o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Souhrn 16. kola Gambrinus ligy

Souhrn kola čtvrtek, 29.11.2012 - přejít do komentářů
Poslední kolo roku 2012 přineslo zajímavé dění na tribunách...
/titleImg/souhrn-16-kola-gambrinus-ligy/1/4623.jpg?width=570

Tak a je to tady - ligový podzim sezóny 2012/2013 je uzavřen. Tečka byla napsána v rámci 16. kola. Kolo mělo z diváckého hlediska velmi solidní úroveň. Znovu jsme mohli zaznamenat povedené choreografie, spoustu pyrotechniky a i atmosféra měla na většině stadionech dobrou úroveň, někde přímo výbornou. Návštěvy odpovídaly standardům jednotlivých klubů, vyjma Příbrami.

Dukla Praha - Liberec 3:0 (1 641 d.)
Větší radost v tomto utkání zažívali domácí fanoušci, kterých ve svých pokřicích bylo aktivních asi 30. V sektoru měli k dispozici menší vlajky na plotě, pár mávaček a tradiční sektorovku. Hosté z Liberce byli sice poražení skrz prohru týmu na hřišti, avšak v hledišti měli převahu. Severočechů dorazilo kolem 80 a prezentovali se vytrvalým organizovaným supportem a také motivačním nápisem pro liberecké mužstvo „NAPRAVTE TEN POKAŽENÝ DOJEM, AŤ JE SLOVAN V LIZE ZASE POJEM!“. Po zápase se v jejich sektoru rozhořelo i několik ohňů. Závěrečné minuty utkání fanoušci Liberce věnovali Honzovi Nezmarovi, pro kterého připravili rozlučku ještě na vlastním stadionu po návratu ze zápasu.

Slavia Praha - Ostrava 0:2 (7 080 d.)
Šlágr kola nezklamal a podle očekávání přinesl skvělou atmosféru, skvělé ultras aktivity. Support obou táborů byl na velmi vysoké úrovni. Z hlediska optických prezentací se Slávisté ve své tvorbě zaměřili především na ikonu klubu Stanislava Vlčka, jenž se loučil s profesionální kariérou. Na úvod utkání kotel připravil děkovnou choreografii, když sešívaná „záda“ s číslem 7 doplnily červené a bílé pruhy. A po skončení zápasu se na tribuně objevila plachta s karikaturou Standy Vlčka a nápisem „NAVŽDY LEGENDA“. Do toho bylo vyhozeno velké množství papírků a pod střechou odpáleno 20 žlutých ohňů. Po stranách choreografii doplnily vlajky na tyčích. Obě tyto choreografie byly velmi povedené. V průběhu utkání domácí rozvinuli ještě transparenty, které se týkaly stále zadržených fanoušků Slavie a v jeden moment skupinka slávistických fanoušků odpálila pyrotechniku. Pozadu nezůstali hosté, kterých v páteční termín přicestovalo kolem 700. Úctyhodné číslo. Chachaři k velmi kvalitnímu supportu přidali hezkou produkci, nad jejich hlavami se v 60. minutě objevila plachta s motivem „ZA BANÍK ŽIVOT DEJ“ doplněná o krepáky v klubových barvách.

Slovácko - Olomouc 1:1 (5 043 d.)
I při tomto utkání bylo z hlediska atmosféry velmi živo. Na domácí straně byly k vidění tři aktivity. Byly to narozeninová oslava jedné skupiny slováckého kotle, modro-bílá balonkiáda a závěrečná pyroshow. Vedle toho byl sektor domácích plný různých obouruček. Co se týče supportu, tak ten byl na poměry fanoušků Slovácka spíše průměrný. Hosté se ve svém vystoupení domácím vyrovnali. Sektor hostů byl obsazen zhruba 250 Hanáky, kteří fandili hlasitě celý zápas. Optický pohled na kotel řádně vylepšovaly mávací vlajky. Fanoušci Olomouce prokázali velkou aktivitu v produkcích, na utkání si připravili tři. Nejdříve vytáhli transparent TA.C.A.B.RO. Druhé choreo vytvořili a uvedli jako narážku na heslo Slovácka „Slovácko sa nesúdí, Slovácko sa bije“ a poslední optická prezentace měla symbolizovat sepětí Sigmy a Hanáků.


České Budějovice - Mladá Boleslavi 0:1 (1 825 d.)
Nebýt 30 věrných domácích fanoušků, tak se utkání odehrává za ticha jak při šachách. I při nízkém počtu Jihočeši fanděním dobře vynikli. Avšak nejvíce zaujali po konci zápasu, kdy odpálili 20 bengálských ohňů a 8 dýmů.

Jablonec - Hradec Králové 3:2 (2 028 d.)
Při tomto souboji na sebe domácí fanoušci upozornili především množstvím pyrotechniky. Oproti tomu odhadem stovka hostů mnohem lépe fandila a připravila si i choreografii. O tomto utkání se ovšem mluví hlavně skrz události po jeho konci.

Teplice - Brno 2:0 (3 318 d.)
O atmosféru utkání se starali zejména fanoušci Teplic, kterých se v kotli shromáždilo asi 90 (členové Sektoru 15). Domácí byli znatelně slyšet po celou dobu zápasu. Svou přítomnost na stadionu dávala vědět i skupina příznivců Zbrojovky.



Příbram - Sparta Praha 0:0 (ohlášeno 5 682 d.)
V Příbrami jasně dominovalo několik stovek příznivců Sparty. Hlasitý support hostů doplnila jedna choreografie a odpáleno bylo poměrně hodně pyrotechniky. V utkání se projevili i domácí fanoušci, nejvíce vyniklo jejich pyro.

Plzeň - Jihlava 1:0 (9 862 d.)
Domácí utkání Plzně probíhalo z hlediska supportu fanoušků Plzně ve stylu celé podzimní části. To znamená, že support byl kvalitní, vytrvalý, pestrý, zkrátka kotel se fanděním bavil. Nechybělo použití pyrotechniky. Znát bylo na stadionu i na 30 fanoušků Jihlavy. Hosté si připravili choreo, které vyjadřovalo jejich spokojenost s bodovým ziskem týmu.

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace