Štruncových sadů olomoucká Sigma. Zápas skončil jednoznačným vítězstvím domácí Viktorie a ani o olomouckých fanoušcích toho moc říci nemůžeme. Ti domácí se v zápase rozloučili s hráči, kteří ukončili své aktivní hráčské kariéry, odpálili trochu pyra a předvedli choreo, kartoniádu v barvách města doplněnou o nápis "Plzeňáci". Moc chvály či uznání za to ovšem plzeňská ultras nesklidila. Lid očividně očekává více, tak třeba to pro plzeňské bude ponaučením a příště příjdou s lepší prezentací. Zápas sledovalo 9.611 diváků.
Fotoreport z utkání Plzně s Olomoucí najdete zde.

Není k dispozici žádný popis fotky.

Baník začal novou sezónu tam, kde skončil tu minulou. Nevýrazným výkonem a prohrou v domácím (skoro domácím) prostředí. Ačkoliv fotbalisté Baníku již v 9. minutě vedli, po vyrovnání, neproměněné penaltě a rozhodující brankou v prodloužení, si 3 body z tohoto zápasu připsal tým z Liberce. Slovan dorazilo podpořit několik desítek fanoušků, část z Chaotix, část ze Supras Core.
Fanoušci Baníku si i na tento zápas připravili choreo, ve kterém ocenili loňskou úspěšnou sezónu a umístění týmu na 5. místě. Malý úspěch pro člověka, velký úspěch pro Baník. Na stadion do Vítkovic dorazilo 7.542 diváků.
Fotoreport z Vítkovic najdete zde.

Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, stadión a davNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, sportující lidé a baskebalové hřiště

Před začátkem ligy jsme byli také zvědavi, jak se předvede nováček z Českých Budějovic. Los určil, že ligové zápolení odstartuje doma, soubojem s Opavou. A tak došlo k černo-žlutému souboji. A bylo to zajjímavé utkání. Rozhodně potěšil počet opavských fanoušků a počet česko-budějovických v kotli. Navíc došlo i k realizaci chorea "Boj započal" a utkání se neslo ve slušné atmosféře díky oběma fanouškovským kotlům. První utkání v první lize po čtyřech letech sledovalo v Budějovicích na stadioně 4.381 diváků. 
I z tohoto utkání jsme vám připravili fotoreport.

Na obrázku může být: venkuNení k dispozici žádný popis fotky.

Úplně prvním utkáním nového soutěžního ročníku se však stal zápas na jablonecké Střelnici. Dorazili Klokani z Bohemky. Souboj dvou zelenobílých týmů kdovíjaké představení na tribunách nepřinesl. Vyzdvihnout bychom mohli snad počet Klokanů v sektoru, bohužel žádné vizuální prezentace jsme nezaznamenali, ačkoliv to oba týmy dobře umí. Tak snad příště. Jablonec zvítězil 2:0 a zápas sledovalo 2.612 diváků, v tom 184 Klokanů.
Podívejte se na fotoreport ze Střelnice.

Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, dav a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a dav

Zajímavě, lehce překvapivě, rozhodně však sympaticky se prezentovali fanoušci Teplic ze Sektoru 15 na výjezdu v Příbrami. Již cestou do Příbrami odpálili pyrotechniku a na stadion si připravili malovanou plachtu jak jinak než s Tasmanským čertem :-) Utkání navštívilo 2.862 diváků.
Fotoreport z tohoto utkání najdete zde.

Na obrázku může být: 1 osoba, venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a sedící lidé

A poslední utkání, o kterém jsme se ještě nezmínili je zápas Mladé Boleslavi s MFK Karviná. Na stadion, jenž nově nese název "Loko trans aréna" si našlo cestu 3.728 diváků, včetně několika desítek fanoušků Karviné.
Fotoreport ze zápasu Mladá Boleslav - Karviná najdete zde.

Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, dav a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, obloha a venku

Nejvyšší návštěva kola:
14.155 diváků (AC Sparta Praha - 1. FC Slovácko)
Nejvyšší návštěva sezóny: 
14.155 diváků (AC Sparta Praha - 1. FC Slovácko)
Počet diváků v tomto kole:
50.789 diváků
Průměr diváků na zápas v tomto kole:
6.349 diváků
Počet diváků celkem:
50.789 diváků
Průměr diváků na zápas celkem:
6.349 diváků

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Četník opět zachránil svět..... 26.02.2024

Četník opět zachránil svět.....

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace